White Noise

Arkitekten Jonathan er helt nede i kulkælderen efter mordet på sin kone. En dag dukker Raymond Rice op og påstår at kunne kommunikere med de døde. I starten er Jonathan skeptisk men forsøger så selv at skabe kontakt gennem den hvide støj på en radio og tv. Men Jonathan mister hurtigt kontrollen og uhyggen breder sig. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Thriller
Instruktør Geoffrey Sax
Medvirkende Michael Keaton, Chandra West, Deborah Kara Unger, Ian McNeice
Spilletid 101 min.
Biopremiere 08.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Geoffrey Sax

(INSTRUKTØR)
Det var en langt fra uerfaren herre, der fik fik sin debut som spillefilmsinstruktør med den overnaturlige thriller 'White Noise' (2005), i hvilken Michael Keaton forsøger at få kontakt med sin afdøde kone. Brittiske Geoffrey Sax havde nemlig arbejdet som instruktør inden for tv siden begyndelsne af 1970erne. Sax indledte sin karriere ved BBC,...

Anmeldere

Berlingske
"Historien er svær at afslutte troværdigt og går da også grassat til sidst, men indtil da leverer den tydeligt talentfulde debutant Geoffrey Sax en effektiv film..."

Jyllands-Posten
"Mere forhærdede yndere af genren vil sandsynligvis finde filmen for tam, og skeptikere vil slet ikke føle sig overbevist om sandheden bag det postulerede."

Information
"Det er chokeffekter og uhygge uden elegance."

Ekstra Bladet
"indeholder...en masse scener, hvor Keaton sidder og stirrer ind i en skræm med masser af sne. Det er garanteret mere underholdende end dette makværk."

B.T.
"Filmens styker ligger primært i de første to trediedele, hvor instruktør Geoffrey Sax lader hentydningerne og ikke gummimonstrene tale."

Filmland
"...den skræmte mig fra vid og sans, og når en gyserfilm formår at skræmme har den bestået..."

Cinemazone
"...halvdelen af filmen er Michael Keaton i intens stirrekonkurrence med et fjernsyn. Det skaber måske lidt skratten på linjen, men giver aldrig udslag på hverken spændings- eller pulsmåleren."

Brugere

17/03-11EVP: Ånd på bånd
I ”White Noise” opdager en arkitekt (Michael Keaton), at hans afdøde kone prøver at kontakte ham … gennem hans videomaskine. Den hvide støj transmitterer signaler fra det overjordiske, og stirrer du længe nok ind i sneen på skærmen, begynder omridset af ånderne at træde frem!

For ikke-indviede minder det såkaldte ”electronic voice phenomenon” lidt om dengang, DR2’s Mikael Bertelsen kørte statsministerens nytårstale baglæns for at finde skjulte beskeder, men ”White Noise” tror fuldt og fast på sit spiritistiske indhold.

De let skræmte blandt publikum kommer til at hoppe i sofaen adskillige gange, men om du finder det okkulte gys klædeligt nedtonet eller frustrerende sendrægtigt, afhænger helt af dit temperament; personlig stod jeg af, efter en bifigur overlevede et fald fra 10. et...

21/10-07ok gys
white noise hæver sig over middel med dette gys om kontakt til de døde

instruktøren har flair for at forskrække og skuespillet fejler ikke noget

hovedpersonens forhold til sin søn er stort set ikke eksisterende hvilket er lidt mærkeligt (pga de ting der sker) men fjerner ikke indtrykket af et vellykket gys

30/09-07Meget skræmmende!
Normalt kan jeg ikke rer godt lide at se gysere. Ikke fordi jeg ikke tør, men fordi de ofte keder mig helt enormt. Men White Noise skræmte mig ualmindeligt meget!

Michael keaton har aldrig sagt mig helt vildt meget, og han er da heller ikke just en mester-skuespiller i denne film, men han gør det trods alt godt. Da hans kone dør, bliver han kontaktet af en mystisk mand, der fortæller ham om E.V.P. - en metode hvor man gennem radioer, lydoptagere, TV, osv., kan komme i kontakt med de døde.

Det ville umiddelbart lyde lamt, hvis ikke det rent faktisk var fordi, at rigtige videnskabsmænd studerer i fænomenet. Dette gør White Noise troværdig, uden man dog tror blindt på alt hvad der sker.

Filmen kunne have endt i fem stjerner, men slutningen bliver altså bare for meget - for overdrev...

22/06-07Nåh?
Den levede ikke helt op til mine forventninger. Alt for tynd og mangler på gode skuespillere.

08/05-07Rav i flimmerkassen
Måske er det hverken særlig originalt eller særlig opfindsomt at lade skrattende lyde, flimrende skærm-sne og farlig clairvoyance danne grundlag for en film. Måske burde det endda slet ikke kunne lade sig gøre at løfte de sidste slatne og udpinte nakkehår og trække publikum rundt i manegen til endnu en omgang med skumle, dybe stemmer der hvisker noget lignende "... seven days..." og mennesker der, som det skulle være noget særligt, kommer i kontakt med de døde.

At det langt hen ad vejen faktisk lykkes til både rejste nakkehår og skræmte miner for gyseren "White Noise" kommer derfor som lidt af en overraskelse. Michael Keaton, der som altid spiller solidt og fængende, ses her i rollen som ægtemanden og familiefaren Jonathan, der på tragisk vis mister sin kone. Efter det ene overtroiske...

29/01-06Da uhyggelig...
Jeg hoppede flere gange og fik sved på panden, hvilket må være en af kriterierne for sådan en genre, men derud ióver syntes jeg ikke dn var i top, som plottet ellers kunne blive. Den er en smule overfladisk og springer for meget til mig. Det er en god film en fredag aften med vennerne, men forvent ikke den store dybe historie.

16/01-06fredag lang søndag
Anonym
white noise lægger godt op til noget creepy gys, men jeg syntes der manglede noget da filmen begyndte at nærme sig sit klimaks og da teksterne rullede sad jeg med en kedelig fornemelse af at have set en film der kunne ha budt på meget mere uden at gøre det.

hvis man vil ha et par små gys uden at skræmmes rigtigt og hvis man ikke er ude efter en film med et dybere indhold er white noise måske ok.

er der nogle der ved om der findes nogle der forsker i at snakke med de døde over radio frekvenser. synes at have hørt om det før ???

24/08-05Keaton makes contact
Ordinær, men moderat underholdende metafysisk gyser, der anvender et nyere overnaturligt fænomen, hvor afdøde mennesker kontakter de levende på en lettere abstrakt måde gennem elektroniske apparater, som grobund for at fortælle historien om en enkemand, der ikke kan finde ro i sindet efter sin kones mystificerede død, hvorefter han derved hægter sig i håbet om at kunne få kontakt med hende gennem E.V.P. Den debuterende instruktør Geoffrey Sax er dog slet ikke interesseret i filmens hovedperson og dennes bagvedliggende motiver. Der fokuseres i stedet ukongruent meget på selve fænomenet, der efter min viden ikke før er blevet skildret i fiktionsfilmen.

White Noise er tydeligvis inspireret af Nakatis japanske horror-hit The Ring, men filmens handling (hvor man ikke kan undgå at associer...

23/08-05Gys? - NOT!!!
Spild af go´ tid.....
IKKE UHYGGELIG OVERHOVEDET !!!
zzzleepyyyy...

06/08-05FED FILM
Anonym
Jeg fik filmen anbefalet og gik ind til den med et åbent sind. Jeg kan kun sige at det var en fed film som jeg gerne anbefaler til andre.
Fakta

Medvirkende
Jonathan Rivers Michael Keaton
Anna Rivers Chandra West
Sarah Tate Deborah Kara Unger
Raymond Price Ian McNeice
Jane Sarah Strange
Mike Rivers Nicholas Elia
Smits Mike Dopud
Politikvinde Marsha Regis
Minister Brad Sihvon
Arbejdsmand Mitchell Kosterman
Bag kameraet
Instruktion Geoffrey Sax
Produktion Paul Brooks, Shawn Williamson
Manuskript Niall Johnson
Fotografi Chris Seager
Klip Nick Arthurs
Scenografi Michael S. Bolton
Musik Claude Foisy
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 08.04.2005
Dvd 27.07.2005
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2005
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 12.713
Selskab Universal Pictures, Gold Circle Films, Brightlight Pictures Inc.
Biodistributør United International Pictures

Se også...