The Wedding Singer

Robbie er bryllups-sanger. Han elsker sin kommende kone. Hun elsker ikke ham, og hun er ikke hans kommende kone. Robbie synker i melankoliens hav, og bliver en alt andet end romantisk sanger. Julia er servitrice. Hun elsker sin kommende mand. Han elsker penge og snedig utroskab. De bliver vel lige netop ikke gift, for mon ikke Robbie og Julia er det perfekte par? Det siger Billy Idol ihvertfald at de er, og han ved meget om White Weddings... © Scope

Produktionsår 1998
Genre Komedie
Instruktør Frank Coraci
Medvirkende Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor, Allen Covert
Spilletid 97 min.
Biopremiere 26.06.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Drew Barrymore

Allerede i midten af 20’erne kunne den smukke blonde skuespiller med det varme smil og til tider farlige blik i øjnene, se tilbage på en lang og turbulent karriere, hvor hun i perioder ofte fandt vej til de kulørte blades spalter for sine udskejelser uden for det hvide lærred. Som medlem af en gammel skuespillerfamilie stod det næsten skrevet ...

Anmeldere

Scope
Bruger De kaffe i sukkeret, hr. instruktør?

Det er sommer og biograferne lufter ud. Det er godt nok, ud med den trykkende hede og det hjernevridende indeklima. Nu vil vi dælme underholdes og klaske brankede lår, tak. Og hvem kommer så der? På en let brise af parfumeret ingenting med et næsten blufærdighedskrænkende twist af 80'er kolorit ? Det gør "The Wedding Singer". En sødetablet af en sommerfilm til alle romantiske sukker-grise.


Af René Jean Jensen

Det er altsammen såre godt. Altså, det der med kærlighed og romantik, og de rig- tige elskende, der får hinanden til sidst efter megen modstand og misforståelse. Suk. Det er som det skal være og sådan er "The Wedding Singer". En såkaldt romantisk komedie, kendetegnet ved det lille fortrøstningsfulde smil den automatisk ætser ind i ansigtet på biografgængeren. Det går nok, det her er et eventyr med 100% tilfredsheds-garanti. Ægte kærlighed kan selv ikke Hollywood holde tilbage....og sådan noget.

Men langt inde i biografgængerens genetiske struktur sidder der en lille dingenot, lad os kalde den Sukkertoppen. Det er den der sikrer ham "sødmefulde oplevelser".
Den dingenot har Frank Coraci fundet godt og grundigt med The Wedding Singer . Lidt for godt og grundigt.
Historien om den fjottet charmerende bryllups-sanger Robbie Hart (Adam Sandler) med speciale i Dead or Alive-hits, der efter sin egen bryllupskatastrofe forvandles til en flæbende melankolsk toastmaster fra helvede, er da meget sød.

Og at historien fortsætter med en snigende forelskelse i servitricen Julia (Drew Barrymore) er helt i tråd med alles forventninger. Men, og det er altså et af alvor dirrende men, kærligheden gør som bekendt blind, og derfor skyder filmen nogengange helt og aldeles ved siden af. Nogen i kredsen om instruktøren må have været smålun på den lillepigede frøken Barrymore, for hun er ret meget ved siden af i sit tilsukrede skuespil. Der er fare for akut diabetes, når hun smiler sine honningtykke smil på lærredet. Den dame er farlig, man griber i afmagt efter sin salpeter-syredunk og funderer over hvilken sukkervandsopløsning hun har stået i blød i under optagelserne.

Over Sukkertoppen
Men det er nu ikke kun hendes skyld at "The Wedding Singer" i længden virker som en overpyntet flødeskumskage. Der er noget decideret uraffineret over den leflende facon filmen præsenterer sig på. Gode komedier er normalt bygget op af et sæt spændingsfelter. Det vil helt enkelt sige, at megen sukker modsvares af megen salt og så videre. Sådan fungerer det bare ikke her. Instruktøren har et alt for fast greb om Sukkertoppen som han i storsmilende lalleglæde kæler til kvalmestadiet. Man mangler modstand, mere vrede, sorg, ondskab, sarkasme.

Men sommer er det jo. Skulle man gå og trænge til halvanden times sukker-injektion, så skal man have været en skamløst uopmærksom læser for ikke at vide hvor den lyst bliver tilfredsstillet. Husk tandbørsten!

Brugere

06/06-05billige grin i stabil film
Yderst uoriginal, men harmløs romantisk komedie, der, på trods af at den lider under ekstrem forudsigelighed, underholder udmærket og uforpligtende. Instruktøren Frank Coraci udviser ikke ligefrem talent for denne udtørrede genre (han har senere begået den småt begavede The Waterboy og den kedelig Rundt om Jorden i 80 Dage), men har med stor succes pålagt filmen en tyk omgang 80’er nostalgi, der hviler gennemgående over hele produktionen.

Min opfattelse af Adam Sandlers komiske evner er ambivalent. På den ene side er hans tørre og sarkastiske kommentarer ganske morsomme, men hans roller er udistingverende, da de fundamentalt altid er de samme (P.T. Andersons særegne Punch Drunk Love ekskluderet). En vellidt og evig ejegod type, der enten er en del af minoriteterne eller relaterer til ...

17/02-05Wedding singer, The
Virkelig go' film med Drew Barrymore, og Adam Sandler som også spiller sammen i 50 First Dates! 50 First Dates er og bliver min favorit så må give den her ét STORT 4 tal:)

19/11-02Gott 1
Anonym
Du har ret, jeg er ikke så vild med Sandler, men finder hellere ikke hans film særligt gode (dem jeg har set).

19/11-02En middel komedie.....
Anonym
Den morsomme Adam Sandler er tilbage igen, i en ellers middelmådig komedie. Han gør det ganske fint, for at underholde publikum. Nok ikke hele vejen, men i store dele af filmen.

He´s gonna party like it´s 1985!

Thomas, har du egentlig noget imod Adam Sandler? Du er heller ikke så vild med ham i filmen Big Daddy.

28/08-02Stinker
Anonym
Kedelig og pinlig plastickomedie, med rædsomme skuespillere. Rammer dog meget godt 80'er stilen, som den skal forestille at foregå i.

Fakta

Medvirkende
Robert J. 'Robbie Adam Sandler
Julia 'Jules' Sullivan Drew Barrymore
Holly Sullivan Christine Taylor
Sammy Allen Covert
Glenn Gulia Matthew Glave
Rosie Ellen Albertini Dow
Linda Angela Featherstone
George Stitzer Alexis Arquette
Angie Sullivan Christina Pickles
Kate Jodi Thelen
David Veltri Steve Buscemi
Bag kameraet
Instruktion Frank Coraci
Produktion Jack Giarraputo, Robert Simonds
Manuskript Tim Herlihy
Fotografi Tim Suhrstedt
Klip Tom Lewis
Scenografi Perry Andelin Blake
Musik Teddy Castellucci
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 26.06.1998
Dvd 02.02.1970
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 46.752
Selskab New Line Cinema
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...