Jeg, mig & Irene (Me, Myself & Irene)

Motorcykelbetjenten Charlie (Jim Carrey) lider af den sygdom, der hedder "alt for flink". Han har fundet sig i alt, siden hans kone skred og er til grin i hele byen. Men en dag slår det klik, og Charlie udvikler en skizofren personlighed, der lader hans alter ego Hank komme til syne. Og Hank tager ikke noget pis fra nogen. Situationen kompliceres, da Charlie (og Hank) skal beskytte den søde Irene (Renée Zellweger), der forfølges af sin kriminelle kæreste. Både Charlie og Hank forelsker sig i Irene, og imens har de en korrupt politistyrke i hælene. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Komedie
Instruktør Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Medvirkende Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee
Spilletid 110 min.
Biopremiere 14.07.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Renée Zellweger

Med en schweizisk far, en norsk mor og en opvækst i Houston, Texas må Renée Kathleen Zellweger siges at have en meget kosmopolitisk baggrund. Hendes store gennembrud kom med rollen som Tom Cruise’ love interest i kassesuccesen 'Jerry Maguire' (1996). Renée havde ikke travlt med at komme til Hollywood efter endt studie i engelsk og journ...

Anmeldere

Scope
Den indre svinehund

Jim Carrey og Farrelly-brødrene mødes igen til endnu en omgang godmodig pruttehumor.

Jim Carrey spillede hovedrollen i brødrene Bobby og Peter Farrellys gennembrudsfilm "Dum & Dummere" (1994), der samtidigt også lancerede manden med de vilde ansigtsudtryk som stjerne. I "Jeg, mig & Irene" forenes Farrelly brødrene igen med Carrey til endnu en omgang af det, de alle er bedst til: Fladpandet grisse-komik krydret med en befriende charme og et romantisk glimt i øjet. Det er til tider rigtigt sjovt, men lugter også lidt af tomgang.

Alt for flink
Farrelly-brødrene har nærmest genopfundet dumheden som humoristisk virkemiddel, og Jim Carrey er med sit uskyldige udseende og groteske mimik perfekt til at give plads for den indre idiot. Vi møder den ultra-flinke motorcykelbetjent Charlie Baileygates, der alt for længe har fundet sig i alt for meget og gemt sig under en høflig facade.

Siden konen skred med en sort dværg, har alle behandlet Charlie som skidt, og han er til grin i hele byen. Charlie har undertrykt sin vrede i en sådan grad, at den pludselig en dag kommer væltende op i et skizofrent anfald, og han udvikler personligheden Hank, der ikke tager noget pis fra nogen!

To mænd i én Charlie må holde sit vilde alter ego Hank nede med piller, og det går også meget godt, indtil han møder Irene (Renée Zellweger), en rigtig sød pige, som er ude i nogle grimme problemer. Irene bliver forfulgt af sin kriminelle ekskæreste, og i den vilde jagt mister Charlie naturligvis sine piller, og snart er Hank på fri fod igen. Så har vi balladen med både Charlie og Hank skizofrent forelsket i Irene og hele den korrupte politistyrke i hælene på dem.

Så lavt som det kan blive
Farrelly-brødrene rammer i deres film en bizar humor, man ikke rigtigt har set magen til før, som blander de mest vulgære stunts med uskyldig romantik, og også i "Jeg, mig & Irene" er der både bæ og tissemænds-vittigheder til op over begge ører. Der er dog intet, der kommer tæt på sæd-hårgeléen fra "Vild med Mary" (1998), og man savner i det hele taget yderpunkterne fra den film. "Jeg, mig & Irene" er ganske vist romantisk, men Cameron Diaz' sødme er svær at slå, og vittighederne var simpelthen både mere groteske og mere præcise i forgængeren. Der er dog et par vamle perler, som f.eks. Jim Carreys cowboybukser, der spændes af et erigeret lem. Hvabehar?

"Jeg, mig & Irene" er for lang og for ufokuseret til ligefrem at være en latterbombe, men selv en Jim Carrey på halv styrke er godt selskab.

Brugere

08/05-06kan man lave en mere ginial film?
kan man lave en mere ginial film? ja det kan man godt men det er tæt på at den er helt perfekt. den er så herre grineren. ginial film.

03/10-05Ja, jeg er stadig Beccy.
Den er simpelthen så langt ude! :'D

Den er herre griner, og virkelig god. Jeg elsker den, som jeg elsker så mange andre JC film. XD

Og endnu en sjov ting er, at James begyndte at komme sammen med Reneé XD

Men det holdt nu ikke så længe.

Beccy (15)

03/10-05Sygt morsom!
Anonym
Den er simpelthen så langt ude! :'D

Den er herre griner, og virkelig god. Jeg elsker den, som jeg elsker så mange andre JC film. XD

Og endnu en sjov ting er, at James begyndte at komme sammen med Reneé XD

Men det holdt nu ikke så længe.

12/07-05Super sjov.
Anonym
Hvem glemmer lige med det samme scenen hvor kæresten vækker Carry i sengen om morgenen, og ser glidecreme og en udhulet vandmelon ligge ved siden af ham. Det er sjovt, og som altid i Farelly brødrenes film, længere ude end hvad der er på grænsen. Virkelig sjov film. 5 stjerner for de vanvittige påfund.

12/07-05Sjov film
Fire en halv til denne unerhioldende komedie. Den er sjov. Jim Carey spiller godt og det er en spændnde ide med personlighendsforvrængningen. Rene spiller super og det samme gør sønnerne, dder redder deres far. Whitie er også en sjov figur. Scenen med koen er virkelig langt ude på en sjov ,måde.

28/02-04ler højt og længe
Anonym
Blandingen mellem Bobby og Peter Farrellys barnlige humor og Jim Carrey var vellykket i Dum og Dummere, og succesen fortsætter med denne hylende morsomme komedie, hvor Carrey får frit spil. Han er altdominerende, men man lægger også mærke til en charmerende Renee Zellweger som romantisk sidepart. Carreys udskejelser er pakket ind i en nydelig historie, som holder nogenlunde vand. Det bliver aldrig overraskende, men filmen har dog disse stødende og, kontroversielt er et stærkt ord, men lidt morbide scener, som man næsten forventer af Farrelly. Jim Carrey er en gudbenådet komiker , og jeg morede mig kosteligt, selvom filmen ikke vil blive mindet som noget nyt. Jeg nød også meget den gode musik. Underholdende, uforpligtende og morsom komedie.

22/01-04Me,Myself and Irene
Anonym
Tjooo den er genial, men vil gerne vide hvem der har lavet musikken...

Skriv en mail til mig hvis i ved det.. :D

06/12-03Rigtig sjov, men også symbolsk
Anonym
Me, Myself & Irene er en herlig film. Den er skidesjov, men også symbolsk, da den viser hvordan det kan gå hvis man ignorerer sine problemer. Handlingen er lidt tynd. Men for en gang skyld er den også lidt alvorlig. Jim Careys film er jo normalt rimeligt useriøse.
HUMOR: 97%
MORALFYLDE: 93%
HANDLING: 44%
ORIGINALITET: 63%
TEMPO: 63%
STEMINIG: 61%
MUSIK: 86%
FILMING: 46%
I ALT: 67%

21/10-03tOTAL SJOV
Anonym
DEN BEDSTE KOMEDIE JEG NOGENSINDE HAR SET. JIM CARREY ER TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL TOTAL SJOV. sE DEN. dET ER DET HELE VÆRD.

21/10-03sjov nok
Anonym
jeg synes nogle gange der er nogle platte ting i den, men også nogle totalt underlige og mega sjove scener... så den er sgu helt i orden..Fakta

Medvirkende
Charlie Baileygates/Hank Evans Jim Carrey
Irene P. Waters Renée Zellweger
Jamaal Baileygates Anthony Anderson
Lee Harvey Mongo Brownlee
Shonte Jr. Jerod Mixon
Gerke Chris Cooper
Whitey/Casper Michael Bowman
Boshane Richard Jenkins
Partington Robert Forster
Stubie Mike Cerrone
Bag kameraet
Instruktion Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Produktion Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Bradley Thomas
Manuskript Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Mike Cerrone
Fotografi Mark Irwin
Klip Christopher Greenbury
Scenografi Sydney J. Bartholomew Jr.
Musik Lee Scott, Pete Yorn
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 14.07.2000
Dvd 10.07.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 176.571
Selskab 20th Century Fox, Conundrum Entertainment
Biodistributør Constantin Film

Se også...