Dog Soldiers

Sergent Harry Wells og hans mænd er på rutinepatrulje i Skotland, da de støder på en gruppe hærdebrede uhyrer, der bestemt ikke har fredelige hensigter. Soldaterne flygter over hals og hoved og løber lige i armene på zoologen Megan, der mener, at de står over for noget så sjældent som varulve. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Neil Marshall
Medvirkende Sean Pertwee, Kevin McKidd, Emma Cleasby, Liam Cunningham
Spilletid 105 min.
Biopremiere 06.10.1978
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

25/09-08geniale neil marshall
Af alle de stupide "gyser"film jeg har set, er denne film bestemt et mesterværk. Persongalleriet er vedkommende, og historien medrivende. Instruktør Neil Marshall formår generelt via sine "små" film, at skabe et interessant univers af klaustrofobiske samt nervepirrende oplevelser.

24/09-08Pinagtigt dum varulve-horror
Neil Marshalls såkaldte kult-film "Dog Soldiers" fra 2002 tager afsæt i det klassiske isolations-plot, hvor hovedpersonerne (hér soldater på øvelse) er totalt afskåret fra kontakt med omverdenen... selv om det hele kun foregår i Skotland. Det viser sig, at et større antal varulve har huseret på egnen i årevis uden andres end MI-5/6's og en enkelt idealistisk zoologs vidende. Det går selvfølgelig helt galt... blandt andet fordi vor hovedperson har en ekstraordinært stærk trang til at spille principfast helt uanset omkostningerne.

Det er en momentvis komisk men (underligt nok) overvejende alvorligt (og dermed latterligt) formidlet forestilling. Det er dog en absolut nødvendighed, at man efterlader enhver lyst til at tænke i sammenhæng og realisme langt uden for husets fire vægge. Alt fr...

27/05-06Energisk varulvesplat
Dog Soldiers er intet nyskabende originalt mesterværk, men mindre kan også sagtens gøre det. Filmen holder et højt tempo hele vejen, og jeg var superunderholdt fra start til slut.

Filmen lever på sin energi, hurtige replikker og ikke mindst på de flotte varulve. De er virkelig fysisk 'til stede' modsat CGI-varulvene i mange nyere amerikanske produktioner. Dog Soldiers er heller ikke bleg for eksplicit vold og splat, sådan som det skal være i en rigtig horrorfilm.

Filmen hæver sig langt over den amerikanske metervare, og britisk horrorfilm har virkelig fået en ny superinstruktør i Neil Marshall. Og her tænker jeg også på hans anden og endnu bedre film, mesterværket The Descent.

Dog Soldiers skal ikke tages for mere end den er. Effektiv, energisk varulvehorror med masser af aktio...

11/04-06Hylende Underholdende
Debutanten Neil Marshall brillierer med action-gyseren Dog Soldiers, en af de mest underholdende i lang tid.

En flok soldater er på øvelse i det skotske højland, hvor der efter sigende skulle have været et ungt par der døde nogen tid forinden, dette skræmmer dog ikke vores elitesoldater og de begiver sig længere og længere ind i højlandet. Snart står fuldmånen højt på himlen og ikke lang tid efter lyder et gennemtrængende ulvehyl... Nu skal der kæmpes!

Historien er uoriginal, men den energi, lyst og optimisme Neil Marshall uden tvivl har været i besiddelse af har i høj grad smittet af på filmen, og vi får det ene blodsprøjtende og herlige smagsløse scenarie efter det andet. Hunter-Becomes-The-Hunted film som denne kan meget vel virke trættende, men som sagt når man simpelthen ikke ...

21/03-06- Danse i måneskin -
Blodig og særdeles medrivende action-gyser fra den spillefilmsdebuterende englænder Neil Marshall.

Som det tit er tilfældet, når europæiske lande laver gyserfilm, så er filmen holdt i en meget realistisk stil, og selvom dette måske virker paradoksalt, når historien er om en flok blodtørstige varulve der jagter en deling soldater, så virker det overraskende godt her og fungerer glimrende, ganske enkelt fordi håndværket er så godt, som det er.

Ydermere er stemningen ofte meget intens, og filmen har mange medrivende øjeblikke og ikke ret mange kedelige, da underholdningsniveauet også er i top. Trods de rå mængder blod og indvolde i filmen, bliver den aldrig plat, idet dette nærmere fungerer som et effektivt hjælpemiddel til at gøre det hele mere frygtindgydende.

I disse bovlamme ti...

21/06-05Rødhætte Flået og Ædt Levende
Dog Soldiers er en ganske vellykket og underholdende gyserfilm, der med et ret lavt budget formår at "flå hul" på varulve-genrens konventionelle regler. De chokbaserede gyserelementer, der ellers står som klar hovedregel indenfor genren, er her i Dog Soldiers skiftet ud med en grovkornet humor, der fyldt med blod og indvolde, sjofle vittigheder om Rødhætte udgør en fed lille gyserkomedie.

Alle der har en forkærlighed for En Amerikansk Varulv i London bør hurtigst muligt se/købe denne film.

Dog Soldiers handler om en britisk hærenhed, der finder en flok lemlæstede lig dybt inde i de skotske skove under en træningspatruljering.
Ligene udgør resterne af en tophemmelig militærenhed og det står med det samme soldaterne klart at noget er grueligt galt.
Deres mistanke begrundes da de ...

27/02-05Hunde har poter!
Rimelig gyser. Men det er godt nok ikke en jeg vil sætte mig til at se en aften, jeg rigtigt for alvor skal råhygge mig. Jeg så den en formiddag, sammen med et selvskab, der godt nok IKKE var begejstret! Næsten alle havde den, undtagen ham der havde den med. Jeg syndes den minder noget om "Evil dead". Der er bare et eller andet over den der får mig til at tænke på den.

Handlingen er lidt tynd, og jeg fandte den heller ikke helt nervepirrende. Men ikke dårligt -

29/01-05Zulu Dog
En deling engelske soldater er på øvelse dybt ude i skoven, da de overfaldes af varulve.

Nervepirrende og neglebidende gyserfilm, som ikke spilder et minut med noget overflødigt, men kører på konstant i en medrivende og fortættet atmosfære.

Den er indimellem lidt rodet og ukontrollabelt klippet sammen, replikkerne er ikke altid gode og personernes opførsel ikke sønderlig realistisk, men handlingen fortælles ligetil, er let forståelig og så er den skide uhyggelig, spændende og meget underholdende. Der er stort set ikke et kedeligt minut i denne actionfyldte gyser og monsterfilm, som synligt er lavet for få penge, men de er brugt godt.

Varulvene kan måske ikke tåle at blive set i nærbilleder, hvad man klogeligt heller ikke gør for meget, men ellers er de nogle imponerende skikk...

Fakta

Medvirkende
Harry G. Wells Sean Pertwee
Cooper Kevin McKidd
Megan Emma Cleasby
Ryan Liam Cunningham
Bruce Campbell Thomas Lockyer
'Spoon' Witherspoon Darren Morfitt
Joe Kirkley Chris Robson
Terry Milburn Leslie Simpson
Camper Tina Landini
Camper Craig Conway
Bag kameraet
Instruktion Neil Marshall
Produktion David E. Allen, Christopher Figg, Tom Reeve
Manuskript Neil Marshall
Fotografi Sam McCurdy
Klip Neil Marshall
Scenografi Simon Bowles
Musik Mark Thomas
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Premieredatoer
Biograf 06.10.1978
Dvd 03.02.2003
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien, Luxemborg
Produktionsår 2002
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 66.198
Selskab The Noel Gay Motion Picture Company, Kismet Entertainment Group

Se også...