Kingdom of Heaven

Balian er en almindelig smed i Frankrig, indtil han møder ridderen Godfrey, der fortæller, at han er Balians far. Sammen tager de til Jerusalem, hvor interne stridigheder mellem korsridderne truer med at sprænge den spinkle våbenhvile med den legendariske arabiske leder Saladin. Balian sværger at kæmpe for retfærdighed og de svage, så han får sin sag for. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, Liam Neeson
Spilletid 145 min.
Biopremiere 04.05.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"Stormen på Jerusalem rummer kampscener, der vil gå over i filmhistorien som noget af det mest spektakulære og nærkampstærke, man har set."

Berlingske
"...et flot historisk epos, som kombinerer det intime med det panoramiske og samtidig rummer en interessant skildring af forholdet mellem kristne og muslimer."

Jyllands-Posten
"Der er spektakulær ramasjang i Ridley Scotts skildring af korsriddernes storhedstid, men historien bider sig ikke fast."

Weekendavisen
"SCOTTS film er et stort og vaklende skrummel, forsøgsvis smuk og tænksom til tider, andre gange primitiv som en Hollywood-western fra vores barndom."

Information
"...selv om Kingdom of Heaven visuelt og dramatisk overgår de fleste af sine nærmeste konkurrenter, er den på ingen måder så helstøbt og interessant en oplevelse som Gladiator."

Ekstra Bladet
"...nogen ny 'Gladiator' er der langfra. Men billederne er...imponerende håndværk."

B.T.
"...en visuelt flot og indholdsmæssigt sympatisk film..."

Filmland
"Man må affinde sig med at denne film slet ikke har manuskriptet til at overraske og heller ikke formår at tegne figurer der er troværdige nok til at vi gribes i følelserne."

Cinemazone
"Kingdom of Heaven er på ingen måder dårlig, den er bare lige præcis så korrekt og velmenende, at man når at blive irriteret undervejs."

Brugere

15/06 09:44Bedre i DC versionen 4
Jeg så oprindeligt KoH i biografversionen tilbage i 2005 - og jeg var ærlig talt ikke begejstret. Måske fordi jeg forventede en ny "Gladiator" - som Ridley Scott fornøjede en hel verden med i 2000. I mine øjne var filmen flot med få højdepunkter - men strakte mig dog til 7/10 i karakter.

Siden har jeg ladet den ligge, på trods af at flere (blandt andet Thomas) har fortalt mig at jeg burde se den version instruktøren havde ønsket, inden den blev klippet ned.

I Biografversionen var spilletiden på 2 timer og 24 minutter - og i DC udgaven er der yderligere 50 minutter at fordybe sig i.

Hvad får man så mere, for de ekstra minutter?

Filmen virker mere helstøbt - blandt andet får vi tid til at finde ud af hvorfor kongens søster, Sibylla (Eva Green) agerer og reagerer som hun gør.

...

25/06-16Den ultimative director's cut 16
Filmen blev noget svagt modtaget i sin tid af kritikerne og blev heller ikke den store succes ved billetlugen. Den hårde skæbne havde desværre en trist årsag. Biografversionen blev skamklippet (hele 45 minutter) for at holde filmen under tre timer = flere visninger pr dag. DC-versionen er derfor en komplet anden, mere sammenhængende og helstøbt film. Og blandt Scotts bedste.

Filmen tager modigt fat på korstogstiden og den politiske konflikt mellem to religioner og hvordan religiøs fanatisme stadig er et aktuelt tema. Det er gjort med fine nuancer og respekt, selvom enkelte små birolle godt kunne have været en smule mindre karikeret. På den anden side, så får vi et fint indblik i, hvordan religiøse fanatikere kan tage magten og de er derfor udstillet som skruppelløse.

Det er et sol...

17/02-08The Battle for Jerusalem
Ridley Scotts ridderepos Kingdom of Heaven er i sandhed en stor, episk og visuel svimlende flot film. Alligevel gik jeg for tre år siden relativt skuffet ud af biografen. Nok var filmen imponerende flot og et teknisk vidunder, men filmens indre logik og handlingsrationalitet var meget ringe, og flere gange gav scenernes indhold simpelthen ikke mening i forhold til hinanden. Med den 45 min. længere extended directors cut udgave af filmen er forvirringen pludselig væk. Personernes handlinger giver mening hele vejen og den samlede opfattelsen flyver om ikke ind i himlen, så i hvert fald et stykke der op ad.

Vi følger filmen igennem den unge Balian af Ibelin, der gennemløber en forvandling fra smed til ærefuld og højtelsket ridder, som ender i spidsen for Jerusalem i forsvaret mod de angr...

03/10-07prøv igen
til de, som ikke bryder sig særligt meget om biograf-udgaven:

Se extended edition-udgaven - det er en helt anden og langt bedre film!

02/10-07Gladiator de-light
"Kingdom of Heaven ender med at blive en svagere Gladiator, med karakterer man ikke tror på, og slagsscener der ikke virker synderligt imponerende..."

10/07-07Skuffende ridderepos
Det er svært at være uenig i budskaberne i Ridley Scotts korsridderfilm, hvor kristne og muslimer har travlt med at slå hinanden i hovedet omkring Jerusalem. Ganske som i dag. Og ganske som i dag råber fanatikerne højere end dem, der forsøger at leve sammen i fred.

Allegorien er fin og rimeligt historisk korrekt. Faktisk er "Kingdom of Heaven" yderst overbevisende i sin skildring af det 12. århundrede, ikke mindst i den visuelle del, hvor der er kælet for computerkulisserne og lækre billeder. Filmens historie er da også baseret på historiske begivenheder, og en række af personerne er virkelige - Saladin, den spedalske konge af Jerusalem, hans søster Sibylla, Guy de Lusignan og selvfølgelig hovedpersonen, Balian d'Ibelin.

Men ... de opførte sig nok ikke helt sådan i virkeligheden (o...

21/06-07Skuffer
Historien fanger simpelthen ikke, og man kan lige så godt blot springe de første 100 minutter over og nøjes med at se det afsluttende slag.

02/02-07fejlslagent mesterværk?
Kunstneren Ridley Scott er en af filmhistoriens mest prominente og signifikante skikkelser, der både er en personliggørende innovatør og overrumplende æstetiker, hvis maleriske og visionære sans for originale og betagende billedkompositioner sjældent har flyttet fokus fra den fortællende historie. Med banebrydende klassikere som Alien og Blade Runner på cv’et, samt ikke mindst en af mine personlige yndlingsfilm, den eminente og emotionelle krigsfilm Black Hawk Down, har Scott bevidst sit umådelige værd som filmkunstner, men derved ikke sagt, at han er ufejlbarlig (G.I. Jane anyone?). Scott har altid bestræbt sig på at projektere sit alsidige talent over flere genre, men faktum er, at han altid har følt sig mest hjemmevant i det storstilede og ambitiøse, hvor krigsscenen har haft dominans...

07/01-07Gud og galskab
"Fra instruktøren af Gladiator" - Jo tak, vi kender skam godt til Ridley Scott. Den ferme instruktør har trods alt lavet nogle af de flotteste film der findes. Den tidligere kunst-uddannede film-mager viser altid hvordan billeder kan bevæge os, og hvordan visuel kraft kan fortælle historier.

Men noget gik galt med Kingdom of Heaven i lanceringen. - Ingen buzz, lunkne anmeldelser og en bølge af sværd-og-sandal film. Kingdom of Heaven lignede for meget en usammenhængende mainstream film og fik begrænset fokus.

Derfor ligger der en stor glæde i at opleve filmen langt fra premieredatoen, for Ridley Scott's ridder-epos er faktisk overraskende god, men på sin egen særegne måde.

For det er primært en visuelt fortalt historie. Karakterene kan virke mekaniske, og handlingstråden diffus, ...

05/12-05Spring de første 100 min. over.
Anonym
Hej.

Jeg må desværre tilslutte mig dem, der synes der er tale om en ringe film. Historien fanger simpelthen ikke, og man kan lige så godt blot springe de første 100 minutter over og nøjes med at se det afsluttende slag.

Det eneste gode ved DVD’en er det historiske materiale, som man har mulighed for at aktivere i stedet for undertekster.Fakta

Medvirkende
Balian af Ibelin Orlando Bloom
Sybilla Eva Green
Tiberias Jeremy Irons
Godfrey af Ibelin Liam Neeson
Hospitaler David Thewlis
Reynald Brendan Gleeson
Guy de Lusignan Marton Csokas
Saladin Ghassan Massoud
Kong Balwin IV Edward Norton
Patriak Jon Finch
Humphrey Michael Fitzgerald
Godfreys nevø Nikolaj Coster-Waldau
Gammel vagt Tim Barlow
Reynalds tempelridder Shane Attwooll
Tempelherre Ulrich Thomsen
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Ridley Scott
Manuskript William Monahan
Fotografi John Mathieson
Klip Dody Dorn
Scenografi Arthur Max
Musik Stephen Barton, Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Undergenre Ridderfilm
Nøgleord Jerusalem, Korstog, Ridder, Tempelriddere
Premieredatoer
Biograf 04.05.2005
Dvd 11.10.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 145 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 147.494
Selskab 20th Century Fox, Scott Free Productions, Kanzaman
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...