Som i himlen (Så som i himmelen)

Daniel Daréus er dirigent i verdensklasse. En dag beslutter han sig pludselig for at trække sig tilbage fra musikscenen, og slå sig ned i sin barndomsby i det nordlige Sverige. Det opdager det lokale kirkekor, der lokker det musikalske geni til at kigge forbi til deres øveaftener. Det får konsekvenser. Ikke blot for det hurtigt voksende kor, men bestemt også for Daniel. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Kay Pollak
Medvirkende Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Helen Sjöholm, Axelle Axell
Spilletid 132 min.
Biopremiere 10.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist er født i 1960. Han har en rolle i Bille Augusts episke "Jerusalem" (1996), men vil nok af flittige tv-seere primært huskes som John Banck i de seks politi-film i serien om den svenske "Beck" (1997-98). I 2000 optrådte han i den svenske komedie, der burde have heddet ”Det bar’ mænd i fangedragt”, men gik under titlen ”Det store g...

Anmeldere

Berlingske
"Mange vil gå grådkvalte hjem fra denne film. Med en følelse af at være delagtiggjort i evigyldige sandheder om livet og kærligheden."

Jyllands-Posten
"Filmen er velspillet og sikkert instrueret. Den er sød og sjov og lidt selvforelsket, hvilket har gjort den en halv time for lang."

Weekendavisen
"Det hele er velment og meget sympatisk. Til gengæld er der aldrig tvivl om, hvor bevægelsen i filmen fører hen."

Information
"Usentimentale sjæle og Hollywoodhadere bør have en advarsel med på vejen, men de fleste andre burde blive påvirket af filmens glæde for at fortælle og helhedens menneskelighed."

Ekstra Bladet
"...hverken historien eller psykologien hæver sig på noget tidspunkt over brevkasse-niveau..."

B.T.
"...en gavmild og livsbekræftende og morsom skønsang med en pæn portion alvor i omkvædene."

Cinemazone
"Der er drama, spænding, romantik og en lille snert melankoli, sikkert rørt sammen, og med nogle fine præstationer undervejs."

Brugere

01/10-08Dybt følsom film om mennesker
Nok en af de bedste film som jeg har set til dato. Jeg er totalt uenig med dem som siger at det er en kliche. Den indeholder meget mere. En meget følsom film som på overfladen rummer dagligdags emner, men nedenunder en meget indfølt film som belyser nogle af de følelser som rører sig mellem mennesker. En film om at bryde ud. Men også om ikke at være perfekt, og om kærlighed til andres væsen. Om at se andres væsen, uden kalkulen. Om at være et menneske. MÅ ses.

18/10-07Som på film
"Som på film" havde været en mere passende titel til denne påtrængende sentimentale film fra Sverige. Hver lille bid af filmen har fået påklistret et stempel med ordet ”livsbekræftende”. Men det er filmklicheerne den bekræfter, og ikke livet.

En stor dirigent bliver syg og tager hjem til sin fødeby i det nordlige Sverige. Her er folk dybt provinsielle og små. Her iscenesættes alle klicheerne fra film om småbysamfund. Præsten der frygter at miste sin magt og indflydelse, da dirigenten lærer det lokale kor at finde deres egne stemmer. Den mentalt handicappede landsbytosse som fælleskabet tager til sig. Konen der gør op med sin voldelige ægtemand. Og ikke mindst den frie og frejdige lokale pige der lærer vores dirigent at cykle og elske livet.

Alle handlingsmønstre er forudsigelige h...

19/03-06Sød og Sentimental underholdning
Anonym
En film for den lidt naive.En handling der trætter lidt med dens forudsigelighed. Hovedpersonen skifter karakter så det bliver noget teatralsk. En instruktør, der måske lige kunne ' klappe hesten!

11/06-05En glædelig oplevelse.
Anonym
Jeg er godt nok begejstret for SÅ SOM I HIMMELEN – en film der skal opleves, bl.a. fordi den også er svær at ramme nuanceret ind med få ord.
En skøn film om livets og kærlighedens, sommetider krogede, veje – fortalt i en næsten realistisk, dogme-agtig og nøgen stil, (nogen vil måske indvende at den for overdramatiserende) og så alligevel både kærlig, morsom og livsbekræftende.
Den er vedkommende, autentisk og på sin vis almindelig, men nogle steder også for meget, for overvældende – og det tog jeg med fordi jeg synes dens ide og budskab næsten er nødvendigt, både menneskeligt, politisk og samfundsmæssigt.
Det er en af den slags film hvor det er svært at være uberørt – den leverer noget at forholde sig til, enten man kan lide det eller ej.
– Og så kunne jeg godt have tænkt mig at e...

10/06-05Smuk og bevægende svensk film.
Anonym
Det var en rigtig dejlig, rørende film fuld af levende, troværdige mennesker. Den fortjener bestemt mere end de tre stjerner, som anmelderne har givet den.

06/06-05Smuk svensk filmkunst
Anonym
Et mesterværk der havde fortjent den oscar den var nomineret til. Sjældent har jeg set en film der gjorde så stort et indtryk, især lydsiden med Helen Sjöholms fantastiske fremførelses af "Gabriellas sång" efterlader sit spor. Så som i himmelen er en bevægende og hjertevarm film, på en gang sjov og nærværende samtidig med at den tager store, svære temaer op.
En film der er værd at se, og gense igen og igen...

06/06-05klæbrig...
Anonym
spild af tid!

30/05-05Du kan glæde dig!!
Anonym
Denne film har taget Sverige med storm - det kan jeg godt forstå!!
En rigtig hjerteåbnere - varm, sjov, vigtig.


Fakta

Medvirkende
Daniel Daréus Michael Nyqvist
Lena Frida Hallgren
Gabriella Helen Sjöholm
Florence Axelle Axell
Loredana Verena Buratti
Inger Ingela Olsson
Stig Niklas Falk
Arne Lennart Jähkel
Olga Barbro Kollberg
Siv Ylva Lööf
Conny Per Morberg
Amanda Ulla-Britt Norrman-Olsson
Bag kameraet
Instruktion Kay Pollak
Produktion Anders Birkeland, Göran Lindström
Manuskript Anders Nyberg, Ola Olsson, Kay Pollak
Fotografi Harald Gunnar Paalgard
Klip Tomas Täng
Scenografi Mona Theresia Forsén
Musik Stefan Nilsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 10.06.2005
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Produktionsår 2004
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 11.838
Selskab Sonet Film, GF Studios AB
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...