Kung Fu Hustle (Gong fu)

I 1940'ernes Kina drømmer tyven Sing om at blive medlem af en berygtet øksebande. Men for at blive optaget, skal man begå mord, og det er Sing ikke helt klar til. Samtidig udkæmper banden heftige kong fu-kampe mod en gruppe lokale indbyggere, der svarer igen på bandens brutale behandling med byger af flyvespark. Det er tid for Sing af vælge side. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Komedie
Instruktør Stephen Chow
Medvirkende Stephen Chow, Xing Yu, Wah Yuen, Qiu Yuen
Spilletid 95 min.
Biopremiere 10.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Med stilistiske lån fra Matrix fungerer de både vilde og næsten poetisk smukke kampscener i grafisk flot satte scener helt formidabelt."

Berlingske
"...simpelt hen er det mest virtuose, man til dato har set inden for denne genre..."

Jyllands-Posten
"...en vellystig nævekæmper-film, der på én gang hylder og parodierer sine forgængere, i særdeleshed salig Bruce Lee."

Weekendavisen
"Filmen er en egnsret, som kræver tilvænning, men belønner de anstrengelser, man investerer. Som en hel filmhistorie på bare to timer."

Ekstra Bladet
"En absurd, overgearet, ekstremt voldelig men også sindsygt sjov og original action-komedie..."

B.T.
"Det er som halvanden times rutschebanetur med maven fuld af candyfloss."

Cinemazone
"Det er et effekt- og stuntræs, der med konstant veloplagt selvironi får det til at ligne årets mest vanvittige pletskud af en popcornsbasker."

Brugere

23/02-10morsom
Rigtig sjov og plat.

28/11-07i særklasse
filmen er intet mindre end gennemført original og hyle morsom

kineserne tager pis på kineserne eller skulle jeg blot nøjes med at sige, at stephen chow er skide sjov

05/07-07The Big Brawl
Kung-fu har fået en fortjent renæssance på film i det seneste årti - først i "The Matrix" og alle efteraberne, senere med højæstetiske film som "Tiger i spring, drage i skjul" og "Hero". Det er film, der viser den hongkongske kung-fu-stil, når den er allerbedst og mest elegant. "Kung Fu Hustle" er et eksempel på en anden hovedretning i hongkongsk film - den totalt fjollede actionkomedie.

Stephen Chow har skrevet, instrueret og spiller selv hovedrollen i en typisk gangster/kung-fu-crossover, hvor en bande gangstere ser sig gale på en lille boligblok, der trodser deres regime. Boligblokken viser sig at huse intet mindre end fem kung-fu-mestre i forklædning, og dermed er plottet blot en undskyldning for en masse kampe i højt tempo, efterhånden som gangsterne sætter farligere og farligere...

13/11-06kung fu jes
jo det mener vi den film er sådan en fed film

06/07-06Elendig
I mener bare ikke det der vel. Den film er det mest elendige jeg har set !

06/07-06Bizar Og Ekstremt Underholdende
Kung Fu Hustle er en yderst underholdende affære der holder en perfekt distance mellem hårdkogt brutalitet og slapstick humor.

Sing (instruktør og hovedrolleindehaver Stephen Chow) er en småt begavet tyv, der sammen med sin meget fede makker rejser rundt i 40'ernes Kina, Sing har en drøm om at blive medlem af en af Kinas mest frygtede gangsterbander Øksebanden, og for at bevise sit mod og værd bliver han sat til at kræve penge ind hos beboerne i fattigdomskvarteret The Pig Sty, men desværre består kvarteret af bizarre kung-fu mestre og banden får et ordentligt los i røven ud af kvarteret og Sing bliver efterhånden i tvivl om han har valgt den rigtige side.

Som mange sikkert har gættet er plottet papirtyndt, men Stephen Chow får det maksimale ud af manuskriptet med masser af fremrag...

01/06-06Underholdning af højeste karat
Kung Fu Hustle er uden tvivl den mest underholdende film til dato, forstået på den måde, at aldrig har så meget og så mange sindsyge overdrevne og vild underholdende indslag være afviklet på så kort tid.

Filmen er et rent overflødighedshorn af skøre påfund, falden-på-halen-komik og ikke mindst kung fu scener, som bliver vildere og vildere, som minutterne tikker afsted. At det er Woo-ping Yuen, som også stod bag kampscenerne i Matrix-serien og Kill Bill filmene ses tydeligt. Her er det blot ude på et overdrev, som filmhistorien ikke har set mage. Fans af de nævnte film, samt fx kung fu film ala Iron Monkey, kan roligt glæde sig. Det her slår alt!

Udover selve det visuelle udtryk, som er i særklasse med kameraflyveture og fede vinkler, så er filmen også hele vejen igennem supermorsom...

19/12-05den glamourøse og selvironiske filmverden 2
Kunstlet, men superb underholdende kinesisk film, der er så gennemført et genremix, at den er udefinerbar. Det 42-årige multitalent Stephen Chow (der også stod bag sidste års fænomenale Shaolin Soccer) har både skrevet, produceret, instrueret og medvirker selv i Kung Fu Hustle, og som publikum efterlades man med en dyb og respektfuld beundring overfor Chows overskud og overblik over filmmediet.

Kung Fu Hustle byder på absurd crazy komik på højeste plan, hvor den overlæssede fortællermåde og generelle stil er velkendt fra andre (mindre succesrige) film, men det er sjældent set så helstøbt og vellykket som her. Historien er uhyre flad, noget nær ikke-eksisterende, og der er ingen konkrete hovedpersoner eller karakterer at finde i Kung Fu Hustle. Dette er et led i Chows manipulerende in...

12/11-05- Overdrivelse fremmer forståelsen -
Højeksplosiv og komplet vanvtittig kung fu-komedie, eller parodi om man vil, af den kuleskøre Stephen Chow, der også var manden bag ”Shaolin Soccer”. Kunne man lide den, er ”Kung Fu Hustle” et absolut ”must see”.

Hvad underholdningsværdi angår er filmen helt i top, og man keder sig ikke ét sekund, idet filmen nærmest udelukkende består af action- og kampsportsscener. Det ene vanvittige stunt afløser det andet, og vi er ude på så stort et overdrev, at man ikke kan undgå at more sig over løjerne, hvor et væld af filmreferencer fuldender oplevelsen.

Filmen parodierer de gamle kung fu-film (men bestemt også Hollywood), og det gør den ved at sætte alting under ét stort forstørrelsesglas. Det hele er lavet så gennemført ”over the top” og komplet overgearet, at man frydes over filmens hys...

13/08-05Bliv Høj Af Grin, Fås Lige Her
Småforbryderen Sing (Chow) vil gerne være med i den berygtede økse-bande, som han har fået rodet ud i en frygtelig kamp mod en mindre landsby. Men Sing er slet ikke den han selv går og bilder sig ind han er.

Denne kinesisk produceret kung fu spoof-film må være noget af det sjoveste og mest bindegale jeg mindes at have set, men samtidig en af de æstetisk flotteste og tillige mest voldelige af slagsen.

Den er proppet med iderige og kulørte indfald, der både tager tykt pis på genren og en del andre film på en både intelligent og samtidig taktløs måde, og så byder den på nogle af de mest underholdende slagsmål set på film på samme tid. Effekterne er (overraskende) fremragende og bruges dygtigt til at effektuere filmens mange påfund.

Desværre er filmen sin tid om at tage rigtig fa...Fakta

Medvirkende
Sing Stephen Chow
Coolie Xing Yu
Udlejer Wah Yuen
Udlejerinde Qiu Yuen
Bror Sum Kwok Kuen Chan
Bæstet Siu Lung Leung
Donut Dong Zhi Hua
Skrædder Chiu Chi Ling
Medhjælper Chi Chung Lam
Rådgiver Kai Man Tin
Bag kameraet
Instruktion Stephen Chow
Produktion Stephen Chow, Po Chu Chui, Jeffrey Lau
Manuskript Tsang Kan Cheong, Stephen Chow, Xin Huo, Chan Man Keung
Fotografi Hang-Sang Poon
Klip Angie Lam
Scenografi Oliver Wong
Musik Raymond Wong
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Premieredatoer
Biograf 10.06.2005
Dvd 26.10.2005
Øvrige oplysninger
Land Kina
Produktionsår 2004
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.566
Selskab Columbia Pictures, Beijing Film Studio
Biodistributør Nordisk Film

Se også...