The Skeleton Key

Sygeplejersken Caroline bor i en stor herskabsvilla i New Orleans, hvor hun passer manden i huset, som er svagelig. Lidt efter lidt går det op for hende, at der foregår noget mystisk i det gotiske hus med det hemmelighedsfulde gamle ægtepar. Derfor går leger hun snushane og afslører i et aflåst loftrum en dødelig og frygtelig hemmelighed. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Thriller
Instruktør Iain Softley
Medvirkende Kate Hudson, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard, John Hurt
Spilletid 104 min.
Biopremiere 12.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Sarsgaard

Man skal et stykke ned på credlisterne til film som 'Dead Man Walking' (1995) og 'Manden med jernmasken' (1997) for at finde Peter Sarsgaards navn. Med sin ubehagelige optræden i 'Boys Don’t Cry' (1999) lykkedes det den unge skuespiller at løfte et par øjenbryn. Sarsgaard har læst på Washington University i St. Louis, Missouri, hvor han ...

Anmeldere

Politiken
"Det, der lykkes, skyldes det fine spil af ikke mindst Kate Hudson, der er særdeles overbevisende som den stringente og logiske sygeplejerske."

Berlingske
"...den rodede og klichéprægede handling ikke rummer så meget som skyggen af lidt ægte uhygge."

Jyllands-Posten
"...mage til utroværdig spøgelseshistorie skal man lede længe efter."

Weekendavisen
"...denne debile sydstatsskrøne, som føjer spot til skade ved at lade gode kræfter som Gena Rowlands og John Hurt levere karrierens værste overspil."

Ekstra Bladet
"...instruktøren kunne godt have været mere rundhåndet med chok-effekterne."

B.T.
"Turene op ad den mørke trappe og andre gyserfilmssituationer er spændende nok, men undervejs er baggrunden for gyset ofte lidt tynd."

Cinemazone
"...hvis man har lyst til noget mere roligt og overskueligt end lynhurtig klipning og skævvredne billeder, så er The Skeleton Key slet ikke et tosset bud med sine magiske cirkler, hengemte sulfur-krukker, gamle legender og fordækte sandheder."

Brugere

25/10-07En lille kikser
"Som sådan har Skeleton Key da gyser-momenter, men de ar bare ikke særligt uhyggelige. Kate Hudson gør hvad hun kan, for at hæve filmens niveau, bare en smule, men det er altså bare ikke nok..."

30/06-07Southern Horror
Kate Hudson spiller en plejerske, der bliver ansat af et ægtepar, hvor manden ligger for døden. Parrets hus ligger afsides i et sumpområde i Louisiana, og det viser sig hurtigt, at der gemmer sig gamle hemmeligheder og hoodoo på loftet.

Derfra går det løs med nogle ganske fine twists i et klassisk gyser-setup. Kate Hudson er et godt valg i hovedrollen, fordi hun er meget mere end den normale skrigende blondine, og der er fine biroller til Gena Rowlands og John Hurt som ægteparret. Især Hurt får imponerende meget ud af at spille en mand, der er lammet i hele kroppen.

Desværre går dampen lidt af filmen, da den drejer fra spændingsopbygning mod afvikling af plottet. Stilen skrider lidt, tingene går en anelse i tomgang, og måske handler det også om, at instruktør Iain Softley ikke helt...

14/03-07Relativt skræmmende
The Skeleton Key er en til tider skræmmende film, men også en film der har lidt svært ved at holde sammen på historien, der i det lange træk, bliver udtværet og lidt for langt ude.

Caroline(Kate Hudson) er sygehjælper, og vælger at søge job i et hus, ude på landet omkring New Orleans.
Men huset bærer på en hemmelighed, og det er noget der langsomt begynder at gå op for Caroline.

Det starter med en fin karaktér opbygning, der heldigvis ikke er for lang og træg, den første halve time, til tre kvarter, bygges der flot op til når den indre gyser, som The Skeleton Key indeholder.
Men langsomt som det skrider frem af, bliver historien simpelthen for rodet og for bare at sige det, underligt usammenhængen.
Det er desværre meget svært at føle sig underholdt hele vejen igennem filmen, kli...

02/02-06velskrevet historie
Anonym
jeg så filmen igår og blev positivt overrasket. Det er en særdeles velskrevet historie bag og den har en uforudsigelig slutning. Det er lige noget for min smag. Den er enkel på den måde at der (heldigvis) ikke er for mange personer med i handlingen og det er også lige efter min smag. På et tidspunkt kom jeg til at tænke på "misery ", som er en af mine yndlingsgysere. Jeg synes der er en tæt og mystisk stemning i filmen og ens nysgerrighed pirres hele vejen igennem. Skuespillet er til ug., og det hører jo unægtelig med i en god film.
Jeg synes den alt i alt er en god og intelligent gyser/thriller som foregår i et roligt tempo. En film der kan anbefales.

28/09-05Den er god
Jeg havde forventet det var en \'\'typisk\'\' latterlig amerikansk gyser, lige da jeg så den. Men det er den slet ikke, den er rigtig god og Peter Sarsgaard er bare super ..

18/08-05Den er faktisk go'
Anonym
Ja denne film overrasker positivt.... dejligt at se at det ikke er alle film der er forudsigelige. denne film er god og så spiller Kate Hudson kanon godt. bedst som man tror at filmen ikke kan give mere af sig, så kommer der flere twists.... gå ikke glip af den

13/08-05En af de bedste uforudsigelige
Anonym
En af de bedste uforudsigelige film er The Skeleton Key, den er sindsyg fed man, lignede film ska man lede længe efter, den er overhovedet ikke som man regner, fed handling og overraskeret hele vejen igennem, den film kan jeg kun anbefalde andre, som kan lide sådan nogle film.


Fakta

Medvirkende
Caroline Kate Hudson
Violet Gena Rowlands
Luke Peter Sarsgaard
Ben John Hurt
Jill Joy Bryant
Madeleine Thorpe Jen Apgar
Danser Andreas Beckett
Danser Natasha Delahunt
Ældre sygeplejersle Ann Dalrymple
Martin Thorpe Forrest Landis
Bag kameraet
Instruktion Iain Softley
Produktion Daniel Bobker, Michael Shamberg, Stacey Sher, Iain Softley
Manuskript Ehren Kruger
Fotografi Daniel Mindel
Klip Joe Hutshing
Scenografi John Beard
Musik Ed Shearmur
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 12.08.2005
Dvd 14.12.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 15.566
Selskab Universal Pictures, Brick Dust Productions LLC, Daniel Bobker Productions, Double Feature Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...