Land of the Dead

De levende døde er blevet flere og flere, og de udgør nu størstedelen af jordens befolkning. De levende er en truet race, og de har derfor barrikaderet sig inde i en by bag store, tykke mure. Men der opstår kludder i lederskabet bag murene, og de levende bliver mere og mere sårbare over for det udryddelsesangreb, der venter. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Gyser
Instruktør George A. Romero
Medvirkende Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper, Robert Joy
Spilletid 93 min.
Biopremiere 29.07.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Leguizamo

Columbiansk-fødte John Leguizamo har på effektiv vis formået at gøre sig gældende i både komiske og dramatiske roller, hvor han har portrætteret vidt forskellige latino-typer. Han debuterede i De Palmas 'De kaldte os helte' (1989), og et par år senere var han Al Pacinos irriterende ven i samme instruktørs 'Fanget af fortiden' (1993). I 'Willi...

Anmeldere

Politiken
"...menneskesynet bag dette orgie i kannibalske spisevaner er kulsort, en dyb lede ved forbrugskapitalismens ansvarsløshed, personificeret i Hoppers glatte fjæs, som næsten kan skræmme en over på dødbidernes side."

Berlingske
"Den er rimelig effektiv, sine steder endog underholdende i al sin blodstrintende, indvoldsgnaskende og hjernesugende effektmani. Men det rækker ikke."

Jyllands-Posten
"På sine egne horror-præmisser fungerer filmen perfekt, især fordi billedforløbet er konsekvent og designet af en dæmonisk visuel fantasi, der forlener den enkelte komposition med en spændstighed og en uhygge af både maleriske og spektakulære dimensioner."

Weekendavisen
"Der er både filosofisk format, politisk adresse og visionære scener i tetralogiens afslutning."

Ekstra Bladet
"...mon ikke, man kan få et par gode bøffer for to biografbilletters pris?"

B.T.
"Han kan endnu og jonglerer heldigvis stadig med både humor, chok på chok og blodige indvolde."

Cinemazone
"...en film, der kan nydes på mange niveauer %u2013 fra splatter til gys til action til social kommentar."

Brugere

02/07-07Zombieland
George A. Romeros fjerde zombiefilm lægger sig logisk efter de tre foregående og foregår i et USA, hvor zombierne næsten har fået overtaget. De sidste mennesker har befæstet sig i byer, og filmens hovedpersoner er de folk, der kører ud i landet og skaffer forsyninger fra zombie-hærgede småbyer.

Visuelt er "Land of the Dead" dermed en tur tilbage til 80'ernes bølge af post-apokalyptiske film. Ødelagte landskaber, forfaldne byer og zombier lurende om hvert hjørne. Den er virkelig creepy, men har samtidig en gung-ho-stemning a la "Aliens", når heltene går løs med automatvåben og pansrede køretøjer.

Samtidig fortsætter Romero sin underliggende samfundskritiske stil. Filmens bagvedliggende handling er om et samfund under pres, hvor skruppelløse opportunister rager magt til sig, og hvor ...

17/06-07byt til nyt
Den celebrerede, men lidet produktive instruktør George A. Romero fortsætter sin makabre odysse udi pessimistisk nihilisme og menneskelig imperfektion, indrammet i zombiegenrens splatterfyldte visualiseringer. Med Land of the Dead har Romero begået sin fjerde film i hans opsigtsvækkende zombie-serie (der består af kontinuitetsmæssigt debutfilmen Night of the Living Dead, Dawn of the Dead og Day of the Dead, hvor alle tre film betegnes som klassikere indenfor gysergenren), men Land of the Dead er desværre et ganske forsinket og udkogt produkt, hvor intelligensniveauet er hævet betydeligt over sjælefæller som eksempelvis Resident Evil-filmene, men Romeros selvmoderniserede indsats er langtfra helstøbt, og filmen er ultimativt en noget ligegyldig og umindeværdig sag.

Land of the Dead i...

28/03-06Dus med de Døde
For undertegnede har George Romero’s zombie-trilogi, Night of the Living Dead, Dawn of the Dead og Day of the Dead, igennem længere tid stået som noget til dels ufærdigt og uafsluttet.

Ikke at der nogensinde ville kunne komme en såkaldt Hollywood ”happy ending” på den post apokalyptiske filmserie, men nærmere i og med den fornemmelse af, at der stadig var adskillige måder hvorpå Romero kunne udforske yderligere med sin dommedagsvision af en verden overrendt af levende døde. Og i sidste ende måske også på grund af at den hidtidige ”slutning” på trilogien; Day of the Dead fra 1985; føltes en smule upassende og ufærdig på grund af budgettets begrænsninger.
Den faldt i hvert fald ikke ind under kategorien for en god afslutning på en trilogi.

20 år senere vender Romero så tilbage til ...

15/03-06Flot Comeback
George A. Romero, zombiernes fader vender nu tilbage til sine rødder med sit fjerde zombie-opus Land Of The Dead

Zombierne har overtaget jorden og de sidste tilbageværende mennesker (dem der har råd) har forskanset sig i en storby, hvor du kan få alt hvad hjertet kan begære så længe du har pengene. Imens må folk som dig og mig leve som føde for zombierne, i de små provinsbyer hvor udvalgte folk samtidig henter forsyninger til de rige.

Men der er sket noget med de levende døde: Zombien Big Daddy viser tegn på intelligens på et meget lille niveau, og efter at have set en nådelsesløs nedslagting af sine artsfæller tager han sagen i egen rådne hånd og begiver sig sammen med sin zombiehær mod storbyen...Menneskene kan bare vente sig...

Umiddelbart lød handlingen direkte taget ud af ...

30/11-05Ikke bare hjernedød underholdning
George Romero var som bekendt manden der begyndte zombiefilmsgenren med filmen ”Night of the Living Dead”. I ”Land of the Dead” har zombierne allerede overtaget det meste af USA, og sikkert også resten af verden, og de levende bor i små øer af civilisation.

Men zombierne er begyndt at få noget, der ligner en bevidsthed. De opfører sig som de mennesker de var. Nogle trutter stadig i deres trompet. En af dem lader endda til at føle empati med sine meddøde, der bliver slagtet af levende på jagt efter mad i ruinerne. Disse levende grupper af bevæbnede mennesker sender fyrværkeri op, hvilket zombierne ikke kan holde deres øjne fra. Præcis ligesom de hjernedøde masser i samfundet ikke kan holde øjnene fra spektaklerne på TV-skærmene.

”Land of the Dead” er ganske vist fortalt som en gan...

25/09-05Gamle Romero
...Viser yngre wannabees som ex. Zack Snyder (der stod bag den daarlige Dawn of The Dead remake) hvordan en Zombie-film skal fyres af. Herligt underholdende, fyldt med chok, humor og splat.
Filmens egentlige skurk, spillet af Dennis Hopper, er en vigtig kommentar til den saakaldte "crony-capitalism" (vel mest kendt i DK ved Enron, Tyco og Halliburton skandalerne), der amoralsk udnytter de svage i USAs samfund og goer alt for at faa fingrene i landets enorme pengetank.

Det er ogsaa skoent at se Romero vende mange af genrens klicheer paa hovedet, lige som man troede at han skulle til at falde i faelden. Well done!!

18/08-05Socialt indigneret splatter
Den japanske gyser "Dark Water" var noget så usædvanligt som en socialrealistisk én af slagsen. Nu har George Romero så minsandten begået en splatterfilm med en temmelig utvetydig social indignation over verdens tilstand. Budskabet ligger endog ikke langt fra en opfordring til klassekamp. Den aktive figur, Cholo, repræsenterer i bund og grund arbejderklassens forbandelse...
Men de rige (svin) får så sandelig lov at bløde for deres arrogance i sidste halvdel af filmen!

Rent fortælleteknisk savner dette blod- og tarmslyngsdrama dog i væsentlig grad både stemningsopbygning og dertil hørende intensitet, som man med rette kan ønske og forvente sig i denne genre. Graden af forudsigelighed (har jeg ladet mig fortælle fra en kender) trækker også ned ift. "Dawn of the Dead". Der kløs i stedet...

31/07-05Slut med Romero 1
Anonym
Denne George kan, hvad den anden George (Lucas) ikke rigtig lykkedes med, nemlig lave et ordentligt og vellykket punktum for sine zombie film.

Så vidt vides, skulle handlingen have været med i floppet \"Day of The Dead\", men der var for meget manuskript til, at det kunne presses ned i en film.

Endnu engang giver Romero en bidsk kommentar til det samfund vi lever i, kommentaren gives med splat, gys og sort humor.

Mindless zombies bliver pludselig knap så mindless, og invaderer under ledelse (?) af en tidligere tankpasser de levendes by.

Og slutningen? Yrgh - de skal jo også have et sted at være, så vi lader dem være. Nej - de skal da skydes... tsk-tsk...

27/07-05hax
Anonym
Tja, hvis den er i stil med de gamle Romero film kan den ikke være dårlig.. Nu må vi se :)

02/06-05se traileren
du kan se traileren på

http://www.landofthedeadmovie.net/

det ser rimeligt godt ud

Fakta

Medvirkende
Riley Simon Baker
Cholo John Leguizamo
Kaufman Dennis Hopper
Charlie Robert Joy
Slack Asia Argento
Pillsbury Pedro Miguel Arce
Teenage Zombie Girl Lara Amersey
Featured Zombie Boyd Banks
Number Nine Jennifer Baxter
Teenage Zombie Boy Michael Belisaro
Pretty Boy Joanne Boland
Teahouse Krista Bridges
Bettor Darrin Brown
Bag kameraet
Instruktion George A. Romero
Produktion Mark Canton, Bernie Goldmann, Peter Grunwald
Manuskript George A. Romero
Fotografi Miroslaw Baszak
Klip Michael Doherty
Scenografi Arvinder Grewal
Musik Reinhold Heil, Johnny Klimek
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Splatterfilm, Zombiefilm
Relaterede film Night of the living Dead, Survival of the Dead, Diary of the Dead
Premieredatoer
Biograf 29.07.2005
Dvd 14.12.2005
Øvrige oplysninger
Land Canada, Frankrig, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 12.200
Selskab Wild Bunch, Atmosphere Entertainment, Romero-Grunwald Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...