Strings

Byen Hebalon er i undtagelsestilstand. Nogen har dræbt den gamle konge, og mistanken falder hurtigt på hebalonernes arvefjender zeritterne. Nu må kongesønnen Hal bevæge sig ud i verden for at hævne mordet på sin far. Han opdager snart, at der både udenfor og indenfor Hebalons tykke mure foregår rænkespil og bedrageri i en grad, han aldrig havde forestillet sig. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Adventure, Drama
Instruktør Anders Rønnow-Klarlund
Medvirkende Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Henning Moritzen, Jesper Langberg
Spilletid 91 min.
Biopremiere 09.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Iben Hjejle

Iben Hjejle fik sin spillefilmsdebut som Eva i Niels Arden Oplevs 'Portland' (1996) og et stort gennembrud med den tredie Dogme-film, 'Mifunes sidste sang' (1999). Hendes kønne, nordiske udstråling og lyse sommersmil skaffede Hjejle en af de bærende roller i Stephen Frears' romantiske komedie 'High Fidelity' (2000) som John Cusacks ekskæreste...

Anmeldere

Politiken
"...fotograferingen er et kunststykke, en fremragende belyst scenografi - som må have været stor - leder dukkerne rundt i landskabet uden mislyde."

Berlingske
"...betagende flot og besættende smuk, og i betragtning af at de medvirkende er trædukker, er det imponerende, at den endda tangerer det ægte bevægende."

Jyllands-Posten
"Men det tangerer samtidig det tragiske, at så original en vision og enormt et produktionsapparat i vidt omfang bliver sænket af et meget langt fra tilfredsstillende manuskript."

Weekendavisen
"Der er noget uendeligt tilfredsstillende ved at se en ældgammel kunstform som marionetteatret i en helt nutidig ramme fortælle en eviggyldig sandhed..."

Information
"...trods sine svage punkter gør filmens storslåede visuelle bedrifter, at i hvert fald jeg var aldeles fascineret fra start til slut. Strings kombinerer på enestående vis marionetteater-traditionen med filmmediet..."

Ekstra Bladet
"...henvender sig til alle med fantasien i behold og sans for storslåede billeder."

B.T.
"...når slagene i dramaet for alvor skal slås, bliver stemningen for svulstig."

Brugere

07/02-07Dejligt anderledes
Fantastisk at dukkerne kun med et bestemt ansigt gennem hele filmen, formår at vise følelser og sanser, samt er den visuelt en fryd, men det er for mig selve ideén der var mest fascinerende, det er nyt, det er anderledes, det er imponerende!

19/04-06Strings - set med dansk tale.
Lad det være sagt med det samme; har ikke i hele mit filmglade liv set noget lignende, en stor og glædelig overraskelse var det at se filmen.

Med en original, omend til tider lidt banal, (kærligheds)historie der foregår i oldtidens Grækenland, dybt inspireret af græsk mytologi, akompagneret af smukke og betagende landskabsbilleder, ér "Strings" en unik og vidunderlig fabel, et eventyr der anbefales på det varmeste til alle med hang til det særprægede og enestående.

Måden hvorpå "Strings" er skabt; hvor der er pustet liv i marionetdukker af træ, og den lille verden der er blevet skabt derom, er i mine øjne virkelig genialt og virkede på mig både oprigtigt fascinerende og som værende utroligt nyskabende, på en gammeldags facon, ved den måde hvorpå filmmediet er brugt, så vidt jeg v...

26/02-06Smukt..
Anonym
God og flot dukkefilm, som dog bliver lidt lang i spyttet pga. den forudsigelige historie.

13/10-05Bedre end forventet 2
Havde mest regnet med at filmen var flot lavet...Det er den også, i den grad, men den byder også på meget andet.
Historien er lidt tid om at komme i gang og er heller ikke meget over hvad der gør en god film, men den bruger meget symbolik og trækker meget på det univers den spiller i. Nogen vil nok synes for meget, men jeg elsker det og synes ikke det bliver for meget.
Alt i alt synes jeg filmen er flot, fangende og får en til at tænke. Er man den type der ikke gider taænke over alle de syboler og hints der er i film, vil man nok vurdere lavere en jeg, men for mig er den 5 af 6

19/09-05Pull the Strings !
Anonym
Storslået, ekstraordinær og meget spinkel i sit eventyrs sproglige udtryk. Strings er et helhjertet forsøg på en form for Peter Jackson´sk univers med dukker, og det er hele vejen visuelt gennemført til detaljen. Problemet er bare at historien og replikkerne er halvhjertet. Derfor fremstår Strings som et stykke vaskeægte nørdet film-kunst, der hylder genrens mestre.

13/09-05Gabende kedelig men flot film
Anonym
Med så mange millioner i ryggen kunne man måske have ofret lidt mere på en bedre manuskriptforfatter. Historien er gabende kedelig og replikkerne er så teatralske selvhøjtidelig at det leder tanken tilbage på tidligeres tiders danske alvorlige film fra en hel anden æra. Den er enorm flot men æstetisk bliver det næsten for meget og det er faktisk svært til tider at danne sig et overblik over hvad fanden der egentlig sker der midt i al regnen, sneen og ildskæret og de flotte closeups. Filmen forsøger at finde sin logik i, at det netop er marionetdukker vi opererer med - derfor bor de ikke i huse med tag (på grund af snorene) men de kan dog godt trække vejret og kan derfor ikke holde sig lang tid under vand, blot for at nævne en ting af mange, hvor dens forhastede logik ikke holder en meter...

11/09-05Eventyr !!
Anonym
6 stjerner gives til den ENESTE danske film nogensinde som vover at være et Eventyr for voksne ! smukt smukt smukt

04/09-05Godt gået ! 1
Anonym
At denne film er dansk er helt utroligt. Strings er kærlighed til eventyr og leg, og den lader tankerne gå til de store fantasyfilm som Willow og The labyrinth. Fantasy genren kræver på alle måder at publikum har bevaret en barndommelig naivitet. Der skal forestilles sig en masse, da fantasy-genren skal tages bogstaveligt. Den foregår i publikums fantasi!! Fantasien skal rejse med og åbne sig for mere end det øjet ser. Strings er en flot film, som helt sikkert vil vinde stor interesse i verden omkring os, men blive totalt overset og nedgjort i den endeløse række af kyniske Danske socialrealistiske film. Længe leve fantasien og en stor tak til Hr. Klarlund for denne modige hyldest til eventyret !!

04/09-05Spildte penge
Anonym
Stor anlagt, flotte billeder, godt håndværk og et modigt eksperiment. Marionet dukker i en storslået film? Kan det virke?
Nej.

Man føler ganske enkelt ikke med det statiske træansigter, og de 1 time og 28 min. film føles som 3 timer, der slæber sig afsted i et forsøg på at dyb og betydningsfuld. Hvad nytter det når historien er pretentiøs, stemmerne overdramatiske, replikkerne de rene klicheer eller bare slet og ret dårlige. Det er kluntet og de mange snore ender med at være distraherende. det er et problem for en film som netop handler om snore, og deres betydninger.

Det minder mest af alt om Det Brune Punktums "Glas-vandtis" musical, bare med snore.

Vellykket og til tider smukt kunstnerisk eksperiment, men som en spillefilm små kedelig og uengagerende.

26/08-05Allerede ude på DVD...! 1
Anonym
Hvordan kan det være, at STRINGS offcielt er ude på DVD både i Thailand og USA, når den ikke engang har haft Dansk biograf premiere endnu?

Mig bekendt, har jeg aldrig oplevet det her før.

Fakta

Medvirkende
Hal (stemme) Jens Jacob Tychsen
Zita (stemme) Iben Hjejle
Kahro (stemme) Henning Moritzen
Nezo (stemme) Jesper Langberg
Ghrak (stemme) Jens Arentzen
Jhinna (stemme) Marina Bouras
Erito (stemme) Søren Spanning
Eike (stemme) Pernille Højmark
Bag kameraet
Instruktion Anders Rønnow-Klarlund
Produktion Niels Bald, Mike Downey, Sam Taylor
Manuskript Naja Marie Aidt, Anders Rønnow-Klarlund
Fotografi Kim Hattesen, Jan Weincke
Klip Leif Axel Kjeldsen
Scenografi Sven Wichmann
Musik Jørgen Lauritsen
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Undergenre Animation, Dukkefilm
Premieredatoer
Biograf 09.09.2005
Dvd 11.04.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien
Produktionsår 2004
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 17.072
Selskab Nordisk Film, BOB Film Sweden AB, Film and Music Entertainment, Bald Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Robert 2006, Årets børne- og familiefilm

Se også...