Den Nye Lejer (The Tenant)

Trelkovsky lejer en lejlighed i et gammelt og uhyggeligt hus fuld at gamle underlige mennesker. Det viser sig, at den tidligere lejer var en ung pige, der begik selvmord ved at springe ud fra vinduet. Langsomt bliver Trelkovsky overbevist om, at de øvrige beboere har rottet sig sammen i et ondsindet forsøg på også at drive ham til selvmord. © Scope

Produktionsår 1976
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Roman Polanski
Medvirkende Roman Polanski, Isabelle Adjani, Melvyn Douglas, Jo Van Fleet
Spilletid 125 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

15/09-07Paranoia!?
(Spoilers)

Trelkovski er en ungkarl omkring de 30 år, lever i Paris og mangler en lejlighed. I disse tider siger man ikke nej til en lejlighed og det gør Trelkovski bestemt heller ikke da han får tilbudt en lille 4 værelses lejlighed i en forstad til paris.

Der er bare et problem, den sære ejer af lejlighederne, Monsieur Zy, kræver 5000 Franc for lejligheden, plus at Trelkovski for at vide at den tidligere lejer sprang ud af vinduet, og endnu ikke er død.

Det første Trelkovski kan gøre er i hvertfald at opsøge den tidligere Lejer på hospitalet, og det agter han at gøre. På hospitalet møder han Simone Choule´s, Den tidligere lejer, veninde Stella. Trelkovski og Stella for en drink og klokken 16:00 dør Simone Choule.

Trelkovski Flytter Ind...!
De sære naboer er ik...

01/01-07Spændende!
Sådan går det nogle gange, når man bare tænder tv'et - så ser man pludselig et mesterværk, lige dér.

Fantastisk film!

10/08-05Den perfekte Polanski psykose 7
I forbindelse med denne film; The Tenant; synes jeg det er værd at notere sig, at instruktøren Roman Polanski gennemgik en ret turbulent og svær tid i løbet af 1970’erne.
Dét årti, der fulgte efter Manson-”familiens” brutale mord på hans gravide kone; skuespillerinden Sharon Tate i 1969, bød på lige dele succeshistorier som skuffelser for Polanski.

Til trods for denne personlige tragedie formåede Polanski at instruere to film i årene efter hustruens død, først den blodige og voldelige fortolkning af William Shakespeare’s Macbeth i 1971 og året efter den bizarre komedie What?
Disse to film var dog på ingen måde så gennemførte som hans forrige film; Rosemary’s Baby fra 1968.

I 1974 opnåede Polanski ikke blot en vaskeægte milepæl i sin karriere som instruktør, men også et forryg...

Fakta

Medvirkende
Trelkovsky Roman Polanski
Stella Isabelle Adjani
Zy Melvyn Douglas
Dioz Jo Van Fleet
Scope Bernard Fresson
Gaderian Lila Kedrova
Georges Badar Rufus
Simon Romain Bouteille
Ægtemand Claude Dauphin
Nabo Claude Piéplu
Bag kameraet
Instruktion Roman Polanski
Produktion Andrew Braunsberg
Manuskript Gérard Brach, Roman Polanski, Roland Topor
Fotografi Sven Nykvist
Klip Françoise Bonnot
Scenografi Pierre Guffroy
Musik Philippe Sarde
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA
Produktionsår 1976
Spilletid 125 min.
Selskab Marianna Films

Se også...