Dommeren

Jens Christian er en strømlinet karrieredreng og nyudnævnt formand for Flygtningenævnet. Arbejdet er livets omdrejningspunkt og alt er godt, indtil en bortadopteret søn melder sin ankomst, og en usædvanlig vanskelig asylsag lander på skrivebordet. Pludselig er det ikke rigtige valg ikke soleklart for Jens Christian, der står splittet mellem forpligtelser og følelser. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Gert Fredholm
Medvirkende Peter Gantzler, Micky Skeel Hansen, Nastja Arcel, Benjamin Boe Rasmussen
Spilletid 88 min.
Biopremiere 04.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Gantzler

Peter Gantzler er uddannet på Statens Teaterskole (1990) og har siden optrådt på talrige teatre i hovedstadsområdet. Han fik sin filmdebut i Erik Clausens "Rocking Silver" (han spillede Jens Okking som ung!) og har siden optrådt i Lone Scherfigs "Kajs fødselsdag" (1990) og ”Italiensk for begyndere” (2000), hvor han spillede mod sin el...

Anmeldere

Politiken
"Klicheerne hober sig op, pointerne om fædre og sønner er fortærskede, og meget lidt kommer undervejs som en overraskelse."

Berlingske
"...Gert Fredholm har lavet et propert og sobert stykke arbejde, som resulterer i en nydelig film. Ikke medrivende, ikke ophidsende, men respektabel."

Jyllands-Posten
"...forfalder til gratis moraliseren og massivt forudfattede meninger om, hvad der er godt og dårligt inden for såvel retssystemet som familieforhold."

Weekendavisen
"Gert Fredholm fortæller sin historie i et sobert og muligvis gammeldags formsprog, som imidlertid sætter sin vilje igennem, fordi det er lige så ubestikkeligt som den gode dommer."

Information
"Dommeren vil gerne være både politisk og personlig, men bliver ikke rigtig nogen af delene; vi kommer vidt omkring, men aldrig derind, hvor det gør ondt."

Ekstra Bladet
"...en sober og lidt for traditionel film med ansatser til noget langt mere kontroversielt og kødfuldt."

B.T.
"...i 2005 gør de rigtige meninger alene ikke en film..."

Cinemazone
"...Gantzler kan det hele, og han er mere end almindelig god denne gang, og det løfter en historie, der ellers ikke er nem at fortælle."

Brugere

27/10-06Og Dommen Lyder....
Forfejlet dansk drama, der kaster indtil flere temaer ind i ringen, såsom racisme, paragrafrytteri og magtmisbrug, mens den oveni gerne vil være en film om en mand der har mistet sig selv på grund af karriereræs.

Desværre er det som om instruktør Fredholm og manuskriptforfatter Mikael Olsen ikke rigtigt har kunne bestemme sig til, hvad de egentlig helst ville at deres film skulle handle om, så derfor føler man at ingen af disse emner følges fyldestgørende til dørs. Den ender med at føles som om den ikke rigtigt for alvor handler om noget som helst. Så selv om den i momenter fænger fint, så er det eneste man faktisk ender med rigtigt at få ud af den, irritation over spildte muligheder og politisk korrekte og banale tilgangsmåder til materialet.

I hovedrollen som karrierefikseret ...

07/11-05Tynd film med ringe Peter Gantzler
Jeg så denne film til en af nordisk films forpremiere, hvor man skulle besvare spørgsmål om filmen.

Denne film kan ikke anbefales. Historien er tyndbenet og langtrukket, og Peter Gantzler som spiller hovedrollen, falder igennem som jeg sjældent har set. Manden spiller en karakter med stor autoritet, hvilket han ikke formår at lade komme frem.
Gantzlers optræden er så ualmindeligt unuanceret at det virker det pinagtigt når han prøver at træde i karakter.

Som ros skal nævnes Micky Skeel Hansen som spiller Gantlers søn. Han overskygger alle de andre i filmen, og har stor troværdighed i sin præstation.

Det skal nævnes at jeg havde glædet mig til at se denne film, da jeg rigtigt godt kunne lide Gantzler og Instruktørens film "At Klappe med en hånd"

Hvis man meget gerne vil se de...

06/11-05Gebrækkelig!
Anonym
Som Jyllands Posten skriver:

"...forfalder til gratis moraliseren og massivt forudfattede meninger om, hvad der er godt og dårligt inden for såvel retssystemet som familieforhold."

02/11-05Håb forude for dansk film
En middelmådig spændende film hvor skuespillerne er mere interessante end historien.

Peter Gantzler skal ha' stor ros for sin overbevisende rolle som følelseskold og familiefjern far, som langsomt må se sig nødsaget til at give efter for presset omkring sig og begynde at vise følelser.
Historien om afslået asylophold slår aldrig rigtig til, og der var en vis tom fornemmelse, da filmen var slut.

Det skal lige nævnes, hvor direkte pinligt det er at se, at der stadig findes skuespillere, der synes at læse op direkte fra et manuskript og ha' omkring 1% naturlighed i stemmen. Læg mærke til "ministeren". Av av av!

Fakta

Medvirkende
Jens Christian Peter Gantzler
Anders Micky Skeel Hansen
Margrethe Nastja Arcel
Jens Christians bror Benjamin Boe Rasmussen
Anders' mor Heidi Holm Katzenelson
Jens Christians far Lars Lunøe
Anders' stedfar Jesper Lohmann
Journalist Jens Bo Jørgensen
Erik Peter Schrøder
Minister Sarah Boberg
Klaus Henning Olesen
Sekretariatschef Birgitte von Halling Koch
Sekretær Maria Stokholm
Sergo Bliatze Adrian Arsinevici
Bag kameraet
Instruktion Gert Fredholm
Produktion Mikael Olsen
Manuskript Mikael Olsen
Fotografi Jørgen Johansson
Klip Molly Stensgaard
Scenografi Viggo Bentzon
Musik Michael Price
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 04.11.2005
Dvd 30.05.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 88 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 20.398
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film

Se også...