Fremmedlegionen (Legionnaire)

I 1920'erne lever Alain livet som playboy, indtil han lægger sig ud med mafiaen, der beslutter sig for at skille sig af med den franske levemand. I et forsøg på at gemme sig lader Alain sig hverve til fremmedlegionen og bliver udstationeret i Afrika. Her får han god brug for sine veludviklede evner inden for kampsport. Men fortiden ånder ham hele tiden tungt i nakken. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Action, Adventure
Instruktør Peter MacDonald
Medvirkende Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell
Spilletid 98 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

23/12-05God Van Damme Film
Anonym
Det må da være en af hans bedre film, Historien er rimelig god og ellers synes jeg ik rigtigt man kan klage over noget i denne film.

Men hans bedste filme er uden tvivl Bloodsport og Street Fighter

13/12-05Ikke en rigtig Van Damme-film
Det, der overraskede mig mest ved denne film, var, at den ikke er nogen konventionel Van Damme-film. Dvs. ingen kampsarenaer, næsten ingen spark, få bare overkroppe og meget lidt action generelt. Det er en tynd historie, og Fremmedlegionen er genrelt en kedelig film, men den har skam sine øjeblikke, og den er langt fra så dårlig som fx No Retreat, No Surrender - hvis man ser på det rent filmiske. Kan ses, hvis man ikke forventer stor kunst eller en klassisk Van Damme-film

28/10-05Ha ha - skod film
Anonym
Hvordan kan i mene at Fremmedlegionen er en god film...Det er den mest banale film jeg har set længe...øv hvor er den ring!

06/09-05Bedre end normalt...
Langt fra Hollywoods A-liste naturligvis, men jeg var nu alligevel positivt overrasket over denne Van Damme film. Historien er skam uoriginal og Van Damme spiller stadig som en brækket arm, men action og kampscener er flot fotograferet og korerograferet. Det må være Macdonalds erfaring fra Rambo III, der har gjort dette muligt, da Van Dammes film ofte er yderst sparsomt instrueret.

Men guuuuud hvor er der mange reklame pauser på 3+....

06/09-05Van Dumme I Ok Underholdning
Bokser (Damme) må flygte til fremmedlegionen, efter at være kommet i klemme hos mafiaen. Han sendes til Marokko, hvor der føres krig mod de lokale.

Overraskende god Van Damme film. Historien halter måske nok, skuespillet er ikke i særklasse og filmen har flere andre artistiske mangler, men det er vel hvad man må forvente når man vælger en Van Damme film.

Forventer man til gengæld massere af action så opfylder filmen forventningerne til fulde og filmens store slag fungerer tilmed ret godt. Men måske skyldes min “høje” bedømmelse også, at jeg havde forventet mig en kvalfuld film til en stjerne.

06/09-05Gaab
Anonym
Sikke dog en tynd film med en ligeså dårlig skuespiller i rollen. Det eneste godt i filmen er at Jean-Claude Van Damme gør nar ad sig selv. I scenen hvor de kommentere hans flakkede tågede blik, er det for at skjule han slet ikke kan spille denne rolle som er fuldstændig fejlcastet. Endnu én af disse dårlige film man fortryder man overhovedet så.

1 stjerne for Jean-Claude Van Damme flakkede blik!

06/09-05En af de bedre
Anonym
Dette er uden tvivl en af de bedre van damme film, og faktisk en rimelig vellykket én. Selve historien/forløbet i filmen må siges at være troværdig og holdbar. Desværre går filmen bare aldrig i dybden og i sidste ende virker den meget overfladisk.
Personlig sad jeg lidt og ærgede mig da den var slut. Hvis filmen var en ½ time længere og havde gået lidt mere i dybden, så vil denne film være perfekt.

05/09-05Vellykket Van Damme film!
Kan man nøjes med det næstbedste, så leverer Fremmedlegionen en lettilgængelig portion underholdning og solide kampscener, og det er faktisk mere end rigeligt, når man tænker på, hvem der står bag og hvem der medvirker. Det hele bliver desværre aldrig medrivende nok, og filmen ender jo, som næsten hver anden Van Damme film, med at være middelmådig forestilling. Man er pænt underholdt, men det hele er glemt den næste dag.

Van Damme? Tja, han er som han er, hverken mere eller mindre. Det er ikke ligefrem skuespillet man har satset på, når man hyrer en mand som ham. Andre er ikke værd at bruge ord på.

Alt i alt er det en okay film, som måske hæver sig en anelse over nogle af Van Dammes tidligere film, men ikke meget, og den byder på god action og til tider lidt spænding, så set i fo...


Fakta

Medvirkende
Alain Lefevre Jean-Claude Van Damme
Luther Adewale Akinnuoye-Agbaje
Steinkampf Steven Berkoff
Mackintosh Nicholas Farrell
Lucien Galgani Jim Carter
Katrina Ana Sofrenovic
Guido Rosetti Daniel Caltagirone
Maxim Joseph Long
René Galgano Mario Kalli
Julot Joe Montana
Bag kameraet
Instruktion Peter MacDonald
Produktion Christian Halsey Solomon, Kamel Krifa, Sheldon Lettich, Peter MacDonald, Roberto Malerba, Richard G. Murphy, Edward R. Pressman, Jean-Claude Van Damme
Manuskript Sheldon Lettich, Rebecca Morrison
Fotografi Douglas Milsome
Klip Mike Murphy, Christopher Tellefsen
Scenografi Charles Wood
Musik John Altman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Premieredatoer
Dvd 29.09.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site

Se også...