Tilbage til Dalarna (Masjävlar)

Mia bor i Stockholm, hvor hun har et godt job og nyder storbylivet. Da hendes far fylder 70, skal hun tilbage til barndommens lille svenske by. Og da den hjemmebrændte sprit går ind, bliver gamle konflikter, jalousi og indebrændte følelser sluppet løs, og fødselsdagsfesten bliver noget anderledes, end familien havde regnet med. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Maria Blom
Medvirkende Sofia Helin, Kajsa Ernst, Ann Petren, Barbro Enberg
Spilletid 98 min.
Biopremiere 25.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...en sød og delvis sjov film, der ikke efterlader et nævneværdigt indtryk."

Jyllands-Posten
"Humoristisk er filmen heldigvis også, selv om den bliver stadigt mørkere, som historien skrider fre."

Weekendavisen
"Trods det uoriginale oplæg forløses historien problemfrit og til dels rørende, ikke mindst i kraft af hovedrolleinderhaver..."

Ekstra Bladet
"...selv om kultur- og familieforviklingerne er velkendte, er det i de små præcise, svenske detaljer, at filmen har sin styrke."

B.T.
"For alle med hjemegnskonflikten tæt inde på livet er »Tilbage til Dalarna« ren terapi og lægger man julens budskab oveni, er filmen særdeles anbefalelsesværdig."

Brugere

16/02-06Billigt afkog af Festen
Anonym
Det er fint at lade sig inspirere af en film. Men at tage Festen og udsætte den for en middelmådig svensk genindspilning er der ikke megen filmkunst i.

Starten lover godt, man genkender situationer og får sympati med hovedpersonen, humoren doseres med rund hånd, men virker ikke malplaceret.

Det bliver den til gengæld senere, efterhånden som det bliver tydeligt, at filmen ikke vælger om den skal være en komedie med alvorlige undertoner, eller en tragedie med muntre overtoner. Den sætter sig midt imellem de to stole og vil alt for meget på én gang. Der mangler nerve og der skiftes mellem muntre indslag med "gang i den" og stille øjeblikke, der lige skal give den lidt værdighed og ro - for så igen at falde tilbage til karikaturen.

Gode takter, men ingen koncert.

Fakta

Medvirkende
Mia Sofia Helin
Eivor Kajsa Ernst
Gunilla Ann Petren
Barbro Barbro Enberg
Jan-Olof Joakim Lindblad
Anna Inga Ålenius
Calle Willie Andréason
Ingvar Lars-Gunnar Aronsson
Tommy Peter Jankert
Ida Maja Andersson
Bag kameraet
Instruktion Maria Blom
Produktion Lars Jönsson
Manuskript Maria Blom
Fotografi Peter Mokrosinski
Klip Petra Ahlin, Michal Leszczylowski
Musik Anders Nygårds
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 25.12.2005
Dvd 14.07.2009
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Produktionsår 2004
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 6.885
Selskab Memfis Film Rights
Biodistributør Sunrise Film

Se også...