Pingvinmarchen (La Marche de l'empereur)

Den største af alle pingvinarter, Kejserpingvinen, lever på Antarktis. Der er ikke mange andre dyr tilbage på Antarktis. De er flygtet fra den bidende kulde, den kolde is og den hårde storm. Men pingvinerne holder stand. De kan svømme, men deres helt specielle form for yngel og æglægning kræver, at de også opholder sig på den faste, kolde is. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Dokumentar
Instruktør Luc Jacquet
Medvirkende Sofie Gråbøl, Søren Sætter-Lassen, Aleksander Feliks Flis
Spilletid 85 min.
Biopremiere 10.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sofie Gråbøl

Med roller i Henning Carlsens internationale kunstner-film 'Oviri' (1986), Ditlevsen-filmatiseringen 'Bardommens gade' (1986) og Bille Augusts episke drama 'Pelle Erobreren' (1987) fik den unge og dengang fuldstændig ukendte Sofie Gråbøl en flyvende start på sin filmkarriere. Førstnævnte indbragte hende både en Bodil-pris og en Robert-pris for be...

Anmeldere

Politiken
"...med imponerende optagelser og i sindigt tempo skildrer naturens eget drama - og ubevidste humor."

Berlingske
"...en visuelt og ornitologisk enestående oplevelse plus varm sympati for de pudsige fugle, der heroisk trasker den lange vej fra hav til yngleplads og tilbage igen."

Jyllands-Posten
"Jacquet skildrer pingvinernes næsten menneskelige reaktionsmønstre så overbevisende, at man med ægte indlevelse sætter sig i dyrenes sted."

Weekendavisen
"Filmen om pingvinernes rejse hviler noget så smukt i sig selv.
Det er derfor en stor skam, at filmskaberne har valgt at devaluere billederne med et sødladent lydspor, som ved hver given lejlighed tillægger dyrene menneskelige motiver."

Information
"Jo, man forstår så sandelig, hvorfor den franske instruktør og biolog Luc Jacquet i dette nærmest ufattelige naturfænomen har set potentialet til en dokumentarfilm i biografformat."

Ekstra Bladet
"Desværre skæmmes oplevelsen af en drønirriterende lydside..."

B.T.
"...en prægtig feel good naturfilm, der dog er krydret med speedede og spektakulære undervandsscener."

Cinemazone
"Jacquet griber, rører og forfører med sine sikre optagelser og præcise dramaturgiske greb."

Brugere

04/02-07Se den med 'As told by Morgan Freeman'
Man kan ikke andet end elske pingvinen. Der er sikker dramatúr, stilfærdigt musik og en flot, flot visualisering af denne fantastiske march.

20/02-06Sød
Anonym
En helt anderledes film, uden mennesker, kun pingviner. Meget sød og rørende. Men også lidt kedelig. Jeg synes ikke at de voice over stemmer der var lagt på fungerede så godt. Men der er nogle fantastiske billeder og naturbeskrivelser.

11/02-06Er den så fantastisk?
Anonym
Jeg har nu kunnet nyde filmen med Morgan Freeman som fortæller, og er, uden dog at have set den med Sofie Gråbøl, glad for dette udgangspunkt.

Filmen har fantastiske billeder, og giver da som andre skriver et godt billede af hele den kamp pingvinerne må igennem for at sikre en ny generation. Jeg vil på ingen måde negligere de flotte optagelser, som helt sikkert må have kostet blod, sved og tårer, men når jeg så har ladet mig imponere over det synes jeg bare heller ikke det er så fantastisk.

Det kan godt være at det blot er min personlige holdning, men det er vel også det man er nødt til at tage udgangspunkt i, men jeg synes simpelthen ikke den er værd at gå i biografen for at se. Jeg er måske blevet opdraget med en anden form for underholdningsfaktor når jeg går i biografen, og er ...

10/02-06Med dansk tale..???!!!
Anonym
Det er da forhåbentligt løgn at den kun vises med dansk tale..??!!

Jeg vil sgu se den med Morgan Freeman\'s narrative, IKKE sofie gråbøl..!!!

Vises den KUN med dansk tale?? - jeg håber det ikke da jeg gerne ville se denne i biografen, og ikke kun på dvd...

10/02-06Betagende flot filmet
Anonym
Dette er en vidunderlig dokumentar i verdensklasse. Det er helt utroligt hvad de pingviner skal gå i gennem for, at leverer deres afkom. For slet ikke at glemme, at der faktisk står et filmhold bag de flotte og uimodståelige billeder.

Den amerikanske udgave har Morgan Freeman som fortæller, som er perfekt udvalgt til formålet. Derimod har man på den danske version helt grotesk valgt, at tildele pingvinerne danske stemmer, hvad der i øvrigt også er på den franske version. Usmageligt.

For en gang skyld, har amerikanerne valgt at gøre det helt rigtige, og undladt at lægge stemmer på, og det gør en fandens til forskel.

Man bør virkelig se dette ”lille” mesterværk … men det skal absolut være den amerikanske udgave, hvis man vil undgå at krumme tær.

Den Amerikanske DVD udg...

27/12-05Kolde fjer og varme æg
Flotte billeder af flotte dyr i flotte omgivelser. Luc Jacquets film har taget et biografpublikum med storm. Dens succes med næsten 80 millioner dollars indspillet i USA alene har været en af de store overraskelser, hvad angår box office i år.

Egentlig er det en ganske typisk naturfilm om hvordan kejserpingvinernes livscyklus og parring foregår i smukke, men barske omgivelser. Men den må have været svær at lave, netop når man ser disse barske omgivelser. At se babypingviner blive udklækket, at se forældrene kæmpe mod kulde og rovdyr i luft og hav, at se mødrene gå flere hundrede kilometer til havet for at fine mad, at se fædrene varme ægget uden mad i flere måneder i storm og mørk vinter, at se livets kamp mod elementerne.

Filmen er noget antropomorfisk i sin fremstilling af ping...

20/12-05Du vil flade pladask 1
Anonym
for denne film. Så den i USA i efteråret, og når den endelig kommer op herhjemme til februar, vil jeg hive så mange som muligt ind og se den smukke og betagende film.

07/11-05Wow!
Jeg kan kun anbefale alle at se denne film. Så den til en film festival i London og de $70mio+ den har indtjent i USA er fuldt fortjent.
Det er ganske enkelt en fantastisk og poetisk rejse med pingviner (!!).

Believe it...it's not hype ;) Den udkommer forøvrigt på region1 DVD i slutningrn af november.

06/11-05Glæd jer... 1
Anonym
Denne film eksisterer i 2 versioner. Den franske version, med en fortællerstemme der minder om hippie-eposet "Jonathan livingstone havmåge" og en amerikansk version med en fortællerstemme der minder om " Shrek". Den amerikanske version er langt mere rammende og poetisk. Har du mulighed for det, så se den amerikanske version med en fantastisk Morgan Freeman som fortælleren. "March of the penguins" er et hidtil uset bud på en fremtidig formidling af natur i biografen.


Fakta

Medvirkende
Stemme Sofie Gråbøl
Stemme Søren Sætter-Lassen
Stemme Aleksander Feliks Flis
Bag kameraet
Instruktion Luc Jacquet
Produktion Yves Darondeau, Christophe Lioud, Emmanuel Priou
Manuskript Jordan Roberts, Luc Jacquet, Michel Fessler, Luc Jacquet
Fotografi Laurent Chalet, Jérôme Maison
Klip Sabine Emiliani
Musik Emilie Simon, Alex Wurman
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Naturfilm
Nøgleord Antarktis, Overlevelse, Pingvin
Relaterede film Pingvinmarchen 2
Premieredatoer
Biograf 10.02.2006
Dvd 19.09.2006
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2005
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 32.138
Selskab Canal+, Bonne Pioche, Buena Vista International Film Production France
Biodistributør Camera Film

Se også...