Lille kylling (Chicken Little)

En lille kylling får et agern i hovedet. En hændelse han tolker således, at det må være himlen som er ved at falde ned. Det fortæller han straks til alle og enhver, der gider høre det. Da den første panik har lagt sig bliver kyllingens åbenlyse fejltagelse tydelig for enhver, hvorefter hån og drillerier følger. Det er ikke nogen ønskesituation for den lille kylling. Men måske er der alligevel noget om snakken? © Scope

Produktionsår 2005
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Mark Dindal
Medvirkende Mathias Klenske, Christian P., Sofie Gråbøl, Waage Sandø
Spilletid 81 min.
Biopremiere 10.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sofie Gråbøl

Med roller i Henning Carlsens internationale kunstner-film 'Oviri' (1986), Ditlevsen-filmatiseringen 'Bardommens gade' (1986) og Bille Augusts episke drama 'Pelle Erobreren' (1987) fik den unge og dengang fuldstændig ukendte Sofie Gråbøl en flyvende start på sin filmkarriere. Førstnævnte indbragte hende både en Bodil-pris og en Robert-pris for be...

Anmeldere

Politiken
"Animationen er ucharmerende, stilen skinger, og uanset om figurerne er fugl eller fisk, bliver filmen hverken-eller."

Berlingske
"...trods fire-fem gode vittigheder hverken er udpræget børnevenlig eller sjov nok for voksne med sin hektiske, forcerede og karikerede stil."

Jyllands-Posten
"...bevæger sig et søvnigt sted mellem teenagekomediens popkulturelle referencer, opbyggelig børnefilm og en tungnem stjernekrig."

Weekendavisen
"Det er i bund og grund en mystisk film, der sætter sig mellem en hel kreds af stole."

Ekstra Bladet
"Minder mest af alt om en dårlig sekvens af 'Disney sjov' blæst op til spillefilm."

B.T.
"...ved at satse på alle målgrupper, rammer filmen ikke nogen for alvor."

Cinemazone
"De kække referencer og dialogen flyver afsted, hvilket desværre også gælder plottet, der næsten ikke kan bære det."

Brugere

15/07-06Morsom
Når man sidder i biografen med sin bedste veninde og sin lillebror og ser Lille kylling og ca. 5 minutter inde i filmen begynder hele salen at grine pga. lille underlig kylling siger "bva,fnadr,vadr? kvalimun" kan man ikke selv lade være med at grine. Det er virkelig en film som har min humor! når et rumvæsen der siger "putja putja *pjthhh* *pjthhh*" er sødt og en gris der er fed som synger spice girls. en genial sjov film man bare må tage sin lillebror/søster datter/søn ven/veinde mor/far søster/bror kæreste/bekendt med ind og se!

13/06-06Et skridt ned af stigen for Disney
Efter Disneys succes med først Toy Story, Find Nemo og senest den særdeles seværdige De Utrolige er Lille kylling helt klart et måske endda to skridt ned af stigen, hvilket med al sandsynlighed skyldes bruddet med Pixar.

Lille Kylling er klart mere børnevenlig end De Utrolige, men har alligevel en del referancer, som må gå hen over hovedet på de allermindste. Filmens store svaghed ligger især i historien, som er tynd, hvilket gør, at filmen kører lidt i tomgang i første halvdel. Til gengæld løftes kvaliteten i anden halvdel, hvor tempoet øges betragteligt og selve (det tynde) plot foldes ud. Denne del af filmen redder trods alt film så meget, at den absolut er et kig værd.

Animationen har heller ikke haft godt af bruddet med Pixar, hvor kvaliteten tydelig er forringet i forhold ti...

18/02-06HAHAHA ;D
Anonym
Jeg er en 14årig dreng, der var inde og se Lille Kylling med to af mine jevnaldrende veninder. Det var én af de sjoveste film vi havde set i lang tid! Vi grinte meget over parodierne på diverse andre film, handlingen var måske lidt tynd, men det ligger man alligevel ikke mærke til, når man har tårer i øjnene og er i gang med at tøre dem væk. Det er en hamrende skæg film, som burde ses. Den er ikke specielt børne-agtig, da den sagtens kan ses af teenagere.

Kazper, Louize og Lykke

14/02-06Super film
Anonym
Vi min søn på 5 og jeg, har lige været ind og se lille kylling. Sikke underholdning i top klasse, vi grinede fra vi kom til vi gik. Super film som varmt kan anbefales for børn og barnlige sjæle, uanset hvad diverse anmeldere siger de har alligevel ikke forstand på hvad almindelige mennesker gerne vil se :)

Mathias og Betina Larsen

13/02-06Sjov og godt lavet
Anonym
Min datter på 5 år morede sig og havde en god og hyggelig tur i biffen. Kan varmt anbefales

06/02-06På vejne af min 5-årige søn
Anonym
Selv om der var et par pointer der måtte forklares efter filmen, så må man sige at min dreng på 5 havde en fantastisk hyggelig eftermiddag i biografen til forpremiere på Lille kylling. Han syntes dog et par gange at den var en anelse uhyggelig.
Som mor må jeg sige at jeg hyggede mig fint hele filmen igennem, - der var nogle herlige bemærkninger til os voksne ind i mellem ;-)

05/02-06sjov
den er da ok sjov. den er ikke på højde med andre animationsfilm, men stadig rimelig god.

21/11-05Kom igen, Disney. 2
Der er tre ting der er gode ved Disney's første CGI-animationsfilm:

1. Zach Braff
2. Den "toon"-agtige stil & CGI'en generelt.
3. Zach Braff

Jeg er dybt, dybt skuffet over denne film, der forøvrigt har været meget længe undervejs. Instruktøren Mark Dindal, der ellers leverede den hysterisk morsomme og undervurderede "Emperor's New Groove", slår slet ikke igennem med hans form for humor. Filmen bærer præg af at have været igennem UTALLIGE story-meetings, og mangler helhed.

Det starter godt, men efter ca. 15 min går filmen ind i en nedadgående spiral, og den kommer aldrig tiilbage.
I stedet for at være original, hænger filmen til dovne clicheer om fader-søn forhold, slidte falde-på-halen gags og et par meget uheldige forsøg på referencer til andre film (a la Shrek) som King Ko...

Fakta

Medvirkende
Lille Kylling (stemme) Mathias Klenske
Pjevs (stemme) Christian P.
Gerda Gråand (stemme) Sofie Gråbøl
Gorm Kok (stemme) Waage Sandø
Rikke Ræv (stemme) Charlotte Munck
Hr. Uldenstrup (stemme) Torben Sekov
Bag kameraet
Instruktion Mark Dindal
Produktion Randy Fullmer
Manuskript Robert L. Baird, Steve Bencich, Dan Gerson
Klip Dan Molina
Scenografi David Womersley
Musik John Debney, Billy Martin, Jeremy Sweet
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Disneyfilm
Premieredatoer
Biograf 10.02.2006
Dvd 06.06.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2005
Spilletid 81 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 292.746
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...