Running Scared

Familiefaren Joey Gazelle er nederst i mafiaens hierarki. Hans opgave er at skaffe varme våben af vejen, men i stedet for at smide dem i havnen, så gemmer han dem i sin kælder. Det går fint indtil naboens dreng finder en revolver, der er blevet brugt til at dræbe en politimand, og myrder sin stedfar med den. Pludselig får Joey rigtig travlt med at finde dreng og våben inden mafia, narkohandlere og nedrige betjente. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action
Instruktør Wayne Kramer
Medvirkende Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga, Chazz Palminteri
Spilletid 122 min.
Biopremiere 31.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 03.04.2020
    Kanal 5 kl. 01:50

Paul Walker

Paul William Walker filmdebuterede i gyserparodien 'Monster in the Closet' (1986) og har en mindre rolle i 'Pleasantville' (1998). I den romantiske komedie 'All That' (1999) og ungdomsdramaet 'Spillets regler' (1999) fylder han lidt mere i landskabet. I selskab med Vin Diesel høstede han stor succes med fartglade thriller 'The Fast and The Fur...

Anmeldere

Politiken
"Blodet flyder på en overbevisende måde. Det er for så vidt velturneret, men deprimerende overflødigt og banalt som en migræne."

Berlingske
"...en vildt konstrueret historie, som er grov, grum, dum, brutal, misantropisk og deprimerende."

Jyllands-Posten
"Man behøver ikke at spejde efter nogen dybere mening med excesserne, men trods sin monomane, selvoverbydende kværnen er "Running Scared" dog så stilfuldt iscenesat og eksekveret, at man alligevel rives med."

Information
"Det er lang tid siden, at jeg har set så blodig en film som Running Scared, og jeg er stadigvæk ikke sikker på, hvad det skulle til for."

B.T.
”Desværre er der ikke tænkt meget over, hvad der foregår mellem skudduellerne.”

Cinemazone
"...hverken cool, rå eller æstetisk overbevisende. Den flyver – lige som sine biler, patroner og replikker – hurtigt over skærmen, men er desværre også glemt lige så hurtigt."

Brugere

12/04-10Ikke dårligt, ikke dårligt..
God action, medrivende og anderledes idet at hovedkarakteren er en lille dreng der flygter ("Running Scared" - deraf titlen...) sammen med alle de kugler der fyger om ørene på ham. God konstruktion af handling, man følger en ulovlig pistol, der kan spores tilbage til mordene på de korrupte politimænd, som starter historien.
Pistolen bæres af en lille dreng som oplever alle verdens grumme ansigter på sin udviklingsrejse/flugt.

Paul Walker spiller godt på den måde at han på alle måder er så usympatisk og egoistisk, at man hader ham. Det gør ham svær at relatere til og der er ikke en udpræget GOD/OND konstellation.
Dette gør filmen til noget særligt i det at mange actionfilm har dette element som det altoverskyggende.
Derimod identificerer man sig med den lille dreng spillet af Came...

26/11-07Meget ringe
"Paul Walker levere sin hidtil bedste præstation - han er nemlig ikke røv elendig, men "bare" røv dårlig... det er en meget, meget ringe film, som flyver afsted i højt tempo, uden overhovedet at komme nogle vejne..."

05/09-07Say hello to my little Friend 1
Running Scared er en velinstrueret actionfilm med en fed og alternativ stil.
Wayne Kramer der stod bag "The Cooler"(har ikke set den), har instrueret "Running Scared".

Det der gør "Running Scared" til en god
actionfilm er simpelthen stemmningen som er rå og barsk.
Der spares bestemt ikke på volden og blodet.
Man følger primært semi-gangsteren Joey Gazelle(godt spillende Paul Walker) der har rodet sig ud i noget lort. Han skal skaffe sig af med en Gun som er blevet brugt på en flok korrupte politimænd, men det bliver en hård affære.

Skuespillet er rigtigt godt. Paul Walker er i sin bedste rolle nogensinde og beviser sit sande talent. Filmens bedste præstation kommer Cameron Bright, han spiller utroligt godt som den lille forstyrrede dreng.

Filmens visuelle side er stærk og m...

30/05-07Gun Story
Det starter som historien om en revolver. Nemlig den revolver, som hovedpersonens ven skyder en korrupt politimand med, da en narkohandel går helt i kludder. Vennen er gangsterbossens nevø, så det er ikke så godt, at vores smågangsterhelt mister det fældende bevis.

Så længe det handler om revolveren, går det fint. Den kommer i hænderne på vidt forskellige mennesker, bliver brugt til at skyde flere og kommer i det hele taget langt omkring i det døgns tid, filmen varer. "Running Scared" er stilfuldt filmet og klippet med en hektisk energi, der fint modsvarer desperationen hos helten (en velspillende Paul Walker). Jeg kan godt lide dens gritty stil - det her er absolut ikke gansterromantik, men en blodig og flere gange ubehageligt voldelig tur gennem New Jerseys underverden.

Desværr...

16/11-06Sprød neglebidder
Da jeg fik anbefalet "The Departed" var min første tanke: 'Paul Walker - ja, hvorfor ikke?', men alle mine fordomme faldt brat til jorden efter introscenen.

Her er både utrolig flot scenografi og kameraføring, alt sammen blandet med ultrafede skudscener og udpenslet vold.

Der bliver skabt en dyster stemning fra starten og spændingen stiger i takt med at de, stadigt mere, farverige karakter introduceres.

Selvom skuespillerpræstationerne ikke er noget at råbe 'hurra' for, ligger man ikke rigtig mærke til det, for det drukner i et utroligt dårligt og intetsigende manuskript med masser af banderi og sjofle beskrivelser.

Det dejlige, beskidte 'Flow' ødelægges desværre af irriterende twists, specielt hen mod slutningen hvor kortene bliver lagt på bordet og bedst som man tror at f...

30/10-06Den store fuser...
Der går meget snak om Running Scared, og den er begyndt at lugte lidt af en fremtidig kult-status, men personlig så håber jeg det bliver en døgnflue, som alle har glemt om et par måneder.

Filmens bedste krudt bliver fyret af i løbet af de 10 første minutter. Derefter skal man igennem en lang og sej omgang luft, forurenet af alle deres f*** ord og spytteri. Den prøver tydeligvis at være en pulserende panik-oplevelse, men i sit eget forsøg på at være så intens som muligt, mister den istedet for luften og ender som en flad ballon på gulvet. Den kan ganske enkelt ikke holde tempoet oppe, sådan som den gerne ville.

Hver gang historien risikere at gå i stå, så introduceres en eller anden ligegyldig sidehistorie, der blot skal være så perverteret som muligt. Hvad enten det er dunkle narko...

24/10-06segmentkoncentreret billedonani 1
Denne hårdkogte og genreskizofrene krimi er blevet modtaget med en kritikermæssig skepsis overalt, tangerende til den (mildest talt) gennemhaglende elendighed, men Running Scared har overraskende nok alligevel opnået en nutidig form for kultstatus hos det mere ungdommelige mtv-publikum, der har celebreret filmen for dens politisk ukorrekte og meget eksplicitte vold, dens nærmest absurde gadesprog og ikke mindst en ret så overlæsset, men virtuos billedside. Personligt blev jeg dog langtfra imponeret over filmens hypotetiske kvaliteter (på trods af stærke superlativer fra gamle kendinge herinde på Scope), og man kunne have forventet mere fra instruktøren Wayne Kramer, som spillefilmsdebuterede glimrende med det nedtonede og yderst velspillede drama The Cooler, hvis lettere paranormale unde...

24/10-06Med 220 I Timen
For nogle år siden gav instruktør Kramer os det bittersøde og vellykkede drama “The Cooler”, hvis underspillede tema om kærlighedens ambivalens som modsætning til heldet, pakket ind i en smagløs Las Vegas facade, præsenterede os for en lille tankevækkende historie.

Nu er han atter på banen, men her i en helt anden boldgade, hvor den blodige ramasjang danner både bag- og forgrund for en spændende og stedvis overraskende actionfilm, hvor ordret politisk korrekt heldigvis er gemt godt af vejen i underholdningens navn. Hverken mere eller mindre.

Det er teknisk helt flot, produceret for få penge, begivenhedsrigt og tempoet holdes oppe i et gear der tager pusten fra en. Men heldigvis uden at Kramer mister overblikket over den indrømmet lidt konstruerede fortælling, om en low-life gangs...

24/09-06- Brandvarm anbefaling -
”Running Scared” er titlen på en stor overraskelse i den positive ende.

Instruktør Wayne Kramer gav os et par år tilbage den vellykkede ”The Cooler”, der bød på god underholdning med noget på hjerte, og selvom han denne gang kun er ude på at underholde, må ”Running Scared” siges at være en mindst lige så vellykket film, da den gør netop dette på hæderlig vis.

Spilletiden flyver af sted i en hæsblæsende omgang politiet-efter-røverne-efter-mafiaen-efter-røverne. Der er nemlig flere bolde i luften her, men det gør intet, da det bidrager til den forrygende spænding, som filmen leverer fra start til slut. Der er fart på hele vejen, og det er vel at mærke på den gode måde, da det veldrejede plot udføres glimrende i praksis.

Det der så gør filmen rigtig god, modsat bare god, er dens h...

23/09-06Kæmpe overraskelse! 1
Overraskende god, livlig og brutal actionfilm. Upoleret, velspillet og underholdende. Jeg blev ret overrasket, men måske fordi jeg ingen forventninger havde. Kan sagtens anbefales!Fakta

Medvirkende
Joey Gazelle Paul Walker
Oleg Yugorsky Cameron Bright
Teresa Gazelle Vera Farmiga
Kriminalbetjent Rydell Chazz Palminteri
Tommy "Tombs" Perello Johnny Messner
Sal "Gummy Bear" Franzone Michael Cudlitz
Nicky Gazelle Alex Neuberger
Mila Yugorsky Ivana Milicevic
Ivan Yugorsky John Noble
Pimp Lester David Warshofsky
Bag kameraet
Instruktion Wayne Kramer
Produktion Sammy Lee, Michael A. Pierce, Brett Ratner
Manuskript Wayne Kramer
Fotografi Jim Whitaker
Klip Arthur Coburn
Scenografi Toby Corbett
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 31.03.2006
Dvd 05.09.2006
Tv-aktuel 03.04.2020
Kanal 5 kl. 01:50
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 5.160
Selskab Media 8 Entertainment, International Production Company
Biodistributør Nordisk Film

Se også...