The Hills Have Eyes

Ethel og Bob har bryllupssdag, og det skal fejres. Derfor inviterer Bob hele den pukkelryggede med på mobilhome-tur. Men Bob har ikke helt styr på ruten, og familien ender på vildspor i ørkenen, hvor de tilsyneladende er helt alene - lige bortset fra en gruppe blodtørstige mutanter. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Gyser
Instruktør Alexandre Aja
Medvirkende Aaron Stanford, Kathleen Quinlan, Ted Levine, Vinessa Shaw
Spilletid 107 min.
Biopremiere 17.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...vellavet og ikke uden sine øjeblikke, hvis man har et blødt punkt for den særlige svuppende lyd af overmodent melonhoved flækket af kødøkse."

Berlingske
"...mere kvalmende end regulært uhyggelig. Men den er lavet med en frådende, skamløs og infernalsk effektivitet, som gør skræmmende indtryk..."

Jyllands-Posten
"Der er ingen formildende omstændigheder i dette fuldstændig unødvendige remake af Wes Cravens kultklassiker..."

Ekstra Bladet
”Der er masser af økser i panden, men det er alt for forceret og beregnende til at blive uhyggeligt.”

B.T.
”...for alle os andre med smag for spandevis af filmblod og brutal og meningsløs nedhakning af uskyldige mennesker, er filmen lige sagen.”

Cinemazone
"Med tætpakket atmosfære, kompromisløs vold og en skefuld mutanter, går man fra dette Wes Craven-remake med en god og forskræmt fornemmelse i kroppen."

Brugere

04/08-08// "Bare han ikke havde taget den genvej..." //
Alexandre Aja (medlem af det amerikanske Splat Pack, som er en samling af de mest hippe horrorinstruktører) er helt sikkert et af vor tids lovende instruktører inden for splat- og gysergenren. Han fik sin store debut med den franske splatdelikatesse Haute Tension fra 2003 og han nåede det store amerikanske mainstream-marked med et remake af Wes Cravens kultklassiker fra 1977, The Hills Have Eyes. Uden at have set originalen, er det fair at kalde remaken en af de bedre splattere, som er blevet udstedt fra Hollywood. Europæiske splatfilm er for alvor blevet populære, og har efterhånden en stor fanskare, og det er da også interessant at betragte forskellen mellem amerikanske og europæiske gyserinstruktører hhv. bag europæiske og amerikanske film; Aleandra Aja er The Hills Have Eyes er absol...

07/10-07Makabert mareridt
"The Hills Have Eyes er et mareridt, for nogle at se, men for alle at tænke på, hvis det skulle ske for én selv... jeg synes filmen var god, uforpligtende og ulækker underholdning, men ikke noget man ville gide hæfte sig ved..."

01/01-07Ophører galskaben aldrig
Neeeeeeej hvor er det godt nok en pinlig og fuldstændigt meningsløs oplevelse at se den film. Mage til elendigt skod makværk skal man godt nok lede længe efter med lys og lygte. Min makker og jeg sad og ønskede at den farlige psykopat mutant dræber ville aflive filmen, men det job klarede instruktøren så udemærket til u g, kryds, bolle og slange. Så hvis i har lyst til at få jeres pis i kog over uduelige inkompetente halvhjernede helte i film lavet af ligeså dårlige producere og instruktører, skal i da endeligt tage ind og se den. Men bliv ikke overrasket hvis i får kræft, for den sutter alvorligt meget røv. Ville ønske at jeg kunne slippe for overhovedet at give den en stjerne.

01/01-07Man tror det er løgn!
har oprettet denne profil udelukkende fordi jeg efter at have set denne film føler at det er min pligt at informere alle om hvor stor en fejltagelse det er at se denne film.... man kan umuligt synes godt om den medmindre man har fået det hvide snit eller tilsvarende.. man tager sig til hovedet og skriger efter fjernsynet!! WORST MOVIE EVER!!!!

30/12-06sick and twisted 2
Blodig og makaber, men også noget tvivlsom genindspilning af Wes Cravens daterede gyser af samme navn. Craven fungerer selv som medproducent på den nye version, og instruktørtjansen er blevet lagt i hænderne på den franske Alexandre Aja, der sidst leverede den notoriske Switchblade Romance, som jeg dog ikke har set. Efter at have overværet The Hill Have Eyes føler jeg mig dog både afskrækket og draget til at fremskaffe Switchblade Romance, da Ajas første forsøg på den amerikanske spillefilmsscene er opsigtsvækkende på grund af den rå og kompromisløse vold, men også standardiseret og lettere kedsommelig gennem den forudsigelig og bundløst uoriginale handling.

En familie (anført af hovedlederen Ted Levine) strandes i midten af ørkenen, hvor genetiske mutanter (forårsaget af amerikanske ...

20/11-06..California Dreamin'.. 2
Så fik jeg langt om længe set dette remake, og det var en lidt blandet fornøjelse.

Jeg var ret betaget af udgangspunktet med at følge en familie, frem for de obligatoriske stupide teenagere, der laller rundt i en eller anden skov, og venter på at blive parteret. Jeg oplevede i hvert fald en større grad af identifikation og sympati end normalt indenfor horrorgenren. Dette skyldes også, at Alexandre Aja rent faktisk bruger lidt tid på at etablere karaktererne, selvom der på ingen måde er tale om nogen større substans i persongalleriet.

Men den efterfølgende 'non-stop-ultraviolence', gør filmen mere ujævn efter min mening. Det er på den ene side forfriskende og relativt underholdende, at overvære et så eksplicit og kompromisløst voldsorgie, men samtidig fjerner det en betydelig del a...

04/10-06Tørret blod og rustent jern
Jeg har aldrig set den oprindelige version af THHE, og måske er dette en fordel taget omtalen i betragtning. Jeg har ikke andet end filmen i sig selv, at vurdere den udfra.

Det er virkelig en splatter med stort S. Lige på, kold og kynisk, og rablende i alle henseender. Der bliver ikke brugt meget tid på spændingsopbygning. Knap nok er filmen startet før man overlæsses med slagtescener, men, hey! - sådan er genren jo.

Filmen er rigtig god til at etablere familien der skal 'ofres' for de kødglade ørken-mutanter. De er alle nogle irriterende egocentriske røvhuller lige fra starten af, og man sympatiserer sig ikke sønderligt med nogle af dem - før det virkeligt går galt for dem.

Jeg var tæt på at hade filmen for den måde børn bliver brugt (eller misbrugt på) i historien. Det er en i...

22/09-06Super ubehageligt adrenalin-kick! 2
små spoilers!

Jeg skal indrømme at jeg aldrig har set Cravens original (der iøvrigt fik den charmerende danske titel Slagterbanden) så denne anmeldelse er helt og holdent baseret på remaket.

Det skabelonskårede plot omhandler en familie hvis bil bryder sammen i New Mexicos lumske ørkenlandskab, efter de har fået en "rutebeskrivelse" af en suspekt tankpasser viser det sig at de ikke blot er gået i stå i ødemarken, de er gået i stå hvor USA havde deres atomprøvespræninger og snart vrimler det med frygteligt udseende kannibalistiske mutanter der kun tænker på een ting: Hævn over alle og enhver! og nu må familien kæmpe for sit liv, mens ligheden mellem dem og mutanterne bliver overraskende lille

Må nok sige at jeg ikke havde forventet det vilde endnu en af disse platte teen-slasher...

10/09-06Vildskab i ørkenvarmen 12
Det er rå kost, splattede sager og sandfærdige horror-midler Alexandre Aja gør brug af i sit Wes Craven-remake af "The Hills Have Eyes". Og det gør han godt.

Filmen tilslutter sig den moderne, typiske horrorskare, med en fællesnævner der skriger "Sarte sjæle undlades!". Som jeg læste i en artikel i bladet "Total film", ser langt de fleste folk nu til daglig gysere for at få det hele med. Selvfølgelig stadig for at opleve beklemtheden og følelsen af at blive skræmt, men puden der burde beskytte øjnene fra de grimme syn - ja, den er lagt på hylden. Det ved folk som Eli Roth, Greg McLean, Neil Marshall og ikke mindst Alexandre Aja. Sidstnævntes film, "The Hills Have Eyes", er dog langt fra ordinær som sin primære målgruppe. Dertil er den for skræmmende og hamrende dygtig udført.

En fa...

27/08-06Et af de bedste re-makes!
Éfter en noget skuffende genindspilning af Hooper's 'Texas Chainsaw Massacre' fra 2003, var mine forventninger til dette re-make af´Wes Craven's ny-klassiker fra 1977 begrænsede. Selvfølgelig er det interessant at det er Alexandre Aja der har stået for instruktionen, men jeg bliver nu alligevel oftest skuffet over genindspilninger.

Men Aja beviser virkelig hans talenter i 'The Hills Have Eyes', han er ikke alene tro mod Craven's oprindelige idé og udførelse, han formår fakstisk også, som helhed, at gøre den næsten ligeså gennemført som originalen!

Historien er, som vi jo kender den, meget god og en glimrende afsats for en talentfuld instruktør. Men også stemningen i filmen rammer plet. Man når, trods den korte tid, at føle/identificere sig med hovedrollerne, og det er jo essentielt...Fakta

Medvirkende
Doug Bukowski Aaron Stanford
Ethel Carter Kathleen Quinlan
Bob Carter Ted Levine
Lynne Bukowski Vinessa Shaw
Brenda Carter Emilie de Ravin
Bobby Carter Dan Byrd
Lizard Robert Joy
Big Brain Desmond Askew
Goggle Ezra Buzzington
Ruby Laura Ortiz
Bag kameraet
Instruktion Alexandre Aja
Produktion Wes Craven, Peter Locke, Marianne Maddalena
Manuskript Alexandre Aja, Wes Craven, Grégory Levasseur
Fotografi Maxime Alexandre
Klip axter
Scenografi Joseph C. Nemec III
Musik omandandy
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord Genindspilning, Ørken
Premieredatoer
Biograf 17.03.2006
Dvd 15.08.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Craven-Maddalena Films
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...