Ultraviolet

I det 21. århundrede har den mystiske sygdom hemophagia givet en gruppe mennesker superkræfter. Dette gør magteliten utryg, så de forsøger efter bedste evne at udrydde de muterede mennesker. En af de smittede er krigerkvinden Violet, der absolut ikke har til hensigt at overgive sig frivilligt. I stedet er hun fast besluttet på at give magthaverne benhård og skånselsløs kamp til stegen. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Kurt Wimmer
Medvirkende Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund, Sebastien Andrieu
Spilletid 88 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Milla Jovovich

Hvem husker ikke den ukrainsk-fødte Milla Jovovich som Lilli i "Tilbage til den blå lagune (1991)? Senere har hun haft nævneværdige roller i Spike Lees "He got game" (1998) og, selvfølgelig, i Luc Bessons "Det femte element" (1997). I 1994 udgav hun under navnet Milla cd'en "The Divine Comedy", der er blevet beskrevet som en blanding af Kate ...

Brugere

16/06-07intelligenspacificering
Den tyske instruktør Kurt Wimmer bragede virtuost igennem med hans bare anden spillefilm, den forbavsende meningsrige og vellykkede Equilibrium, der muligvis ikke blev en kommerciel succes ved dens premiere, men som senere har opnået et berettiget kultfølge takket være filmens intelligente samfundsrefleksion og overrumplende iscenesatte actionscener, hvor den originalt koreograferede pistolballet må have gjort selveste John Woo umådelig misundelig. Der er dog ingen ækvilibrisme at finde i Wimmers seneste film, hvor balancegangen mellem actionspækket sci-fi, vampyrisk mytologi og futuristisk dystopi er så grandios fejlramt, at man nærmest skulle tro, at det var hensigten at begå den mest rodede og stupide film overhovedet. Med Ultraviolet har Wimmer næsten begået dette.

Handlingen er f...

24/02-07En film?
Jeg var dybt overrasket over at jeg efter at have set 4 timer af denne film, så på displayet på min dvd-afspiller at der kun var gået 10 minutter. Da der var gået 45 minutter af filmen (reelt), kunne min sjæl ikke klare mere.
Det er absolut en skandale at denne film nogensinde er blevet lavet og endda endnu mere en skandale at den findes på dvd.

13/10-06Håbløst makværk i alle henseender
Ultraviolet har sat sig på sin hyperteknologiske MC, og er suset direkte ind på listen over de dårligste film jeg nogensinde har set.

Jeg var ellers rimelig optimistisk inden filmens start. Denne form for tegneserie sci-fi, der nærmere ligner computerspil, plejer ellers at være rimelig underholdende. Men denne gang er der sat nye standarder for hvor dårlig en film kan være.

Alle skuespillere udfører deres arbejder på et niveau der burde medføre øjeblikkelig fyring. Historien er skandaløst skruet samme, og har flere huller en 20 år gammel dartskive. Der er så meget rod, at man skulle tro de havde sparet manuskriptforfatteren væk, bare for at ansætte en ekstra CGI animator.

Actionsekvenser og stillistisk show-off burde være det som kunne redde filmen, men ak. Det er uden intensite...

12/10-06Tilbagegang!
Man havde gode grunde til at se frem til Wimmers næste projekt, efter den lovende og noget overset Cubic (aka Equlibrium). Denne her er desværre et eller to skridt tilbagegang for Wimmer da han slet ikke formår at finde ind til kernen og levere en god film. Ofte ligner filmen et PC spil med jammerligt effektarbejde som desværre også bærer præg af begrænset produktionsbudget, som ikke står mål med ideerne. Øv!

05/10-06Højt at flyve, dybt at falde
Efter den særdeles seværdige Cubic kunne man med rette have en del forventninger til Wimmers næste projekt Ultraviolet. Samme cool futuristiske setup og nu med aktionlady nr. one Milla Jovovich på plakaten.

Men det er som om Wimmer med denne kulørte knaldperle af en hæsblæsende aktionfilm vil overgå sig selv, og i farten glemmer alt om indhold, troværdighed og bare den mindste realisme.

Historien vil jeg ikke referere her, da jeg ikke er sikkert på, at jeg fangede alt undervejs i den rodede og replik-fattige forestilling. Jeg vil blot konstatere, at udgangspunktet for filmen må have været en masse enkeltstående idéer til fede aktionsekvenser, som Wimmer så i sikkert bedste mening har forsøgt at hænge op på et faldefærdigt skelet af en plotkonstruktion.

Men fungerer de mange "fe...

16/09-06Den er virkelig elendig
Hvad kan jeg sige. Der er faktisk intet positivt at sige om filmen.

Filmen er dum, ligegyldig og ringe.
Historien er tyndere end en si, effekterne er er virkelig low og skuespillet meget utroværdigt.

Milla Jovovich skulle hellere passe hendes model karriere. Der hører hun hjemme.

Filmen er spild af tid.

13/05-06Højt at flyve, dybt at falde. 2
Ja, meget, meget dybt...nu har jeg så fået set Wimmer's UltraViolet. Der er en god at sige om den: Milla Jovovich er hamrende lækker. Punktum.

Det er den dårligste film jeg har set siden Stealth, og den er måske endda værre. Alt Wimmers visuelle lir, som fungerede så godt i Equilibrium, falder totalt til jorden pga. en meget, meget elendig historie og (tror jeg) manglende penge. Flere af action sekvenserne er pinligt dårligt lavet med CGI der ligner noget fra Troldspejlet. Desuden klippes kung-fu kampene som en musikvideo på amfetamin og det hele virker direkte irriterende.

Hvad kan jeg sige? Bras, bras, bras. Straight-to-Video niveau. Det er ret ærgeligt, og jeg gad egentlig godt vide hvad der er gået galt med denne plagede produktion. Det må være mange ting.

Flot opening credi...

06/04-06øv
Den ser godt nok ikke ud til at leve op til Kurt Wimmer's Equilibrium...traileren er corny og modtagelsen i USA elendig.

Det var jo ikke meningen....(!)

Fakta

Medvirkende
Violet Song jat Shariff Milla Jovovich
Six Cameron Bright
Daxus Nick Chinlund
Nerva Sebastien Andrieu
Unge Violet Ida Martin
Garth William Fichtner
BF-1 David Collier
Kriminalbetjent Endera Digger Mesch
Kriminalbetjent Breeder Ryan Martin
Unge Daxus Steven Calcote
Bag kameraet
Instruktion Kurt Wimmer
Produktion John Baldecchi, Lucas Foster
Manuskript Kurt Wimmer
Fotografi Arthur Wong, Jimmy Wong
Klip William Yeh
Scenografi Sung Pong Choo
Musik Klaus Badelt
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Post-apokalyptisk film
Nøgleord Biologisk krigsførelse, Mutant, Vampyr
Premieredatoer
Dvd 10.10.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Selskab Screen Gems
Biodistributør Nordisk Film

Se også...