The Sentinel

Agent Pete Garrison er en levende legende inden for Secret Service, der bevogter den amerikanske præsident. Da noget tyder på, at en agent planlægger at myrde præsidenten, så sætter Garrison sin bedste elev David til at undersøge sagen. Mærkeligt nok viser beviserne sig alle at pege på Pete, der pludselig har en hel horde agenter på nakken, samtidig med at han skal bevise sin uskyld og forhindre snigmordet. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Thriller
Instruktør Clark Johnson
Medvirkende Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Kim Basinger, Eva Longoria
Spilletid 108 min.
Biopremiere 08.09.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Douglas

Michael Douglas fik tidligt vakt sin interesse for film, da hans filmstjernefar Kirk tog lille Michael med på location. Han debuterede som skuespiller i slutningen af 60'erne, men fik først for alvor succes som producent med Oscar-orkanen 'Gøgereden' (1975). Som skuespiller blev han synlig med katastrofefilmen 'Kinasyndromet' (1979), også pro...

Anmeldere

Politiken
"Manuskriptet er fladt og pointeløst, instruktionen kvik og intentionerne udsigtsløse."

Berlingske
"Men efter at være begyndt ganske godt, giver plottet desværre op, og spændingen bliver tabt på gulvet."

Jyllands-Posten
"Michael Douglas kan spille og kan spillet, men overrasker ikke og har med årene udviklet en bekymrende evne til hele tiden at se mere og mere stresset, lidende og sammenbidt ud."

Weekendavisen
"...Alt er efter bogen, men ikke i unødigt leflende form."

Ekstra Bladet
"...habilt håndværk, der fungerer, mens den kører, men er glemt øjeblikket efter."

B.T.
"...langt fra virkeligheden og uden sløve passager..."

Cinemazone
"Med den Douglas som den grå eminence og Sutherland Jr. som den benhårde rottweiler-agent skulle dramaet have sydet ud af hver eneste indstilling, men alt drukner i klodset klipning og et manuskript uden skyggen af kritisk sans."

Brugere

24/10-07Fælt skuffende!
"Egentlig burde man ikke kunne have forventet særlig meget af The Sentinel, for allerede da jeg hørte, at Kiefer Sutherland skulle spille agent, vidste jeg ligesom bare, at det nok bare ville blive 24 Timer på filmformat - og det blev det... Longoria kan ikke spille andet end Gabrielle Solis i Desperate Housewives, og Douglas skuffer fælt i sin rolle, som agenten der har en affære med præsidentens kone..."

28/07-07junk underholdning
total intetsigende og ligegyldig underholdning med skuespil sat på autopilot

eva l. spiller under vanlig standard (sammenlignet med desp. housew.) og er ydermere ikke lige just noget sexsymbol i jakkesæt og rolle med få replikker.

tilbage bliver spørgsmålet: hvad skulle det nu til for

22/05-07Agentklicheer
Det her er én af den slags film, som er så professionelt lavet, at man bliver stille og roligt underholdt hele vejen - men for mig falder den noget på et for tyndt og gennemskueligt plot. Som vel at mærke også har et par grimme huller. Det er selvfølgelig masser af seje agentsolbriller og den slags, men det opvejer ikke den lidt tyndbenede fornemmelse hos mig.

Inspirationen fra "24" er åbenlys, og "The Sentinel" kunne lige så godt have været et langt afsnit af en tv-serie. Den er som nævnt udmærket lavet, og Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria med flere spiller deres arketypiske agenter glimrende. Men jeg vil nu mene, at den passer bedst til en dvd-aften med tømmermænd.

14/03-07Ikke meget værd
Lad mig sige det med det samme. Den her film er ikke meget værd. Den kan kun lige akkurat gøre det den skal - underholde - intet i den film er kvalitet. Historien er meget tynd og ligner det man har set 100 gange før bare i en forringet udgave. Det kan ikke blive mere end 2 stjerner - den er klasser fra at være en rigtig god film.

14/03-07Fraklip af 24 Timer 1
Michael Douglas har en affære med første damen, samtidig vil nogle terrorister med britisk accent, med forbindelse til KGB, dræbe præsidenten. M.Douglas bliver selvfølgelig anklaget, hvad gør man så... ringer til Jack Bauer.
konklusion:
1. Vi får ikke afvide hvorfor de vil dræbe præsidenten, men det vil de bare.
2.Tynd tynd historie
3.Elendigt skuespil, K.Sutherland er og bliver Jack Bauer, han kan kun spille på den måde.
Den sniger sig op på 2 stjerner udelukkende fordi Eva Longoria er så sindsygt dejlig!

22/01-07Underholdende kliche!
Instruktør Johnson, der instruerede den underholdende, men også uinspirerende og hurtigt glemte SWAT, er tilbage med endnu en action thriller. Der er absolut intet nyt under solen. Konceptet er klassisk og efterhånden gennemslidt. Der er en forræder i Secret Service, og den uskyldige mistænkes. Resten ender i jagt, forfølgelse og skyderier. Det er også fint nok, for denne film lover altså ikke guld og grønne skove, derfor kan man ikke tillade sig at have urimelige høje forventninger til denne film. Den lover og ligger op til en enkel, ukompliceret tom omgang underholdning, og det indfrier den faktisk, hverken mere eller mindre. Selvfølgelig kan (og skal) man forholde sig kritisk til The Sentinel, for den har mange svagheder, og de skal selvfølgelig belyses, men ser man bort fra svagheder...

24/09-06Middelmådig metervare
The Sentinel er en af den slags spændingsfilm, som hollywood spytter ud på samlebånd, men ikke en film, der er værd at samle på.

SPOILERS
Historien er set før: Lærermester mod elev, hvor lærermesteren er blevet lokket i en fælde og derfor kæmper både mod eleven, som ånder ham i nakken, og mod the real badguys for at bevise sin uskyld. Historien bliver på intet tidspunkt rigtigt spændende, omend de sidste 40 min. rummer ok aktion og enkelte momenter, som næsten bliver nervepirrende... men også kun næsten.

Ud over at alt er set før, er filmens problem, at skurkene næsten ikke indgår i filmen, og derfor ikke bliver rigtig skræmmende. Jeg følte på intet tidspunkt, at præsidenten, som både lærermester og elev begge beskytter for alvor var i fare.

Michael Douglas og Kiefer Sutherlan...

09/09-06Action i frigear
Man har taget en handling, sat den i frigear og skubbet skidtet ud over bakken. Sentinel minder om den slags produktioner som Hollywood-maskinen laver med venstrehånd i frokostpausen. Gennemført, finpudset og med økonomien i baghånden, men uden noget snært af engagement. Dette er den slags film man ser, mens man venter på noget bedre.

04/09-06Middelmådig spænding uden de store højdepunkter...
Filmen skuffer med sin forudsigelighed, ligesom plottet virker lidt ligegyldigt.

Skuespillet er ikke i top...Michael Dougals er i rollen som sammenbidt Secret Service agent, konstant iklædt lidt for små solbriller, lidt for kliché.
Kieffer Sutherland er den der gør det bedst...

Skurken er givet på forhånd med sin overlagte underspillede jeg-ser-ikke-ud-som-om-jeg-har-rent-mel-i-posen fremtræden.

Middelmådig spænding, men ikke en biograftur værdig.

04/09-06Den "sikre" spændingsfilm
Sentinel er en god, spændende og underholdende film. Absolut værd at se.

Men desværre er det begrænset med nye initiativ fra folkene bag historien og kameraet.
Der er meget få overraskelser. Filmen minder lidt om en blanding mellem Flygtningen og Lige på kornet.

Douglas og Sutherland er gode, hvorimod resten af skuespilsholdet er noget mere slapt eller ligegyldigt. Især Eva Longoria's rolle er fuldstændig unødvendig. Blev hun klippet ud ville vi ikke opdage det.

Lidt for konstrueret på nogle områder, men alligevel var jeg ganske underholdt da jeg så den.Fakta

Medvirkende
Pete Garrison Michael Douglas
David Breckinridge Kiefer Sutherland
Sarah Ballentine Kim Basinger
Jill Marin Eva Longoria
William Montrose Martin Donovan
The Handler Ritchie Coster
National Security Advisor Blair Brown
President Ballentine David Rasche
Cindy Breckinridge Kristin Lehman
Walter Xavier Raynor Scheine
Bag kameraet
Instruktion Clark Johnson
Produktion Michael Douglas, Marcy Drogin, Arnon Milchan
Manuskript George Nolfi
Forlæg Gerald Petievich
Fotografi Gabriel Beristain
Klip Cindy Mollo
Scenografi Andrew McAlpine
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Politisk thriller
Nøgleord Livvagt, Præsident, Secret Service
Premieredatoer
Biograf 08.09.2006
Dvd 16.01.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 29.352
Selskab 20th Century Fox, Regency Enterprises, New Regency Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...