Alpha Dog

Selvom Johnny Truelove kun er teenager, så har han en blomstrende forretning som narkohandler med alt hvad dertil hører af fede biler, lækre damer og fester. Jake er en af Johnnys faste kunder, og han har problemer med at betale sin efterhånden store regning. Det problem beslutter unge Johnny at gøre noget ved, inden alle hans andre kunder også får svært ved at hoste op med mønterne i tide. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Thriller
Instruktør Nick Cassavetes
Medvirkende Emile Hirsch, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Shawn Hatosy
Spilletid 117 min.
Biopremiere 13.04.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Selv om handlingen indimellem går i tomgang og man heller ikke kommer helt tæt på figurerne, er "Alpha Dog" alligevel en vibrerende ungdomskrimi, der rækker ud over ungdommen og er blevet til et lille stykke moderne Americana, voksne også kan have fornøjelse af at se."

Jyllands-Posten
"Nick Cassavetes instruerer med sikker hånd. Han blander kyndigt fiktion og dokumentar, sådan at virkeligheden dramatiseres dæmpet og præcist."

Weekendavisen
"Alpha Dog er skræmmende god og stærkt tankevækkende. Den bør ikke forveksles med de ungdomsfilm, som den ligner på afstand."

Information
"...Cassavetes' film er for fejlkalkuleret og selvbeskuende til at overbevise som social kommentar: Når han forsøger at understrege historiens rødder i de rå realiteter ved at indflette et dokumentarfilmhold og interviewsituationer, virker det paradoksalt nok alt andet end autentisk..."

Ekstra Bladet
"Det er en film for dem, som kan kapere stofmisbrug, vold og et par brutale chok."

B.T.
"Hvis det ikke havde været for Justin Timberlake, så var denne voldelige og ikke synderligt indsigtsfulde film højest sandsynligt gået direkte på dvd.

Cinemazone
"...filmen er uimodståeligt cool og modbydeligt underholdende nok til at fortjene både unge og voksnes opmærksomhed."

Brugere

20/02-12Vidne Nr. 178
Alpha Dog er mit første møde med Nick Cassavetes som instruktør, men jeg må sande, at jeg ikke deler den positive tone, som Scope's øvrige brugere har overfor filmen.

Det yderst tynde materiale filmen arbejder med, trækkes i uhørt langdrag. Den er mindst en halv time for lang. Den er desuden holdt i en arbitrær stil og hæfter sig ved en masse ligegyldige optrin og karakterer. Dette gjorde også at jeg aldrig fandt ud af hvad filmen ville mig, eller hvorfor noget at det som foregik på skærmen egentlig skulle interessere mig. Derudover er jeg også uenig i at filmen er godt spillet. Ikke én eneste skuespiller formåede at gøre deres karakterer interessante. Bruce Willis er fuldstændigt spildt, ligesom filmen i det hele taget er det.

29/04-08Fucked up
Alpha dog er en livlig fortælling om mennesker langt ude og på stoffer, som har svært ved at se ud over deres egen næsetip og hvor dømmekraften er gået fløjten.

Der spilles godt på alle fronter og Justin Timberlake overrasker med rigtig godt skuespil.

Historien formår at skabe en stemning af totalt mistet overblik og at noget der overhovedet ikke behøver, er på vej til at gå gruelig galt

Filmen bygger på virkelige hændelser og er bestemt et kig værd

27/04-08usædvanlig kidnapning
Filmen indleder med en noget fesen version af somewhere over the rainbow mens navnene på filmfolk og skuespillernavne ruller over skærmen..

Når jeg hører den tænker jeg altid på romantiske 50´er film, som var en periode med kernefamiler i centrum, og det er bestemt ikke tilfældet hvad angår familerelationerne i den her film.

Stort set alle både unge og forældre, er misbrugere på et eller andet plan, og der dyrkes sex i alle kroge.

De første 20 min er det svært at finde ud af om filmen nogensinde vil finde et fast ståsted, eller om det bare skal handle om sporadiske fortællinger om folk i narkomiljøet.

Men den finder et fast ståsted, og overraskende nok kommer filmen til at handle om en noget usædvanlig kidnapning..

Filmen vender da en narkodealer og nogle venner bortfører ...

17/01-08Middelmådig gangsterfilm 1
Alpha Dog starter godt og har en fantastisk god historie men slutter brat inden filmen overhovedet er færdig. Jeg havde ventet at Zack's storebror ville hævne sin lillebrors død men sådan skulle det ikke gå. Efter en samtale med Johnny truelove og Jake, hvor Jake ville dræbe Johnny på grund af kidnapning af Zack, tænkte jeg, okay nu kommer der en duel mellem de to i filmen, men den udeblev. Man så ikke mere til Jake i filmen og så røg den handling. Filmens skuespillere spiller deres roller perfekt og leverer varen i en meget realistisk film. Men jeg kan stadig ikke forstå at man sidder til sidst efter rulleteksterne og tænker, hvor blev Jake af og hans hævn. Der er en del løse ender i filmen som ikke bliver besvaret og det er faktisk ret irreterende. Jeg sad og havde den følelse af at je...

21/11-07Fra ungdomsgangster til voksen alvor
Det er sjældent man får en ungdomsfilm serveret med sådan en nerve og alvor, som Nick Cassavetes' Alpha Dog. Larry Clarks Bully er seneste film, jeg kan komme i tanke om, som tager ungdomsfilmen under så voldsom og seriøs behandling, som det er tilfældet i Cassavetes langt hen af vejen vellykkede film.

En pengeudestående mellem de to småkriminelle Johnny Truelove
og Jake Mazursky forvandler en ellers tilforladelige og småhyggelig wannabe-gangsterverden til et dødens alvorligt helvede for en lille gruppe unge. Pludselig handler det ikke længere kun om nu'et og planlægningen af aftens drukfest, men om liv og død og alle de unges fremtid. En brat opvågen, nu hvor de gik og troede, at livet var en leg, og lovovertrædelserne betydningsløse.

Alpha Dog formår rimelig troværdigt at skildr...

06/10-07Stockholm-syndromet 3
Nick Cassavetes der har lavet "Alpha Dog" er en mester til det amerikanske drama. "Alpha Dog" fungere næsten fint på alle nievuer. Filmens cast består af en lang række unge talenter deriblandt Emile Hirsch, Ben Foster og Justin Timberlake.

Filmens centrale figur er drugdealeren Johnny Truelove, han er kommet på tværs af nynazisten Jake Mazursky og derfor tager han en hurtig bestlutning og kidnapper Mazurskys lillebror Zack. Johnny Truelove har nu gjort noget meget dumt fordi at Jake er et dødsensfarlig crackhead og vil gøre alt for at finde sin bror, samtidig med at Jake leder efter sin ham er johnny nu også i politiets søgelys.

Filmens karaktere er dumme og samtidigt sympatiske. Emile Hirsch gør det glimrende som Truelove. Men den bedste er afgjort Ben Foster der udfylder rollen s...

06/06-07Festen der sluttede
Det seriøse ungdomsdrama har længe haft døde perioder, hvor biograferne istedet fyldes med dum-smarte teenage komedier, som American Pie, eller dybt postulerende venstrehånds produktioner, som Rich Kids. Med Alpha Dog har den unge instruktør Nick Cassavetes alligevel pustet lidt liv i ungdomskulturens alvorlige dillemmaer.

Der er ingen grænser for hvor ofte vi i danmark skal belæres om særlige autentiske begivenheder fra USA. Begivenheder som vi formentlig aldrig har hørt om, før filmens premiere. Aplha Dog er endnu en af slagsen, der kredser omkring en dumdristig drengerøvsjoke, men endte som 1st degree murder.

Og det er faktisk en ret græl historie. Man invoteres indenfor i de unges legende frihed og fandenivolske livsstil. Karaktererne er sjove og symaptiske, og særlig Timberlak...

11/05-07Gangsterleg
Thrillerdrama baseret på en virkelig sag om en gruppe unge californiske narkohandlere, som tog en 15-årig fyr som gidsel for at tvinge hans storebror til at betale sin gæld.

Filmen bygger først og fremmest på kontrasten mellem de unge hovedpersoner, som er vokset op med swimmingpool i baghaven og forældre på recreational drugs og tydeligt ser det hele som en leg, hvor de agerer gangstas - og så den alvor, der rammer dem, da de omsider indser, at kidnapning er en alvorlig forbrydelse, som kan få helt uoverskuelige konsekvenser. Det er surrealistisk at se på, hvordan de bare ryger mere marihuana og fester med deres 15-årige fange, som egentlig synes, det er meget cool at være blevet kidnappet.

På den led er filmen et ganske interessant billede af en totalt rod- og samvittighedsløs ...

10/05-07For meget!
Overdrevet og for langt fra virkelighed!

og så er den ond! Ik noget for mig..

14/04-07Den her går sgu ind under huden
Jeg havde ikke læst noget som helst om Alpha Dog inden, men jeg må sige at det er en fremragende film. En meget rå film og når man så erfarer at den er autentisk, sad jeg sgu bagefter og var lidt målløs.
Ben Foster spller fremragende som Jake Mazursky og for en gang skyld går det godt når en popstjerne(Timberlake) vil prøve sig af på de skrå brædder.

Fakta

Medvirkende
Johnny Truelove Emile Hirsch
Frankie Ballenbacher Justin Timberlake
Zack Mazursky Anton Yelchin
Elvis Schmidt Shawn Hatosy
Jake Mazursky Ben Foster
Olivia Mazursky Sharon Stone
Susan Hartunian Dominique Swain
Tiko 'TKO' Martinez Fernando Vargas
Pete Johansson Paul Johansson
Angela Holden Olivia Wilde
Sonny Truelove Bruce Willis
Bag kameraet
Instruktion Nick Cassavetes
Produktion Sidney Kimmel, Chuck Pacheco
Manuskript Nick Cassavetes
Fotografi Robert Fraisse
Klip Shawn Broes, Alan Heim
Scenografi Dominic Watkins
Musik Aaron Zigman
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Dokudrama
Nøgleord Narkohandel
Premieredatoer
Biograf 13.04.2007
Dvd 18.09.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 10.229
Selskab Sidney Kimmel Entertainment
Biodistributør Scanbox

Se også...