Supervoksen

Rebekka, Claudia og Sofie er veninder og går i 1.g. De er ikke børn længere, men heller ikke rigtigt voksne - og det kan godt være frustrerende. Men så får Rebekka en idé. De laver deres helt eget overgangsritual. Hvis de består prøverne, kan de kalde sig voksne. Men prøverne bliver mere og mere seksuelt grænseoverskridende. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Christina Rosendahl
Medvirkende Emma Leth, Cathrine Bjørn, Amalie Lindegård, Sebastian Jessen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 11.08.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christina Rosendahl

(INSTRUKTØR)
Christina Rosendahl fik for alvor sit navn på tryk i forbindelsen med premieren på dokumentarfilmen ’Stjernkigger’. Filmen blev til over en 4-årig periode og skildrer Christinas søster Pernille og hendes rockband Swan Lees kamp for at blive noget ved musikken. Udover at have studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københa...

Anmeldere

Politiken
"Den er på de unges side. Men er det også på en måde, hvor man godt kan føle, at solidariteten med de unge er så total, at den skygger for evnen til også at tage dem rigtigt alvorligt."

Berlingske
"...en underholdende, meningsfuld og afgjort lovende debutfilm."

Jyllands-Posten
"...rummer et fint, loyalt og - selv om det til tider forekommer en kende unuanceret - realistisk portræt af ungdommen anno 2006."

Weekendavisen
"Med sin indgående skildring af pigernes univers, bliver filmen i stigende grad en fortælling, som hægter alle andre tilskuere af. Det er reelt nok, for filmen går rent ind i målgruppen, men kan måske også virke en anelse perspektivløst."

Information
"...Rosendahl og hendes skuespillere underholder og skaber en basis for indlevelse, der gør, at det lidt firkantede set-up med overgangsrite-opgaverne glider ned."

Ekstra Bladet
”...en glat gennemsnitlig genrefilm.”

B.T.
...er slet og ret en god film.”

Cinemazone
"Veludstillede teenagetraumer, seksuel leg og ekspressivt visuelle går således op i en højere enhed, og målgruppen vil omfavne den fordomsfrie fortælling..."

Brugere

28/12-08virkede ikke på mig!
jeg vidste selvfølgelig på forhånd at supervoksen er en film fot teenagere men derfor kunne den jo godt være god alligevel. det var den ikke. det at de ligefrem ender med at komme til at slå hinanden. på grund af en latterlig spåkop går alting i stå for dem. jeg kan ikke forstå filmen. er samtidig også dybt skuffet over nikolaj coster valdau! aldrig har jeg set ham spille så dårligt. cyron melville spillede rigtig godt som nikolaj i den fede ,råzone, i supervoksen har han vendt sig den modsatte vej. desværre!

25/09-07superbarnlig
der er nogle der bare har noget på hjertet og samtidig et stort talent

christina rosendahl har ingen af delene

historien er papirtynd, jævn fortalt og med gennemgående svagt skuespil (emma leth en undtagelse)
til tider nærmest patetisk og kvalmende film

det er ikke fordi jeg som sådan har noget imod teenagefilm, når bare de har noget på hjertet. jeg nævner gerne store perler som "fucking åmål", "kids" eller "thirteen" men også mere jævne film og alligevel vedkommende som "bare bea", "råzone" eller "ketchup effekten"

lad os ikke håbe der er flere skud i bøssen fra denne instruktør

04/09-07Supercool
Min umiddelbare reaktion, da jeg første gang så posteren til Supervoksen, var: "Åh nej, ikke en typisk teenage/pigefilm igen!" Da min søster så en måneds tid senere tog ud og så den, tog jeg det som et godt tegn på, at den nok var det jeg frygtede. Men alligevel kunne jeg godt tænke mig at se den. Filmen fik gode anmeldelser, og ikke ét sted blev der givet mindre end tre stjerner. Henrik Palle fra Politiken og Go' Morgen Danmark gav den ligefrem fem stjerner, og han plejer at være en ganske glimrende anmelder, med en seriøs og(efter min mening) god filmsmag. Så måske var der faktisk noget om det, når folk sagde den var god.

Nu har jeg så endelig selv set den, og jeg synes faktisk, til min egen overraskelse, at den er meget, meget god. Flot filmet, glimrende spillet, fermt instrueret o...

25/06-07Overdrevet og urealisktisk.
Sådan fungere det bare ikke venner. sorry.

04/06-07Det værste jeg ved
Ja... det værste jeg ved er unge piger som tror de er voksne, det kan jeg simpelthen ikke ta' og denne latterlige film er da slet ikke nogen inspiration til unge de piger, så jeg mener at denne film er :
1 : Yderst klam
2: Fuldstændig uden spænding
3: bla bla bla....

og sådan kan man blive ved med at sige

Men samlede resultat er 0 stjerner måske ½ hvis den er heldig

28/05-07ungdommen kæmper imod
En meget Speciel film som jeg nok tror vil glæde mange i alderen fra 13-18. en meget barsk handling, og med et nogelunde fint manuskript kan filmen sagtens glæde nutidens teenagere.

24/05-07Fy for helvede
Det er en utrolig tom film, uden nogen form for kreativitet eller spænding. Den er alt for forudsigelig og tager fat i emnet 'at blive voksen' med en latterlighed der overgår det meste. Jeg kunne ikke tage filmen alvorligt, den blev lagt bagerst på hylden lige efter indtagelse.

06/05-07LOL
Da jeg var inde i biografen og så filmen, blev jeg SÅ skuffet. En af de dårligeste teenager-film, jeg har set. Jeg var så skuffet. Men er da glad for, at jeg ikke havde givet penge for den film. Havde vundet billetter :) .

06/03-07voksen med barnligt sind og vice versa
Den unge og potentialerige instruktør Christina Rosendahl spillefilmsdebuterer indenfor fiktionsverdenen (efter at have begået den udmærkede dokumentarfilm Stjernekigger, omhandlende søsteren Pernille Rosendahl og hendes kvaler og komplikationer med at opnå et kommercielt gennembrud med sit band, de nu opsplittede Swan Lee) med denne ungdomsappellerende og overraskende helstøbte komedie med dramatiske undertoner, der kompetent formår at undvige de værste karikaturfælder og derved ikke patronisere sit publikum. Nok er Supervoksen en ungdomsfilm, men den er universal i sin attraktivitet og har en befriende frisk indfaldsvinkel til den forslidte genre, der i danske hænder tidligere ellers har ført til katastrofale værker som eksempelvis To Ryk og Én Aflevering.

Omdrejningspunktet i Supe...

23/08-06SUPER
-jeg glæder mig til at se filmen, selvom det er nogen der siger den ikk er så god.
men jeg skal ind og se den samm med min MARIANNEFakta

Medvirkende
Rebekka Emma Leth
Sofie Cathrine Bjørn
Claudia Amalie Lindegård
Stefan Sebastian Jessen
Pernille Charlotte Sieling
Torben Lars Brygmann
Adam Cyron Bjørn Melville
Ymer Niklas Lundstrøm
Ymers mor Simone Bendix
Katrine Amalie Rendtorff-Smith
Bag kameraet
Instruktion Christina Rosendahl
Produktion Thomas Heinesen
Manuskript Mette Heeno
Fotografi Sebastian Winterø
Klip Morten Højbjerg
Scenografi Torben Stig
Musik Vagn Luv
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Coming-of-age, Ungdomsfilm
Nøgleord Forældre, Sex, Veninder
Premieredatoer
Biograf 11.08.2006
Dvd 13.02.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2006
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 104.309
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Priser Robert 2007, Årets børne- og familiefilm

Se også...