Déjà Vu

Luk

Anmeldere

Politiken
"Skal action være spændende, kræver den et afgørende mindstemål af realisme. Den leverer kombinationen af Einstein og Tony Scott ikke."

Berlingske
"...en meget ambitiøs og endnu mere anstrengende kombination af politifilm, thriller og science fiction."

Jyllands-Posten
"...en noget forskruet og forvirret omgang, som selv Denzel Washington ikke formår at redde."

Weekendavisen
"Det er Scotts værste film siden Enemy of the State (1998), der også havde Jerry Bruckheimer som producer."

Ekstra Bladet
”Tempoet er hysterisk højt, og Tony Scotts bombastiske filmsprog udnytter alle virkemidler maksimalt…”

Cinemazone
" Der er næppe nogen, der som Tony Scott kan slippe af sted med en så forvrøvlet fortælling om terrorisme, tidsrejser og troposfæriske romancer uden at miste sit publikum."

Brugere

26/06-08Thriller med (overdrevent) science fiction-twist
Filmen prøver at fortælle en alt for stor historie på kort tid - Claire overbevises alt for let, den magiske hjælm-dims giver ingen mening og opgøret mellem terroristen og Dough ender alt for brat. Trods dette vil jeg give filmen 3 stjerner (3½), da Denzel Washington spiller godt, og fordi filmen har nogle fede action-scener.

04/11-07Scott skuffer... igen
"Filmens forsøger alt hvad den kan, for at virke klog. Men det fungerer aldrig, og trods masser af action, fungerer filmen aldrig... Tony Scott har ikke lavet en rigtig god film, siden mesterværket True Romance, det tætteste man kommer på god underholdning, var den gode Man on Fire, men ellers har det desværre knebet for Scott, med at levere varen..."

30/07-07overlegen sci-fi thriller
Tony Scott, der lavede mesterværket Man on Fire og 80´er klassikeren Top Gun brilliere endnu engang med en veldrejet sci-fi thriller, der holder hele vejen. Igen bruger han overlegne Denzel Washington, men der spilles også solidt af Val Kilmer, Paula Patton og James Caviezel som den gennemførte mad man, teoristen Oerstadt

Filmen er ikke bare kliche action-underholdning fordi der leges med tidsfaktoren. Filmen stiller spørgsmålet: kan man virkelig ændre fremtiden og har vi været her før? Det er vellykket og slutningen er overraskende.

12/05-07Velsmurt technothriller
Elegant actionthriller, hvor Denzel Washington har hovedrollen som en politimand, der bliver trukket ind i en helt speciel efterforskning af et terrorangreb. Nogle videnskabsfolk har nemlig opfundet en dims, som kan se ind i fortiden, og den bruger FBI i det skjulte.

Hele plottet er hængt op på den her dingenot, men da den bliver etableret med en overbevisende gang science babble, fungerer det rigtig fint. Ikke mindst fordi der er lavet et imponerende stykke arbejde med et miks af filmklip og computeranimation, når efterforskerne scroller rundt og zoomer ind på ting i fortiden med deres dims. Og filmen kommer rimeligt elegant uden om det tidsparadoks, som altid er et problem i sådan et plot.

Tony Scott har instrueret, og han formår at holde både stil og spænding hele vejen. Fakti...

10/05-07©Skam dig, Tony Scott del 2© 4
Troede at Scott ikke kunne synke længere ned end han gjorde med Domino, som var fuldstændig rippet for plot og substans og det kunne han da heller ikke, men han er meget tæt på at gøre kunsten efter i dette makværk.

Mage til tyndt plot skal man lede længe efter! Samtlige plothuller forsøges på ringe vis at blive dækket vha. teknisk mumbo jumbo og man fanger sig selv siddende og rive sig selv i håret og råbe: "Det kan I seriøst ikke forvente, at man skal tage seriøst".

En ting er film som f.eks. "Minority Report", hvor handlingen forekommer troværdig udfra det univers, vi befinder os i. Denne film er imidlertid fremstillet som den sædvanlige action/thriller ala. "Enemy of the state" og udfra dette, kan man simpelthen ikke tage denne film seriøst og den ender med at blive ufrivillig ...

26/04-07Tilbage til fremtiden 4
Det går altid stærkt med det hele, når Tony Scott smider en film på gaden. Hurtig klipning, hurtig dialog og masser af fremdrift. Scott bringer reklamefilmens pompøse billedesprog og rasende tempo ind i filmens verden, for instruktøren har jo selv en fortid indenfor reklamer.

Og det skal nok lægge et røgslør over denne forvrøvlede historie, hvorved man ikke får chancen for at undre sig over det ulogiske. FBI agenter med rum-folde maskiner, der kan lave ormehuller hvorved man kan se ind i fortiden - og muligvis pille lidt ved sagerne. Dum-di-dum.... Helt sikkert. Lad hellere hjernen blive hjemme.

Der er blot noget uhyrligt monotomt over disse Bruckheimer samlebåndsprodukter. - Det hele ligner efterhånden stor og dyre udgaver af CSI, med en gal klipning og voldsom farveæstetik der h...

30/01-07God film
Havde ikke store forventninger til filmen, jeg havde bare hørt godt om den. Da jeg kom ud af biograffen, var der gode positive ting om filmen. Filmen var dog meget forvirrende, men stadig god. Denzel gjorde det godt og jeg havde ikke flere forventninger til den mand.

19/01-07Aldrig set før Aldrig set før Aldrig set før 4
Anonym
Déja Vu. Stortset alle mennesker har oplevet det. Du kommer hen til et helt fremmed sted, eller du møder måske en person. Personen eller stedet føles underlig bekendt. De fleste siger at din hjerne bare laver en lille fejl. Måske gør den ikke? Det er selvfølgelig noget fis, og de stopfodrer os med løgne. Men som ren underholdning kan man godt bide ”Déja Vu” i sig. Tony Scott har det nemlig med at lave skide underholdene film. Det er altid nogle voldsomme action brag, med ægte mulder og brag og ikke mindst er der en skide tough Denzel Wahington i hovedrollen som hård cop. Men til en afveksling er han ikke lige så overdrevet voldsom (selvfølgelig bliver vi revet igennem den med at han kun har sit arbejde) og fuldkommen overdrevet i denne her. Og han er faktisk lige så cool. Denne her slags...

05/01-07Underholdende usandsynligheder
For at gentage resten af anmeldelserne her på siden, så er det satme rart at se Tony Scott tilbage på rette spor efter den helt igennem elendige Domino.

Deja Vu er en særdeles tempofyldt og veldrevet sci-fi action film (med tryk på sci-fi og action sekundært), som trods plothuller og twists som bider sig selv i halen formår at underholde 100 pct. hele vejen igennem.

Plottet skal ikke refereres her, men jeg har altid været en stor tilhænger af film inkluderende tidsrejser (Terminator og Back to the future for at nævne nogle af de bedste) og selvom filmen 1/3 inde knækker først gang fra almindelig actionkrimi til lettere sci-fi og ca. halvvejs går helt sci-fi bananas og alt sandsynlighed smides over bords, så var jeg glimrende underholdt hele vejen fra start til slut. Via et kolosa...

28/12-06Scott's Gentagelser For Bruckheimer's Griske Lommer 1
(This One Is For Don!)

Efter fiaskoen med den enormt anstrengende og eksperimentale “Domino” har instruktør Tony Scott atter søgt tilbage til de mere sikre kommercielle mainstream-farvande hos popkornfilmens ukronede Konge, eller filmbranchens største plattenslager om du vil, mastodont producenten Jerry Bruckheimer, hvor han før har haft succes. Bruckheimer har så valgt at smide 80 millioner dollars i nakken på Scott, da denne før har bevist at han magter at smede en pengemagnet sammen lige efter Bruckheimer’s hoved. Det vil sige nul originale tanker, intet grænseoverskridende, ingen provokationer, intet nyskabende eller særligt kreativt. Til gengæld er de jævnligt fermt underholdende opulente spektakler, i den mest ekstremt glatte og overfladiske “amerikaniseret” ende ganske vist, m...Fakta

Medvirkende
Doug Carlin Denzel Washington
Agent Pryzwarra Val Kilmer
Oerstadt James Caviezel
Hr. Kuchever Enrique Castillo
Jack McCready Bruce Greenwood
Claire Kuchever Paula Patton
Denny Adam Goldberg
Shanti Erika Alexander
Larry Minuti Matt Craven
Janice Elle Fanning
Bag kameraet
Instruktion Tony Scott
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript Bill Marsilii, Terry Rossio
Fotografi Paul Cameron
Klip Chris Lebenzon
Scenografi Chris Seagers
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Undergenre Romance
Nøgleord Terrorisme
Premieredatoer
Biograf 25.12.2006
Dvd 24.04.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 76.164
Selskab Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films, Scott Free Productions
Biodistributør Buena Vista

Se også...