Pans Labyrint (Laberinto del Fauno, El)

Den 12-årige Ofelia rejser med sin gravide mor til skovene i det nordlige Spanien for at bo hos morens nye mand Vidal, en sadistisk kaptajn i Francos hær. Da Ofelia udforsker en stor stenlabyrint, viser den sig at være hjem for skovguden Pan. Pan overbeviser hende om, at hun er prinsesse i et hemmeligt undergrundsrige. Hvis Olfelia ønsker at vende tilbage til sit kongerige, så må hun udføre tre livsfarlige opgaver. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Fantasy, Gyser
Instruktør Guillermo del Toro
Medvirkende Ivana Baquero, Ariadna Gil, Maribel Verdú, Sergi López
Spilletid 112 min.
Biopremiere 09.03.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #11
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Guillermo del Toro

(INSTRUKTØR)
Den flittige mexicanske filmmager begyndte i en ung alder at sætte sit præg på lands filmindustri. Ud over at studere manuskriptskrivning og lave sine egne kortfilm, arbejdede Del Toro en række år som makeup supervisor og dannede sit eget firma, Necropia, i begyndelsen af 1980’erne. Endvidere producerede og instruerede tv-programmer, undervis...

Anmeldere

Politiken
"...en film, der skal ses med mere end almindeligt åbne øjne. Der er en usædvanlig belønning i vente."

Berlingske
"...såvel en barsk politisk film som en poetisk fabel, hvis generøse flertydighed lægger op til kløgtige fortolkninger, men som man i første omgang bare skal nyde med bevæget beundring."

Jyllands-Posten
"Med Pans Labyrint er han [Guillermo del Toro] for alvor rykket op i mesterklassen med noget så originalt tænkt og helstøbt realiseret som en politisk fantasy-film."

Weekendavisen
"Guillermo del Toro er ikke alene en stor billedskaber, men også en virtuos historiefortæller, både følelsesmæssigt som intellektuelt har Pans Labyrint mere at byde på, end man umiddelbart skulle tro."

Information
"Pans labyrint er en modig og moden dannelsesfortælling, der både underholder og gør ondt, og som er fuld af den slags undere og rædsler, drømme og mareridt er gjort af."

Ekstra Bladet
"...årets hidtil mest originale biografoplevelse. En født klassiker."

B.T.
"...så smuk, så rørende, så stærk og på en gang så hård og blødende blød, at du bare skal gå ind og se den."

Cinemazone
"Pans Labyrint er den mest helstøbte film, de danske biografer har set i år."

Brugere

03/02-18Bedste fantasy film siden Harry potter
Denne film er så hjerteskærende og brutal at den ville efterlade dig med en sten i maven og et blødt hjerte. Med andre ord hvis du elsker et eventyr skal den ses men selvfølgelig kun for voksne fuld stjerner herfra

03/02-18Bedste fantasy film siden Harry potter
Denne film er så hjerteskærende og brutal at den ville efterlade dig med en sten i maven og et blødt hjerte. Med andre ord hvis du elsker et eventyr skal den ses men selvfølgelig kun for voksne

29/06-16Mesterværk
Gensyn på BD

Del Toros fortryllende og foreløbig eneste mesterværk på cv’et, Pans Labyrint, er et magisk og tragisk vokseneventyr af den fineste karat. Sjældent, hvis nogensinde, har et eventyr ramt så hårdt hele følelsesregistret. Det er en ufattelig gribende historie om uskyld og ondskab som ramme for en knusende stærk og velspillet fortælling om en lille piges kamp og flugt fra virkeligheden. Teknisk mere end flot konstrueret film, flotte (og ofte) praktiske effekter, sublim fotografering, som indfanger perfekt det mørke og skæve univers. Fornem afrunding som giver noget plads til eftertænksomhed. Del Toro har bestået med bravur og skabt en overvældende filmisk bedrift, en nyklassiker og i sandhed en af de bedste film nogensinde skabt – og ikke blot i genren.

10/10

21/04-12El laberinto del fantastico
Guillermo del Toro er og bliver en af de største ukronede konger af eventyr og fantasy-genren når det gælder om at portrættere det på det store lærred. Hold nu kæft hvor er det fantastisk at realitet, brutalitet og fantasi kan gå i en højere enhed som det gør her. El laberinto del fauno er Guillermo Del Toros, uden sammenligning, bedste præstation til dato, hvoraf den vandt 3 af de 6 oscars den var nomineret for - smukt!

(Hvis Guillermo Del Toro og Peter Jackson, der instruerede Ringenes Herre-trilogien, sammen kan få det til at køre på skinner som de tidligere har vist at det kan hver for sig, så vil samarbejdet mellem Toro og Jackson uden tvivl blive en massiv succes - tænker her på den kommende film; Hobitten)

Det er fantastisk flot cinematografi og kulisseforholdene er så flot ...

26/11-10Fantastisk film
Flot og forførende mesterfilm. Godt skuespil, god handling og godt lavet. Faunen er flot og alt virker realistisk (dog stadig overraskende) lavet.

Handlingen er god og spændende og man får en følelse af magi når den er slut. det er en af de bedste film i genren - dog ikke en af de bedste nogensinde - hvert fald ikke hvis du spørger mig. Den rammer dog stadig plet og man bliver draget af handlingen.

det er dog MEGET vigtigt at man følger med, da det er på spansk og man derfor let kan miste overblikket ellers.

kanon film.

10/01-09Mesterværk
Dette spanske mesterværk er spækket med så meget kvalitet over hele linjen at det vil være alt for tidskrævende at lave en fyldestgørende hyldest. Derfor vil jeg nøjes med at sige:

"Dérfor er den sjette stjerne opfundet!!!"

10/01-09Når uskylden bløder 1
Der var engang en prinsesse som herskede i underverdens land, hvor der ingen smerte eller sorg fandtes. Prinsessen drømte om at se overfladen. Se himlen, træerne og mærke luften og duften. Trangen blev så stor, at den lille pige en dag flygtede op til menneskenes verden, hvor hun der fortabte sig i sin egen forvirring. Selvom den korporlige del gik tabt som en dødelig, levede prinsessens sjæl videre, og med sin faders forvisning om, at hun en dag ville vende tilbage til hendes underjordiske kongerige.

Simpliciteten er fuldstændig overvældende i Guillermo del Toro’s fabulerende mesterværk, ”Pans Labyrint”, som er noget så originalt og veltænkt, som en politisk-fantasy film. Med to parallelt kørende historie, som symbolsk bindes sammen og skaber ligevægt i vigtigheden og troværdigheden...

16/11-08Fjern fantasy'en! 1
Hvis fantasy-delen af filmen blev fjernet, og der blev fokuseret på det autentiske, vil filmen helt klart være værd at se!
Men nu har man valgt at ødelægge det med Harry-Potter-agtig fantasy-elementer, at det er til at blive sur over.

Det er nærmest to film der kører parallelt med hinanden, og af og til krydser ind over hinanden, men man vil sagtens kunne dele den op i to, uden at det vil ødelægge den anden del, handlingsmæssigt.
Men hvis man fjernede fantasi-delen, så vil den som sagt være en fed film.

23/09-08en hyldest til det barnlige sind
Absolut en gennemtænkt og original film, som man sjældent har set før...Nærmest poetisk i sin hyldest til det barnlige sind.

Jeg kan godt se det smukke ved filmens tema, men om det rører mig på den måde det er tænkt, er jeg faktisk i tvivl om..

16/01-08Fantasiens frelser
Guillermo del toro forsvarer barnets fantasi og gør det på den mest tænkelige smukke mådeFakta

Medvirkende
Ofelia Ivana Baquero
Carmen Ariadna Gil
Mercedes Maribel Verdú
Kaptajn Vidal Sergi López
Pan Doug Jones
Dr. Ferreiro Álex Angulo
Bag kameraet
Instruktion Guillermo del Toro
Produktion Álvaro Augustín, Alfonso Cuarón, Bertha Navarro, Guillermo del Toro, Frida Torresblanco
Manuskript Guillermo del Toro
Fotografi Guillermo Navarro
Klip Bernat Vilaplana
Scenografi Eugenio Caballero
Musik Javier Navarrete
Genrer og relationer
Genre Drama, Fantasy, Gyser
Nøgleord Fantasiverden, Mor-datter
Premieredatoer
Biograf 09.03.2007
Dvd 07.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA, Mexico
Produktionsår 2006
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 61.250
Selskab Warner Bros. Pictures, Tequila Gang, Esperanto Filmoj, Estudios Picasso, OMM, Sententia Entertainment, Telecinco
Biodistributør Camera Film
Priser Bodil 2008, Bedste ikke-amerikanske film

Se også...