Ghosts of Cité Soleil

På Haiti er præsident Jean-Bertrand Aristide gået ind i sin anden periode af sit rædselsregime. For at holde befolkningen i skak hyrer præsidentens håndlangere gadebander fra slummen til at sætte folk på plads på den brutale måde. Banderne bliver kendt som 'spøgelserne' og er inden længe en reel magtfaktor i et samfund i opløsning. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Dokumentar
Instruktør Asger Leth, Milos Loncarevic
Medvirkende Winson '2Pac' Jean, Wyclef Jean, James 'Bily' Petit Frère, Éleonore 'Lele' Senlis
Spilletid 88 min.
Biopremiere 03.05.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Asger Leths modigt filmede historie om Cité Soleil er barsk, modig, håbløs og musikalsk."

Berlingske
"Jeg bøjer mig i beundring for den frygtløshed, som Asger Leth har investeret i sin film, men jeg gribes samtidig af dyb græmmelse over den grænseløse afstumpethed, som den med insisterende iver skildrer."

Jyllands-Posten
"Politik og følelser, musik og pistoler det er både en ambitiøs og magisk combo. Men det virker og fungerer uden forbehold i Leths univers."

Information
"...en imponerende debut..."

Ekstra Bladet
"Den er ublu underholdende, chokerende, tankevækkende og diskutabel."

B.T.
"Det er simpelthen bare stærkt, at Leth stiller sig selv en så svær opgave i sin første film som instruktør."

Cinemazone
"...skyder sig prompte ind som et unikt kapitel i dansk dokumentarfilmhistorie."

Brugere

25/07-07Kommentar til pinhead
Jeg havde virkelig store forventninger til denne dokumentar, og et stykke hen af vejen er jeg enig med dig pinhead.

Problemet for mig er at jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad han vil. Vil han skildre personerne, den kriminale magtkamp i Cité Soleil eller vil han lave et trekants drama mellem de to brødre og den franske nødhjælps arbejder Lélé. Det svar føler jeg aldrig Leth giver og det hele ender i løse ender.

Jeg regnede med at blive chokeret eller rystet over nogle af de ting der foregår på Haiti, men til min store overraskelse, faldt min forargelse et helt andet sted, nemlig omkring nødhjælps arbejderen Lélé.
Hvad fanden tænkte hun på da hun indledte et forhold til brødrene Bily og senere hen 2Pac.

Hun er taget derned for at hjælpe folk i nød, og at hun så indleder et f...

24/07-07Menneskelige spøgelser
Asger Leths dokumentarfilm er et spændende, forførende og ikke mindst tankevækkende kig på Haitis slum Cite Soleil, der af EU er "kåret" som verdens farligste sted.

Vi følger de to Chimeres-bandeledere (og brødre) 2pac og Bily, der passer deres job som skraldemænd for præsident Artastide, hvis præsidenten møder modstand er det i disse brødres hænder at sikre at modstanden bliver knust hårdhændet, mens han i medierne selvfølgelig tager den dybeste afstand for Chimeres' ugerninger.

Ghosts Of Cite Soleil er flot og intenst filmet, og mange gange undervejs tænker man på hvordan Asger Leth kunne lave dette afslørende portræt uden at blive skudt en kugle for panden. Med hårde og tunge hip-hop beats i baggrunden følger man de to hidsige brødres daglige gøremål, og på trods af deres utilt...

22/05-07Urolige spøgelser
Hvis Asger Leth bliver ved med at lave dokumentarfilm som ”Ghosts of Cité Soleil”, så spår jeg ham ikke lang tid i branchen. Ikke fordi filmen ikke er vellavet, informativ, indsigtsfuld, innovativ, spændende, tankevækkende. Den er nemlig alt dette og mere til. Men hvis Asger Leth bliver ved i samme spor, så kradser han nok af inden længe.

”Ghosts of Cité Soleil” har sandsynligvis været afsindigt farlig at lave. Cité Soleil, et gigantisk slumkvarter til Haitis hovedstad, Port-au-Prince, er nemlig blevet udråbt som verdens farligste slumkvarter i en FN-rapport. Og det er tydeligt at se hvorfor. Den er nemlig styret af paramilitære bander kaldet chimeres, som er kriminelle og voldelige, men som har magt og forbindelser helt oppe på topplanet i Haitis politiske system.

Leths film ski...

Fakta

Medvirkende
Sig selv Winson '2Pac' Jean
Sig selv Wyclef Jean
Sig selv James 'Bily' Petit Frère
Sig selv Éleonore 'Lele' Senlis
Bag kameraet
Instruktion Asger Leth, Milos Loncarevic
Produktion Seth Kanegis, Tomas Radoor, Mikael Rieks
Manuskript Asger Leth
Fotografi Frederik Jacobi, Asger Leth, Milos Loncarevic
Klip Adam Nielsen
Scenografi Asger Leth
Musik Jerry 'Wonder' Duplessis, Wyclef Jean
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Diktator, Haiti
Premieredatoer
Biograf 03.05.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark, USA
Produktionsår 2006
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 10.758
Selskab Nordisk Film, Sak Pasé Films, Sunset Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...