Terminator Salvation

Året er 2018 og Terminatorerne er mere aggressive end nogensinde før. John Connor forsøger at samle modstandsbevægelse i et sidste forsøg på at redde menneskeheden. Connor får fornyet tro på fremtiden, da han møder den mystiske Marcus Wright. Under deres kamp mod overvågningssystemet Skynet opdager de nye uhyggelige hemmeligheder om menneskehedens muligheder for at overleve. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction
Instruktør McG
Medvirkende Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood
Spilletid 115 min.
Biopremiere 04.06.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christian Bale

Christian Morgan Bale har længe været anerkendt som en af tidens mest talentfulde og alsidige yngre skuespillere, og han har klaret overgangen fra barnestjerne til voksenskuespiller uden at ende i daytime soaps eller tvivlsomme tv-film. Det store kommercielle gennembrud har han endnu til gode, men til gengæld er han aldrig bleg for at vælge s...

Anmeldere

Politiken
"Er den så flot lavet, i det mindste? Tja, i al sin brutale og skramlende metalforherligelse er den i disse digitale tider befriende analog og old school af udseende."

Berlingske
"Dog er der ikke meget plads til føleri i dette brølende inferno af brændende helikoptere og vildt skydende robotter, og mens man gerne anerkender, at filmen er skruet sammen med flot sans for det spektakulære..."

Jyllands-Posten
"...det er i allerhøjeste grad eksplosioner af alverdens ting og sager, der spiller den største rolle i ”Terminator Salvation”."

Ekstra Bladet
"...der er meget langt op til især de to første 'Terminator'-film..."

B.T.
"Når man først er kommet sig over fraværet af Arnold Schwarzen- egger i titelrollen og har vænnet sig til tanken om, at frihedskæmper John Connor nu spilles af Batman – Christian Bale, så er 'Terminator Salvation' en temmelig forrygende popcornfilm."

Cinemazone
"Det er larmende tjubang-sommerblockbuster uden overraskelser. Nej, vent hellere til Transformers 2. Der bliver tåbelighederne i det mindste omfavnet af selvironi."

Brugere

23/04-10God action minus god historie= en skuffelse
Efter James Camerons fremragende toér ”Terminator 2: Judgement Day”, skulle man tro efter filmens slutning at krigen mellem mennesker og maskiner var slut. Punktum!

Men nej! – Hollywood mente åbenbart at der var behov for en tredje Terminator-film (”Terminator 3 – Rise of the machines”), hvor Arnold igen-igen spillede med musklerne og talte sjovt, mens han prøvede at beskytte John Connor fra at blive ”terminated” af en Terminator-babe. Der var god action, men historien var noget sølle. I det hele taget var den film unødvendig.

Den samme kan siges om ”Terminator Salvation” (instrueret af McG – manden bag de latterlige Charlie Angels-film), der viser det post-dommedagsmiljø, som vi kun fik set i flashback-scener i de tre første film. En noget skuffende Christian Bale er i denne omga...

21/12-09"Terminator Salvation" skøjter rundt
Første gang man så den skarpskårne "Terminator" var i 1984. James Cameron havde skabt et dystopisk science fiction filmhit, som han syv år senere fulgte op med den effektsprudlende "Terminator 2" - endnu engang med Arnold Schwarzenegger i den ikoniske titelrolle. Og så var der også en tredje film i 2003, men den glemmer vi lige. For med "Terminator Salvation" forsøger McG - manden bag "Charlie’s Angels"-filmene - nemlig at reboote det populære univers. Desværre er det blevet en ret så rodet og flad affære - men der leveres sgu trods alt nogle lede robotter og vilde actionsekvenser.

Vi befinder os i år 2018, altså i den fremtid, man har set glimt af i de tidligere film. Det computerstyrede Skynet har lagt verden i ruiner og forsøger nu at gøre en ende på de tilbageværende mennesker, ik...

19/12-09Vind Terminator Salvation
Lige nu kan du på min filmblog vinde en tur til fremtiden, hvor dræber-robotter forsøger at udradere menneskeheden og eksplosionerne bare står i kø for at brænde håret af dig. The Terminator is back...

- Tjek min konkurrence ud her:
http://blog.mtv.dk/movies/2009/...tor-salvation/

- Hasta la vista, Baby...

16/06-09Røvfuld i metermål! 5
Drop de triste anmeldelser, dette er ikke en dokumentarisk afgangsfilm fra filmskolen eller et medie-projekt fra Københavns Universitet eller anden fesen produktion!

Schwarzenegger er tilbage hårdt steroidpumpet, -i høj muskelføring som vi kender ham, - og denne gang sammen med bon-kammerat Bale-'Batman' som John Connor.

Schwarzenegger og Bale sendes frem i tiden for at forhindre den første Terminator i at blive sendt tilbage i tiden for at dræbe Sarah Connor.
Det siger sig selv, at der er stokkeprygl for alle pengene, når Skynet skal nedkæmpes. Terminators i diverse modeller mejes da også ned for åbent tæppe i kaskader af glødende metalfragmenter. Der skal køres rå mængder af metalaffald til genbrugspladsen efter disse slag.
Skynet har heller ikke ligget på den lade side: Sarah ...

14/06-09Filmnørden anmelder Terminator Salvation
Da jeg var omkring 6-7 år fik jeg allernådigst lov at se Terminator 1, da den en sen aften kom på tv. Det var en ekstremt fascinerende oplevelse, for jeg havde aldrig set noget lignende. Den stiliserede action, de flotte billeder og så en kick-ass dræberrobot med hård tysk accent der går amok – elementer der ville gøre en hvilken som helst film bedre... tænk over det.

Da jeg var omkring 15-16 år gammel var alle, inklusiv undertegnede, ekstremt spændte på at opleve de banebrydende computereffekter, som Terminator 2 efter sigende havde at byde på. En aften i Imprial i selskab med filmen skuffede ikke og endnu en action-klassiker var født.

Da jeg var omkring 29-30 år gammel var ingen, inklusiv undertegnede, særlig imponerede over Terminator 3 – faktisk synes de fleste, at det var en o...

13/06-09Temmelig højt, minimalt spændende
Terminator Salvation har været længe på vej med masser af snak. Nu har jeg så endelig haft lejlighed til at se giraffen. Men helt så interessant er det nu ikke.

Først og fremmest, er det underholdende? Tja, hvis du leder efter store eksplosioner, tungt isenkram og hjernedød drengerøvsaction, så skal du nok finde det her.

Til gengæld finder du ikke så meget mere. Plottet er jævnt, selv om det har potentiale, og de farlige terminators styret af den onde, onde Skynet bliver aldrig for alvor faretruende. Det kan måske lyde tåbeligt, når vi nu er i en dystopisk fremtid efter Skynet har sluppet atomkrigen løs over menneskeheden og udraderet vores civilisation, men sandt at sige, så er den dystre fremtidsvision ikke i nærheden af at være så grum og frytindgydende, som den blev beskrevet, ...

12/06-09- Heavy Metal - 22
At lange ud efter anmelderne er ofte et trættende og ikke særligt spændende kort at spille ud, men denne gang føler jeg mig nødsaget, for de danske filmanmeldere har tilsyneladende ingen idé om, hvad en sommerblockbuster skal kunne og hvad den ikke skal kunne. Deres urimelige dom er mig en gåde, for i det felt, filmen opererer indenfor (her er der tale om underholdningens felt, kan jeg oplyse kritikerne om), fungerer den så godt som optimalt.

Ikke uden en stor portion skepsis fra min side blev det Charlie's Angels-instruktøren McG, der skulle gribe den bold, som Mostow i 2003 havde skudt afsted med den ganske udmærkede 3'er – en film hvis mørke slutning tog fusen på alle ved at sende menneskeheden til tælling. Pludselig var D-dag en realitet.

I ”Terminator Salvation” får vi så ende...

09/06-09Don't be back 12
Mellem ’Terminator: Salvation’s bulder og brag prøver den ihærdigt at fortælle os noget så essentielt, om hvad der adskiller mand fra maskine, selvom hænderne er kreeret af beton, men hjertet af kød og blod.

Et dilemma som selv ikke Ridley Scotts science-fiction mesterværk, ’Blade Runner’, ynder at konkluderer på. Men blot fremviser en række hjertegribende eksempler på, hvordan det lige pludselig kan gøre ondt inden i, når en fabrikeret androide bliver skudt i ryggen og falder uskyldigt ned mod jorden. Eller når maskinen agerer menneskeligt og redder helten fra døden.

Det er store spørgsmål, som ’Terminator: Salvation’ forenkler og bruger som dramaturgisk dybde og springbræt. Eller lidt grovere sagt: som et pusterum mellem al den mekaniske nedslagtning af onde maskiner og robotte...

06/06-09Desperation eller inspiration?
En fjerde kapitel i Terminator serien har omsider fundet vejen til biograferne, og der har så sandelig været en del snakke om historien, skuespillerne, censuren og ikke mindst instruktøren, McG. I T4 forgår historien så i fremtiden, modsat hvad vi har set tidligere. Interessant? Ikke specielt. Men går lige an.

Jeg vil lægge ud med svaghederne, og derefter vil jeg runde af med plusserne samt en konklusion på filmen. Filmens største problem er instruktøren, som jeg ser det. Hans fortid er ikke særlig interessant. He’s nobody. Og ham har man altså givet denne meget krævende opgave? Selvom han har en frisk vinkel på det og muligheden for at tilføje serien noget nyt, så har folkene bag ikke haft evnerne til at skrive en god historie. Såre simpelt. McG går mere op i eksplosionerne og hvor ...

05/06-09Redder ikke serien
Jeg tænkte 'åh nej', da jeg læste, at McG skulle instruere den fjerde Terminator-film. Fik pludselig højere forventninger, da den første trailer så spændende ud. Og resultatet er så, måske forudsigeligt, et sted midt imellem. En nogenlunde actionfilm, som underholder udmærket, men også er ganske forglemmelig.

I fjerde omgang Terminator er vi (omsider) helt inde i den sorte fremtid, hvor maskinerne har taget magten, og menneskene kæmper i små modstandslommer. "Terminator Salvation" foregår i tiden op til, at Arnold Schwarzenegger og Michael Biehn bliver sendt tilbage i tiden i etteren. John Connor er blevet voksen og er en væsentlig figur i den modstandsbevægelse, som planlægger et afgørende angreb på maskinernes hovedkvarter. Men maskinerne har selvfølgelig deres egne luskede planer....Fakta

Medvirkende
John Connor Christian Bale
Marcus Wright Sam Worthington
Kyle Reese Anton Yelchin
Blair Williams Moon Bloodgood
Kate Connor Bryce Dallas Howard
Barnes Common
Virginia Jane Alexander
Serena Helena Bonham Carter
Star Jadagrace
T-800 Roland Kickinger
Bag kameraet
Instruktion McG
Produktion Derek Anderson, Moritz Borman, Victor Kubicek, Jeffrey Silver
Manuskript John D. Brancato, Michael Ferris
Fotografi Shane Hurlbut
Klip Conrad Buff IV
Scenografi Martin Laing
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Robot
Relaterede film Terminator, Terminator 2: Dommedag, Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator Genisys - 3D, Terminator Genisys - 2D
Premieredatoer
Biograf 04.06.2009
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 122.827
Selskab Intermedia Films, IMF Internationale Medien und Film GmbH, Lin Pictures, Halcyon Company, The, Produktions KG, T Asset Acquisition Company
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...