Fracture

Den offentlige anklager Willy Beachum har egoet i orden og udsigt til et rigtig fedt job i det private. For at komme på den grønne gren, skal han bare lige vinde sin sidste sag, hvor den aldrende ingeniør Ted Crawford har forsøgt at myrde sin kone ved at skyde hende i hovedet. Sagen virker som en sikker vinder, men Ted viser sig noget mere udspekuleret end Willy lige havde regnet med. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Thriller
Instruktør Gregory Hoblit
Medvirkende Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike
Spilletid 112 min.
Biopremiere 10.08.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anthony Hopkins

Før han blev et hit som smaskende kannibal i 'Ondskabens øjne' (1990), var Philip Anthony Hopkins skuespiller på det britiske nationalteater og svirebror i stor stil. Nu er han tørlagt, ridder og den mest respekterede walisiske filmstjerne siden Richard Burton. Blandt hans andre stjernestunder er den humanistiske læge i David Lynchs 'Elefantmande...

Anmeldere

Politiken
"Stille, selvsikkert og med en ofte befriende humor folder instruktøren Gregory Hoblit...sin gådefulde historie ud stort set uden distraktioner."

Berlingske
"...med sine gode og særdeles underholdende skuespilpræstationer, bevæger »Fracture« sig det meste af tiden på sikker grund og er et rigtigt godt biograftilbud for det voksne publikum, der vil spise let."

Jyllands-Posten
"Både Hopkins og Gosling har held til at forlene deres figurer med en foruroligende tvetydighed, så man til en begyndelse er på den førstes side, til slut på den andens."

Weekendavisen
"Det er meget raffineret og måske en smule kedeligt."

Information
"...ærgerligt, at logikken ikke holder helt til sidste billede i Fracture, der er for lang og ikke slutter så stærkt, som den burde - måske fordi Hoblit er for fokuseret på hovedpersonernes indbyrdes spil til for alvor at bekymre sig om det tunge, moralsk-etiske materiale, filmen også jonglerer med."

Ekstra Bladet
"...er spækket med kvalitetsbevidste kapacitet på begge sider af kameraet, men alligvel virker denne krimithriller ofte mekanisk og livløs."

B.T.
"...uden så meget som én eneste voldelig scene leverer de [Hopkins og Gosling] sammen ugens bedste spændingsfilm."

Cinemazone
"Fracture er ganske velskrevet og dynamikken mellem Anthony Hopkins’ stålkolde øjne og Ryan Goslings sitrende nærvær er god, men plottet trækker med jævne mellemrum ud i den forsimplede tv-krimis nødspor."

Brugere

22/05-09I shot my wife, prove it
Jeg tror aldrig jeg havde fået set fracture hvis det ikke var fordi jeg kom til at eje den ved et tilfælde, men hvor er jeg egentlig glad for jeg er ejer den...

Handlingen er enkel:
Konen er utro med en fra politiet, manden skyder konen, indrømmer det faktisk overfor politibetjenten(ham som havde været utro med den dræbte kone) problemet er så bare at ingen kan bevise det, filmen går så med at de prøver at bevise at han har gjort det.

Jeg synes ideén og komplottet i filmen er rigtig fed, dog er filmen meget stille og rolig så den når aldrig helt op til det geniale.

Der er intet at komme efter angående skuespillet, det er fakttisk helt i top, især Anthony Hopkins gør det genialt.

dog kan det ikke blive mere end 3 stjerner herfra, det er en film som er udmærket, men heller ik...

14/05-09Fin thriller med mere potentiale
Jeg har det lidt ambivalent med denne film, fordi den på den ene side er et ganske snildt sammensat lille thriller-plot, men på den anden side aldrig bliver til mere, selv om Anthony Hopkins er med. Hopkins er nu engang udstyret med et talent, især når han som her er bedrevidende skurk, men derfor forventer man - måske noget uretfærdigt - at der sker noget stort og spændende, hver gang han er med i en film.

Det sker ikke for alvor her, og det kan ærgre. Men faktisk er der tale om en fin lille krimi-thriller, hvor Hopkins er et gennemført dumt og arrogant svin, der prompte belønner konens utroskab ved at skyde hende ned i koldt blod. Politi og anklager kommer på, og det forløber som det skal, dog med en lille hage - hvor pokker er mordvåbnet henne? For det våben man fandt i huset har a...

19/04-08selv marmelade kan smage tyndt
[Spoilers]

Udspekuleret sammensat, men også lettere overraskelsesforceret retssalsthriller med et spændingsniveau, der svinger fra det fængende og nervepirrende til det moderat kedsommelige. Instruktøren Gregory Hoblit er en garvet rytter i filmfaget, og selvom han aldrig har lavet noget decideret mindeværdig, så har han altid haft en stabil kompetence til at afvikle en historie på en underholdende og upatroniserende måde. Efter spillefilmsdebuten med den glimrende Primal Fear, og senere den lidt mere sløve Hart´s War, er han ligeledes heller ikke en englænder i New York i retssalsgenren, og Fracture ender som en tilpas underholdende film, mens løjerne står på, men bagefter huskes intet andet end de to hovedkræfter, der har erhvervet Fracture mere opmærksomhed end egentlig tiltrængt.
...

17/01-08Veldrejet
Veldrejet thriller med Anthony Hopkins og Ryan Gosling som de absolutte omdrejningspunkter. For mig er Anthony Hopkins altid en fornøjelse at følge som skuespiller - da især i skurkerollen.

I gysergenren er Ondskabens Øjne et højdepunkt også i Hopkins karriere og filmen satte, da den kom frem, nye standarder for gysergenren.

Selvom Hopkins ikke rammer den samme uhygge som Hannibal Lector i Ondskabens Øjne, så er det stadig en fryd for mig at følge denne veldrejede thriller med skuespillere, der viser klassen.

09/12-07Velspillet advokatkrimi
Gregory Hoblits Fracture er en simpel men spændende advokatkrimi som især lever i kraft af to stærke skuespillere, nemlig den gamle mester Sir Anthony Hopkins og den unge komet Ryan Gosling. At sidstnævnte faktisk formår at spille op til Hopkins siger noget om, at vi her virkelig har at gøre med en rising star i branchen.

Filmen følger en kattens leg med musen logik, hvor Hopkins' Ted Crawford efter at have skudt sin kone helt åbenlyst trækker Goslings Willy Beachum rundt i retssalsmanegen, mens det unge advokatstjerneskud langsomt får øjene op for, at det ikke er en walkover, som først antaget. Selve krimidelen er meget simpelt skåret, men rummer alligevel en vis spænding næsten helt frem til slutningen.

Det et dog de to herrers skue- og især samspil, som løfter filmen lidt over d...

13/09-07Ganske glimrende
"Fracture manipulerer nærmest med din hjerne, og holder dig på kanten af sædet, næsten hele vejen... både Anthony Hopkins og Ryan Gosling levere fornemt skuespil, og man skifter side mellem de to, halvvejs gennem filmen..."

25/08-07Hopkins vs. Gosling
Veteranen Hopkins leverer varen til fulde i denne thriller om perfektionisten Ted Crawford (Hopkins), der begår det perfekte mord på sin utro hustru (Embeth Davidtz). Vi ser ham udføre drabet i starten, og vi hører ham tilstå til betjenten, der anholder ham. Den unge advokat Willy Beachum sættes på sagen, der virker ligetil og nem. Men Ted nægter sig skyldig, og han har lagt en nøje plan for at sno sig smertefrit igennem retssystemet.

Ted nyder det faktisk. Næsten så meget, at man skulle tro, at konens utroskab måske ikke var den eneste grund til drabet. Det efterfølgende spil var måske den virkelige motivationsfaktor. Og der spilles, gør der. Beachum giver nemlig ikke op så let, da Crawford lokker ham i en fælde ved at udnytte hans hovmod. Beachum er nemlig på vej fra statsadvokaten...

12/08-07Tynd Grisham-efterligning
Advokatdrama, hvor en ung, superdygtig offentlig anklager er ved at skifte til en lukrativ karriere som erhvervsadvokat, da han bliver bedt om at klare grundlovsforhøret i en tilsyneladende skudsikker sag. En rigmand har forsøgt at dræbe sin kone og tilstået, men det viser sig snart, at han har gang i et begavet forsøg på at snyde retssystemet - hvilket bringer hovedpersonens karriere og selvværd i fare.

Det bedste ved "Fracture" er spillet mellem de to modstandere - med Anthony Hopkins som rigmand og talentfulde Ryan Gosling som stræber-advokat. Især Gosling gør det godt med sin afslappet-selvsikre stil, mens Hopkins i nogen grad gentager sin klassiske rolle som Hannibal Lecter - her blot drejet over på en person, der styres af intellektuel tilfredsstillelse frem for lyst. Et andet ...

12/08-07Beautiful
Genial film. Fantastisk skuespil. Spændende handling. Bliver ikke meget bedre.

Fakta

Medvirkende
Ted Crawford Anthony Hopkins
Willy Beachum Ryan Gosling
Joe Lobruto David Strathairn
Nikki Gardner Rosamund Pike
Jennifer Crawford Embeth Davidtz
Rob Nunally Billy Burke
Kriminalbetjent Flores Cliff Curtis
Dommer Robinson Fiona Shaw
Dommer Gardner Bob Gunton
Norman Foster Josh Stamberg
Bag kameraet
Instruktion Gregory Hoblit
Produktion Charles Weinstock
Manuskript Daniel Pyne, Glenn Gers
Fotografi Kramer Morgenthau
Klip David Rosenbloom
Scenografi Paul Eads
Musik Jeff Danna, Mychael Danna
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Psykologisk drama, Retsalsdrama
Nøgleord Advokat, Affære, Retssal
Premieredatoer
Biograf 10.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 28.025
Selskab Castle Rock Entertainment, New Line Cinema
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...