Ratatouille (org. version) (Ratatouille)

Kloakrotten Remys elsker god mad, og risikerer gerne liv og lemme i jagten på godbidder i køkkenet på en dyr fransk restaurant. Remys største ønske er at blive kok, men fremtidsudsigterne for den pelsede gnaver er ikke gode. Men da en ung kokkeelev får brug for hjælp for ikke at blive smidt ud af restauranten, så øjner Remy sit livs store chance. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Brad Bird
Medvirkende Patton Oswalt, Ian Holm, Lou Romano, Brian Dennehy
Spilletid 110 min.
Biopremiere 05.10.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #82
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en morsom og medrivende historie om, hvordan en lille og vågen kan hjælpe en større og doven til fælles triumf, trods andres træskhed eller fantasiløshed."

Berlingske
"Resultatet er en vidunderligt morsom fabel om kunstnerens dilemmaer og om at forfølge sine drømme på trods af absurde odds."

Jyllands-Posten
"Det her er ypperlig filmkunst, og hvis du ikke har unger at lokke med i biffen, så gå selv."

Ekstra Bladet
"Det er en festanretning for alle de sanser, filmmediet kan mætte."

B.T.
"...en film om lidenskab, kreativitet og kvalitetssans. Og den har selv alle disse egenskaber."

Cinemazone
"Mere præcist vil det være at kalde filmen for en triumf. Både hvad angår animation, iderigdom og – endnu vigtigere – medmenneskelighed."

Brugere

07/02-08Madsans for det større
Efter succesrige og vellykkede animationsværker som ”Toy Story” og ”Find Nemo” er Pixar tilbage, med stor triumf og underholdning, i den søde og appetitvækkende ”Ratatouille”. En film, som ikke blot sætter nye grænser for den computerskabte vidunder verden, den viser også, at med hjertet det rette sted, kan man nå utroligt langt, og en dejlig veltalt morale som alle aldre kan relaterer sig til.

Et ellers nok så udskældt dyr som rotten, skulle man ikke tro kunne blive til en nuttet lille sympatisk fætter, med sans for gourmet mad. Rotterne er ellers kendt for at ’stjæle’ sig til affald, og æde det, og det virker umiddelbart ikke som, at det er et dyr med smag for mad. Det er derfor ret svært, at være mønsterbryderen, rotten Remy, som har fået en sjælden gave blandt rotteflokken, idet ...

05/02-08When dreams come true
Ratatouille er en dejlig hjertevarm film om at tro på sig selv, om at kæmpe mod hårde odds og med et budskab om, at alle har en chance her i livet. Det er samtidigt en fejende flot opvisning i animationer af højeste kvalitet. Kort sagt en rigtig god film.

Mesterkok og skraldespandsdyr nr. 1 nemlig en rotte er to ting, som normalt ikke harmonerer så godt. Bare ikke i Pixars verden, hvor alt kan ske og alle har en chance... bare vennerne hjælper. Historien om Rotten Remy med den veludviklede næse med drømme om Paris' bedste køkkener er feel good hele vejen igennem, men aldrig på en kvalm eller overmoraliserende måde. Her distancerer den sig fx fra Cars. Samtidigt er den en fornøjelige og sjov historie med masser af skøre indfald og små gimmicks.

Filmens store force er dog den fremrag...

21/12-07Såh FED!
Nøøøøj.... er blevet fuldstændig forelsket i denne film, som jeg til at starte med ikke rigtig havde nogle forventninger til... Den ramte plet et eller andet sted dybt i mig selv... se den... køb den... lån den... lej den... bare du ser den!

21/11-07så er den ikke bedre
Hvis man er disneyfan, skal den selvfølgelig ses. Den er meget sød og underholdende, men der er lavet mange andre disney og pixar som overgår den med flere længder.

18/10-07Pixars Bedste....
Den Bedste Pixar film nogensinde.

Den har både sans for kvalitet og god mad, og den smukke og romantiske by paris for virkelig en til at ønske at man selv var der.
Plottet er godt og animationen er udsøgt.

Udover rotten remy, er det især maden der er i centrum. Den lækre og udsøgte animerede mad vil få din mund til at løbe i vand.

Jeg Elsker selv at lave mad, og derfor har denne film en meget effecktiv virkning på mig når jeg ser den.

Uden tvivl den bedste Pixar (Og Animerede) Film Jeg nogensinde har set.

Man er så godt underholdt fra start til slut, og man keder sig aldrig.
Den er helt sikkert et kig værd.

Du bliver ikke skuffet, det garantere jeg 90%.

6 Udsøgte stjerner til Ratatouille.

11/10-07Et animeret mesterværk!
Der har på det seneste været en syndflod af animerede tegnefilm, den ene mere naiv og dum end den anden, men engang imellem lykkes det for filmskaberne, at lave noget yderst exeptionelt - for eksempel Ratatouille!

Det har altid været Pixar der har været de bedste, og sådan er det stadig. Det eneste tidspunkt, hvor studiet har været bare tæt på konkurrence, var da DreamWorks udgav Shrek, men siden da er DreamWorks nærmest sunket til bunds, og har kun imponeret synderligt to gange siden, med Shrek 2 og Over hækken.

Tager man Pixar, toppede de med Find Nemo, der var nogget nær én af de bedste film, jeg længe har set. Den var i hvert fald et mesterværk inden for sin genre. Ratatouille vipper ikke Nemo af førstepladsen, men det er fandeme tæt på!

Filmen er smukt animeret, og historie...

19/09-07Det var rottens
Nogle animationsentusiaster har ment, at konceptet bag "Ratatouille" var for svagt til at lave en film ud af. Efter at have set resultatet, kan jeg godt forstå, hvad de mente - men samtidig er filmen et klart bevis på, at Pixar er suveræne inden for amerikansk animationsfilm lige nu. For selv med et udgangspunkt, der ikke er så sprudlende kreativt som andre af deres film, har Brad Bird & co. fået lavet en sød og underholdende film.

Historien om rotten, der vil være mesterkok og allierer sig med en køkkendreng uden nogen form for gastronomisk talent, har godt nok et sympatisk budskab om at tro på sig selv og sine drømme. Men den er også ekstremt forudsigelig og holder næsten ikke til at blive strukket ud til fuld filmlængde. Jeg var på nippet til at kede mig undervejs, fordi den kører...

18/09-07Forståeligt den er andmelderrost!
Ratatouille er en fremragende animationsfilm, mindre kan ikke gøre det. For det første er selve animationerne sjældent set flottere og for det andet er historien leveret med tilpas meget moral og humor, både for de store og de små.

Så absolut et must-see!

Fakta

Medvirkende
Remy Patton Oswalt
Skinner Ian Holm
Linguini Lou Romano
Django Brian Dennehy
Emile Peter Sohn
Anton Ego Peter O'Toole
Gusteau Brad Garrett
Colette Janeane Garofalo
Horst Will Arnett
Lalo/Francois (stemme) Julius Callahan
Bag kameraet
Instruktion Brad Bird
Produktion Brad Lewis
Manuskript Brad Bird, Brad Bird, Jim Capobianco, Emily Cook, Kathy Greenberg, Jan Pinkava
Fotografi Robert Anderson, Sharon Calahan
Klip Darren T. Holmes
Scenografi Harley Jessup
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Kok, Mad, Paris, Rotte
Premieredatoer
Biograf 05.10.2007
Dvd 05.02.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...