Spiderwick Fortællingerne (The Spiderwick Chronicles)

Børnene Jared, Simon og Mallory flytter sammen med deres mor ud af New York og ind i et stort gammelt hus på landet. Villaen tilhører deres grandonkel Arthur Spiderwick, og familien er knapt kommet på plads før end der begynder at ske mærkværdige og uforklarlige ting. I begyndelsen får Jared skylden, men da de tre søskende begynder at udforske husets mange kringelkroge, opdager de en magisk verden fuld af fantasivæsner. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Adventure, Drama, Familiefilm, Fantasy
Instruktør Mark Waters
Medvirkende Sarah Bolger, Freddie Highmore, Simon Grace, Seth Rogen
Spilletid 96 min.
Biopremiere 14.03.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...folder sig ud som et spændende spil eller en lumsk leg med både forunderligt poetiske og vellykkede komiske effekter undervejs."

Berlingske
"...en omgang hyggelig uhygge."

Jyllands-Posten
"...til påskeferiebrug er slægten Spiderwicks strabadser i al deres letsukrede Hollywood-forudsigelighed relativt set både ret tiltalende og ganske underholdende."

Information
"...en rigtig god, lidt grum og meget underholdende fantasyfilm."

Ekstra Bladet
"...ikke voldsom original, men effektiv på egne præmisser..."

B.T.
"...skrupumuligt ikke at blive revet med at denne skønne film."

Cinemazone
"Spiderwick-fortællingerne er sine børnesygdomme til trods velfungerende og anbefalelsesværdig ferieunderholdning – specielt for de børn og unge, som godt kan nyde et godt gammeldags godnathistorieeventyr frem for fortærsket fantasy."

Brugere

11/07-08vellykket fantasi film
Hvad fantasy genren som Narnia filmene og Harry Potter ikke har formået med deres tilsammen 7 film, Spiderwick formåede med kun en, at underholde mig så bragende godt. Det var som at blive ført tilbage til de gode gamle Jim Henson dage med Labyrinthen/Dark Crystal bare i en lidt mere opdateret stil. Det er lang tid siden jeg har været så underholdt med en film og nød virkelig de mange fantasiske væsner som goblinerne, orgren, trolden, feerne, the griffin og de der mærkelige hvide fjer væsner. Jeg ville dog have ønsket vi havde set lidt mere til selve fantasi verdenen udover den lille del af skoven hvor Mulgarath holdt til.

26/04-08Øv!
Nej, hvor er jeg dog stadigvæk vred over, at jeg betalte så mange penge for en biograftur for at se denne vildt indholdsfattige film!!

Den er sååh meget ligegyldig... gang på gang har vi set det samme og det samme og det samme igen, intet nyt i den.

Behold dine penge i din pengepung, se den engang på tv3/tv2 en søndag eftermiddag/aften.

31/03-08Endnu mere eventyr
"Det siger jo lidt sig selv, at når der sådan cirka udkommer en ny fantasy-film hver måned, så kan man ikke blive ved med at lave noget nyt. Det kan man godt fornemme på Spiderwick Chronicles. Den føles lidt som en blanding af Harry Potter, Terabithia, Narnia, Ringes Herre, og alt det andet vi allerede kender.
Alligevel er denne film ganske glimrende, og trods et mislykket forsøg, på at balancere mellem voksen-fantasy og børne-film, er den faktisk pengene værd..."

27/03-08Solid familie-fantasy
Filmatisering af en nyere serie af amerikanske børnebøger, der følger de tre børn i familien Grace, efter de flytter ind i deres grand-grandonkels gamle hus. De opdager snart onklens hemmelige studiekammer og hans livsværk, et leksikon over de magiske væsener, der befolker skovene omkring huset. Men bogen er også en forbandelse, for den onde del af væsenerne styres af en ogre, der vil have fat i bogen. Han kan nemlig bruge den indsamlede viden til at tage magten over hele den magiske verden.

Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, dækker filmen handlingen fra alle fem bøger i "Spiderwick"-serien. Selvfølgelig med mindre omskrivninger. De er som nævnt ret nye - den første udkom i 2003 - og planker med arme og ben fra mange andre værker i genren, ikke mindst "Narnia".

Dermed er d...

13/03-08Eventyret lever stadigvæk...
Da jeg først skulle se Spiderwick fortællingerne, indrømmer jeg gerne, at jeg tænkte: Fedt endnu engang fortænkt eventyr pis med computeranimerede ting som stadigvæk ikke ser ægte ud, selv om vi får at vide, at det er det vildeste. Men historien om Spiderwick er så fint fortalt, at jeg blev henført til første gang jeg så Goonierne eller labyrinten. Det her er eventyr, det er fint skuespil og en fin film. Alle mine fordomme er blevet gjort til skamme og jeg vill hellere end gerne tilbage til Spiderwick universet, godt at vide, at der er et litterært forlæg.

Fakta

Medvirkende
Mallory Grace Sarah Bolger
Jared Grace Freddie Highmore
Simon Grace
Hogsqueal (stemme) Seth Rogen
Helen Grace Mary-Louise Parker
Andrew McCarthy
Arthur Spiderwick David Strathairn
Mulgrath (stemme) Nick Nolte
Thimbletack / Bogart Martin Short
Izabella Miko
Bag kameraet
Instruktion Mark Waters
Produktion Mark Canton, Larry J. Franco, Ellen Goldsmith-Vein, Albie Hecht, Karey Kirkpatrick, Julia Pistor, Ellen Goldmith Vein
Manuskript Karey Kirkpatrick, David Berenbaum, John Sayles
Fotografi Caleb Deschanel
Klip Michael Kahn
Scenografi James D. Bissell
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Familiefilm, Fantasy
Nøgleord Eventyr, Fe, Magi
Premieredatoer
Biograf 14.03.2008
Dvd 12.08.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 30.631
Selskab Nickelodeon Movies, Kennedy/Marshall Company, The, Spiderwick Productions, Gotham Group, Mark Canton Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...