Rush Hour

Da den kinesiske konsuls 11-årige datter kidnappes, bliver detektiven Lee hentet fra Hong Kong til Los Angeles for at opklare sagen. FBI mener derimod ikke at Lee kan gavne eftersøgningen, og de ansætter den højrøvede politimand James Carter til at holde Lee på afstand. Efter at have set hinanden an, bliver Lee og James et effektivt makkerpar og sammen sætter de alt ind på at redde konsulens datter. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Action, Komedie
Instruktør Brett Ratner
Medvirkende Jackie Chan, Chris Tucker, Tom Wilkinson, Julia Hsu
Spilletid 97 min.
Biopremiere 05.02.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brett Ratner

(INSTRUKTØR)
Brett Ratner debuterede med kortfilmen "Whatever Happened to Mason Reese" (1990), som han ud over at instruere, både skrev og producerede. I 1997 instruerede han ”Money Talks” med Charlie Sheen, og året efter var han aktuel med Jackie Chan-actionkomedien ”Rush Hour”. Det må have været et givtigt samarbejde, for Ratner har ...

Anmeldere

Politiken
"Humor. action og nul splat i film. der Imidlertid har svært ved at sætte og holde et tempo."

Scope
Fægtende arme og knævrende kæft

Jackie Chan er endnu engang charmerende arkrobat i larmende actionfilm

Jackie Chan deler i sin nyeste film "Rush Hour" opmærksomheden med den speedsnakkende sorte komiker Chris Tucker. Det er der selvfølgelig indtil flere pointer i, vel først og fremmest spændingen i at sætte en fåmælt, høflig kineser sammen med en næbet, småmanisk afroamerikaner. Samabejdet mellem dem er i starten til stor irritation for begge, men efterhånden som de lærer hinanden at kende, bliver de både venner og et alle tiders makkerpar. Længere er den historie i virkeligheden ikke, men Rush Hour udgiver sig heldigvis heller ikke for at være mere end en gammeldags actionkomedie med rappe replikker og spektakulære stunts. Jackie Chan, som endnu engang viser sin fysiske formåen, spiller detektiven Lee. Han kaldes til USA for at hjælpe den kinesiske konsul. Konsulens datter er blevet kidnappet af en grum kinesisk bande og netop Lee er skræddersyet til opgaven. Han har i mange år været den temmelig nuttede datters bodyguard og vi skal da også se hende udføre prepupertære cirkelspark. Politimanden James (Chris Tucker) kommer ind i billedet, fordi han har dummet sig på sit arbejde i Los Angeles Police Department. Da han er en højrøvet og irriterende laps, ser hans chef sit snit til at få James midlertidigt overført til FBI. James tror lykken har tilsmilet ham, indtil han finder ud af, at hans nye arbejde banalt nok består i at holde Lee væk fra konsulen, så FBI lettere kan gennemføre deres arbejde. Som to udskudte finder Lee og James sammen, og som det umage par de er, griber de efterforskningen an på en selvbevidst måde.

Filmen er hverken særlig troværdig eller spidsfindigt lavet, men man må endnu engang tage hatten af for Jackie Chan og hans akrobatiske gummilegeme. Han kaster med stor elegance sin lille krop omkring, så ingen i flere maters omkreds kan vide sig sikker og det har efterhånden gjort ham til en ren institution. Man kan spekulere på, om det er fordi alderen begynder at trykke, at Chris Tucker og hans store kæft er nær ved at dominere billedet. Filmen bygger sin handling op omkring de forventede stuntnumre, og det hele krydres med stand-up-humor og et par ret umotiverede dansetrin. Man får på fornemmelsen, at instruktør Brett Ratner anser de tos fjollerier for vigtigere end handlingens gang, og derfor bliver filmen til tider træg og uinteressant. Som set før afsluttes Jackie Chan-film med et lille potpouri af fraklip fra optagelserne og symtomatisk er det, at fraklippene faktisk er de sjoveste i filmen.

Brugere

18/06 15:49God buddy-cop-film
Jackie Chan blev sat sammen med Chris Tucker i denne buddy-cop-action-komedie fra 1998. Dette kom der et meget vellykket resultat ud af, hvis du spørger mig. Det er måske ikke den mest originale historie, for egentligt er den bygget over konventionerne for de typiske buddy-cop-film, hvor "Lethal Weapon"-filmene (1987-1998) må være cremen. Tilføj dertil det velkendte "fish-out-of-water"-plotelement, Chans akrobatiske evner og Tuckers rappe kæft. Det er en ret så morsom komedie med mindeværdige (action)scener med mest vægt på komedie.

04/04-10great movie!
lee( jackie chan ) og politimand carter ( chris tucker ) bliver sendt på en mission får at redde den kinesiske kinsults 11- årig datter som bliver kidnappet.

det er en rigtig fammilie film, den er SÅ sjov der er nok af action i
samt en lidt grov humer ( alså jeg anmelder den nok mest til folk der forstår og syntes at sort humer er sjov) ærlig talt er det lidt af en drenge-røvs film. :-)

fra:
blood lover

05/07-08Velsmurt....
Velsmurt, actionspækket underholdning, for hele familien.

26/06-07Sjov Action
Først gang jeg ser en film med denne Chris Tucker og han skuffer bestemt ikke, hold op hvor er han sjov. Filmen er en ganske udemærket actionfilm med en del komik.
Den anden hovedperson Jackie Chan er virkelig også god i filmen både til de alvorlige og de mindre alvorlige scener i filmen.

01/08-05Rigtig god film
Anonym
Rush hour er nok en af de bedste film jeg nogen sinde har set. Jeg synes at chris tucker er en af de bedste man kunne finde til rollen

18/02-05rapkæftet karatefilm
filmen er god. den er ik i topklasse og byder ikke på noget nyt men jackie chan og chris tucker er gode sammen.

28/01-04HA HA HA....
Anonym
"Rush Hour" er veldig sjov! Men min overskrift kan forstås på to måder. På den posetive måde og den negative måde. Men den kan da godt anbefales.

27/10-03Anden mening.
Anonym
Jeg vil mene at Chris Tucker er noget af det sjoveste jeg har set siden Eddie Murphy. Hans høje stemmeføring og hans mimik får mig til at skrald grine når jeg ser ham. Han er også en total sjov karakter i "Det femte element".
Jackie Chan kan jeg ikke skrive ondt om. Han er jo altid god og sjov. En sand myte!
Ang filmen skreg jeg af grin hele vejen igennem. Jeg vidste intet om filmen, da jeg en dag satte mig i biffen fordi jeg ikke havde andet at tage mig til den dag. Måske det var med til at jeg blev solgt. Men ikke helt tror jeg alligevel. Jeg giver den 5 stjerner fordi den fik mig i så godt humør i flere dage, når jeg tænkte tilbage på filmen. Men også fordi at netop Chris Tucker var et rigtigt godt valg som modspil til Jackie Chan.

27/10-03Chris Tucker...
Anonym
... er skrækkelig - ligesom i 2'eren. Han er simpelthen ikke sjov nok. Til gengæld skuffer Jackie Chan (selvfølgelig) ikke. Han er den øretævende karate-Superman (Tucker - mere øretæveINDBYDENDE) i den naturligvis totalt usandsynlige historie - det ville i øvrigt nok være forkert at se en realistisk Chan-film.
Alt i alt okay, men som sagt ikke sjov nok. Man kan bestemt også få nok af den evige slåskamp...

02/10-03underholdende
Anonym
Jackie Chan's store amerikanske gennembrud. Til tider sjov, til tider irriterende.

Jackie Chan og Chris Tucker er det umage makkerpar, der bliver nød til at arbejde sammen. Kemien er god imellem dem, men desværre virker det som om Chris Tucker SKAL have mere plads end Jackie Chan, og det er en skam, da JC uden tvivl er den sjoveste med sin afslappede og tøre humor.

Kampscenerne er faktisk ret underholdende, og man hepper og ler med Chan og Tucker hele vejen igennem. At filmen er pakket ind i en forfærdelig forudsigelig og uoriginal historie kan kun ærge en.

Filmen er lavet for forholdsvis få penge, og det er ingen overrumplende visuelle ideer publikum får. Den alsidige instruktør Brett Ratner har lavet en frisk og energisk film, som bare skal underholde.Fakta

Medvirkende
Lee Jackie Chan
James Carter Chris Tucker
Thomas Griffin Tom Wilkinson
Soo Yung Julia Hsu
Clive Chris Penn
Sang Ken Leung
William Diel Philip Baker Hall
Warren Russ Mark Rolston
Dan Whitney Rex Linn
Stucky John Hawkes
Bag kameraet
Instruktion Brett Ratner
Produktion Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Arthur M. Sarkissian
Manuskript Jim Kouf, Ross LaManna
Fotografi Adam Greenberg
Klip Mark Helfrich
Scenografi Robb Wilson King
Musik Lalo Schifrin
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Relaterede film Rush Hour 2, Rush Hour 3
Premieredatoer
Biograf 05.02.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 85.466
Selskab New Line Cinema

Se også...