The Eye

Sydney er koncertviolinist - og blind. Hun har ikke kunnet se, siden hun var barn, men nu har hun endelig fået mulighed for at genvinde sit syn via en hornhinde transplantation. Operationen forløber efter planen, og Sydney er lykkelig. Men glæden varer kort. Sydney begynder at se mærkelige skygger og frygtelige ting - og spørgsmålet er, om det er indbildning eller virkelighed. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Gyser, Thriller
Instruktør David Moreau, Xavier Palud
Medvirkende Jessica Alba, Parker Posey, Alessandro Nivola, Rachel Ticotin
Spilletid 98 min.
Biopremiere 04.04.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jessica Alba

Amerikanske Jessica Marie Alba gjorde sig primært bemærket inden for tv, før hun får alvor slog sit navn fast i 2005 med film som 'Sin City' og 'De Fantastiske Fire'. Efter mindre roller i serier som 'Beverly Hills 90210' (1990-2000) fik hun fast arbejde i de to første sæsoner af delfin-serien 'Flipper' (1995-2000). Et par år senere bekæmpede...

Anmeldere

Politiken
"Sammenlignet med spanske Bayonas demonstration i ’Børnehjemmet’ af, hvordan rystende transpersonelle oplevelser af kontakt med de døde kan tjene både mesterlig filmkunst og overbevisende næstekærlighed, er Moreau og Palud bare klamphuggere."

Berlingske
"Der er ikke én chokeffekt i denne film, som man ikke har set bedre udført tidligere, og resultatet er nogenlunde lige så skræmmende som et gensyn med »Far til fire i sneen«."

Jyllands-Posten
"Gyset udebliver, men søges forgæves potenseret med chok-effekter som rå klipning, overrumplende billedskift, visuelle narrestreger og bulder-musik."

Ekstra Bladet
"Man keder sig bravt undervejs i denne langtrukne sag..."

B.T.
"...fungerer overraskende godt. Og Jessica Alba beviser, at hun kan andet end at se sød ud."

Cinemazone
"Desværre svigter plotpotentialet i længden, for forløsningen er både forudsigelig og tyndbenet."

Brugere

05/04-10fuck en skuffelse!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The eye Jessica Alba i hovedrollen fra 2008.

denne film handler om Jessica der er blind, men hun får, hvis man kan kalde det det, nye øjne, som hun kan se lidt med, men det visser sig at hun har fået øjenene fra en person som kunne se spøgelser og mærkelige syner som andre ikke kunne se.

filmen er såååå dårlig, senerne var mærkelige, det var svært at finde hoved og hale i den, hendes skuespil var latterligt & jeg har aldrig set en film hun spiller så dårligt i, det er u-beskriveligt så ringe den er, pludseligt vågner hun på et hospital og ser døden tage et barn med sig, alså den hænger ikke sammen.
jeg fraråder jer at se den, for jeres egen skyld, den var så plat.

don´t watch the movie, don`t.

af: blood lover.

ps. 2`eren er være end den her.

05/04-10fuck en skuffelse!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The eye Jessica Alba i hovedrollen fra 2008.

denne film handler om Jessica der er blind, men hun får, hvis man kan kalde det det, nye øjne, som hun kan se lidt med, men det visser sig at hun har fået øjenene fra en person som kunne se spøgelser og mærkelige syner som andre ikke kunne se.

filmen er såååå dårlig, senerne var mærkelige, det var svært at finde hoved og hale i den, hendes skuespil var latterligt & jeg har aldrig set en film hun spiller så dårligt i, det er u-beskriveligt så ringe den er, pludseligt vågner hun på et hospital og ser døden tage et barn med sig, alså den hænger ikke sammen.
jeg fraråder jer at se den, for jeres egen skyld, den var så plat.

don´t watch the movie, don`t.

af: blood lover.

ps. 2`eren er være end den her.

28/09-08Gedign gyser
"The eye" går lige i blodet eller øjet om man vil....

Fint skuespil af Jessica Alba - den er virkelig skræmmende den film og formår at få beskuerne inddraget så her er der garanti for gåsehud.

4 stjerner med pil op, da den ikke rykker noget specielt ved genren, men skaber et gedign gys.

17/08-08Overlever som gyser trods svagt skuespil og klæg finish
Den korte vurdering: Gysene (eller rettere: chokeffekterne) fungerer generelt OK. Skuespillet er svagt, og slutningen er både forudsigelig og klæg.

I betragtning af hvilke rædselsvækkende syn vor hovedperson (Alba) oplever efter at være blevet udstyret med cellulært hukmommende, transplanterede hornhinder fra en synsk selvmorder, tager hun længe rædslerne med en forbløffende høj grad af sindsro og siden en ligeledes forbløffende mangel på lyst til at beskrive sine konkrete oplevelser overfor sine nærmeste omgivelser - selv da muligheden byder sig flere gange undervejs.
Denne adfærd fremstår påfaldende usandsynlig og blev for mig ret hurtigt et væsentligt irritationsmoment.

Min dertil fraværende begejstring for Jessica Albas skuespilsmæssige udtryk (som jeg finder meget lidt karism...

13/08-08More Than Eyecandy
Jessica Alba er kendt som The Queen of Eyecandy, men i David Moreau og Xavier Paluds remake afPang-brødrenes succesgys fra 2002 viser hun, at hun faktisk også kan spille ganske overbevisende skuespil. Set som selvstændig film – originalen står ikke særlig tydelig i min erindring – er The Eye en fin lille gyser, hvor uhyggen flere gange kommer snigende ind på en med sit foruroligende look og truende lydspor.

Cellehukommelse er teorien om, at enkelceller selv har en hukommelse, således kropsdele har egen erindringer med sig over i en ny krop når og hvis, der bliver transplanteret. Således kan Sydney Wells pludselig huske og se ting efter hendes hornhindetransplantation, som hun ved, at hun ikke har oplevet. Og det er ikke ture til Disney World eller fester på stranden, som pludselig fin...

13/07-08I See Dead People
Hvis ikke fordi Jessica Alba spillede hovedrollen så godt, ville filmen ikke have været meget værd at skrive om.

Historien er der ikke meget nyt ved. Men det er vel efterhånden svært at finde på nye ideer til gyser genren.

The Eye byder på nogle enkelte effektive chok sekvenser og en god spændende slutning.
Men uhyggelig bliver filmen aldrig rigtig. Mange af effekterne er ikke overbevisende lavet, og Alba er ret alene hvad angår godt skuespil.
Heldigvis er hun stort set på skærmen i de samtlige 90 minutter. Hun alene trækker filmen op til at være seværdig.

14/05-08The Eye (2008)
The Eye er en amerikansk remake af Jo Jo Yuet-Chun Hi’s Jian Gui (2002) med Jessica Alba (Fantastic Four og Sin City) og Alessandro Nivola (Jurassic Park III og Face/Off) i rollerne som koncertviolinisten Sydney og hendes psykolog Paul Faulkner. Historien handler om Sydney, der siden barndommen har været blind, og nu får muligheden for en hornhinde-transplantation. Efter operationen begynder hun dog at få skræmmende syner. Sammen med sin psykolog prøver hun at finde ud af om disse syner er virkelige eller bare hendes hjernes fortolkning af hvad hun ser. Forvent nogle effektfulde gys!

Det er en god historie med nogle gode gys, men alligevel formår amerikanerne at lave det om til en lidt sukkersød film. Men hvis du i forvejen er fan af andre remakes såsom Dark Water eller bare af Jessic...

24/04-08Gyser uden gys
"Desværre er filmen bare ikke uhyggelig på noget tidspunkt, aller højest ubehagelig. Til gengæld bør det nævnes, at Jessica Alba faktisk beviser med The Eye, at hun har andre talenter, end bare sit enormt smukke ydre.

Nej, The Eye er ikke nogen god film, og det havde jeg skam heller ikke ventet. Men det er heller ikke en decideret dårlig film, takket være den fede klipning, og Albas (forholdsvis) gode skuespil; Derfor render filmen op på tre stjerner fra mig."

06/02-08Standard hævende Remake
Jeg kan huske da jeg første gang hørte om at "The Eye" ville blive genindspillet, tænkte jeg, åh nej. Der er kommet så mange elendige genindspilningerne de sidste par år. Der har blandt andet været de forfærdelige "The Grudge 2" og "The Messengers" som udkom for et stykke tid siden.

Det største problem med genindspilninger er at man ved hvad der sker. Selvfølgelig skal man havde set den originale først, men når man har gjort det, er det sværere at blive skræmt for anden gang. Første gang man ser en effektiv gyser-film skaber den tit en uhyggelig stemning, og den stemning vil altid være der, når man ser filmen. Når man så skal se en genindspilning, skal den havde samme stemning som den første, ellers bliver man nemt skuffet. Og det er næsten umuligt at lave den stemning, da man allered...

Fakta

Medvirkende
Sydney Wells Jessica Alba
Helen Wells Parker Posey
Dr. Paul Faulkner Alessandro Nivola
Rosa Martinez Rachel Ticotin
Rade Serbedzija
Alicia Millstone Chloe Moretz
Fru Cheung Tamlyn Tomita
Actor Aaron Paul
Teenagepige Tegan Moss
Sygeplejerske Kathleen LaGue
Bag kameraet
Instruktion David Moreau, Xavier Palud
Produktion Don Granger, Paula Wagner
Manuskript Sebastian Gutierrez
Fotografi Jeff Jur
Klip Jeff Gullo
Scenografi James H. Spencer
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Thriller
Nøgleord Pianist
Premieredatoer
Biograf 04.04.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 6.757
Selskab Lionsgate, Paramount Vantage
Biodistributør Scanbox

Se også...