The Mist

En tyk tåger sænker hastigt sig over en lille by. I ly af tågen dræber monstre de fleste af byens indbyggere, men en lille gruppe har held til at barrikadere sig i byens købmandsbutik. Selvom der er dårlige odds for at overleve, så kæmper de overlevende indædt videre mod monstrene, der pludselig dukker frem af tågen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Frank Darabont
Medvirkende Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher
Spilletid 127 min.
Biopremiere 17.04.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Frank Darabont

(INSTRUKTØR)
"If it ain't broke, don't fix it", sagde instruktøren Frank Darabont angiveligt til sig selv, mens han forberedte efterfølgeren til 'En verden udenfor' (1994). I hvert fald lod han i sin anden spillefilm 'Den grønne mil' (1999) igen handlingen foregå i verdenen indenfor fængselsmurerne og igen baseret på en historie af Stephen King. Darabont ...

Anmeldere

Politiken
"Næsten demonstrativt kold i røven er den med sine variationer over dødens brod og bid faktisk mere udfordrende og tankevækkende end de fleste mere alvorlige debatfilm om menneskets natur og jordens skæbne."

Berlingske
"...en robust, larmende og ganske konventionel skrækfilm fyldt med kontante rædsler og apokalyptiske overtoner, og teknisk er den ikke ueffen..."

Jyllands-Posten
"Hvad skræmmer mest - ukendte monstre eller modbydelige menneskerdyr?"

Ekstra Bladet
"...er bedre håndværk end de fleste skrækfilm, men noget lang i spyttet."

B.T.
"...én af de bedste Stephen King-filmatiseringer nogensinde!"

Cinemazone
"Ved at fokusere på den isolerede menneskeflok i stedet for den ondskab, der omringer dem, opbygger Darabont en form for klaustrofobisk intensitet ikke helt ulig Ridley Scotts i Alien."

Brugere

14/06-11Fed historie, dårlig udførelse
Jeg giver filmen 3 stjerner, hvilket i min optik er flot.

Selve filmens historie er fantastisk, den illustrerer hvordan mennesket kan begynde at træffe nogle frygtelige valg, hvis vi kommer i pressede situationer, og vores psyke bliver sat på spil.

Skuespillet trækker gevaldigt ned for mig, og scenerne hvor personerne kæmper mod monstrerne virker bare ikke troværdige på nogen måde, jeg ville aldrig i mit liv kunne tro at det var ægte.

28/06-09.

13/01-09"When The Chips Are Down..." 14
"...these civilized people...They'll eat each other"

Således fastholdte Heath Ledger sin mening om Gothams borgere i skikkelse af Jokeren i Nolans The Dark Knight og det er netop også dette tema der gennemsyrer det nyeste udspil fra Frank Darabont (hans tredje King-filmatisering)


De sidste par år har navnet "Stephen King's ..." på dvd-coveret været en noget uheldig sammenligning med den geniale forfatter, hvor bl.a. helt nederdrægtige film som "Riding The Bullet eller "Storm Of The Century" har været blandt de værste.

Look out! Ud kommer Frank Darabont, der har stået bag The Shawshank Redemption og Den Grønne Mil. Han sætter sig for øje at filmatisere Stephen Kings novelle "The Mist" og det viste sig at være en af de bedre beslutninger.

En by ved kysten bliver en dag indh...

11/09-08Darabont misser heller ikke denne gang!
Virkelig veldrejet, spændende og ikke uden mening, monsterfilm, bygget over den berømte Stephen Kings roman. Vi skal ikke længe i filmen før det hele eskalerer og vi holdes som gidsel i denne nervepirrende monsterfilm. Teknisk lidt primitiv måske, men ødelægger ikke illusionen. Den religiøse del af filmen er godt tænkt, men måske knap så godt udført, da Marcia Gay Harden, som den religiøse fanatiker, virker ret påtaget. Men ellers er der faktisk tale om en ovenud vellykket film fra Darabonts hånd. Fremragende slutning!!

29/08-08Bob bob
The Mist er Frank Darabonts tredje King filmatisering og eftersom højdepunkterne i karrieren indtil videre har budt på hele to af slagsen (den ene er vellykket, den anden er semi god) er forventningerne høje, men dog rimelige (eftersom alt andet manden har lavet efter det, har virket pænt middelmådigt til direkte uinteressant). Men her stopper lighederne også, for hvor The Shawshank Redemption og The Green Mile er mere karakter drevne fængselsdramaer er The Mist nok mere en rå b-film med en dybere pointe, eller det vil den i hvert fald gerne være.

Filmens største problem er at den prøver at fortælle en seriøs historie om mennesker i en presset situation og samtidig presse en monster film ind i det hele fyldt med dertilhørende klicheer og papirtynde karakterer, der har omkring ligeså m...

19/06-08Huskekagen fra Hollywood 3
Somme tider kan det være mere end svær at undgå kollisioner med sin egen, sunde fornuft, når der skal uddeles ordroser eller møgfald efter en filmoplevelse - særligt når ens indre filmkritiker insisterer på at påpege diverse logiske huller, dødperioder og lignende, alt imens filmhjertet banker for de enkeltstående scener såvel som billeder, der med helt uhørt resistens kan blive siddende i kroppen og fylde den med én eller anden udefinerbar form for eufori.

Scenen der stjæler billedet og for alvor tager kegler i Frank Darabonts ”The Mist” hører så afgjort til den absolut mest yderliggående kategori af grumme og uhyggelige filmminder. Sjældent har man oplevet et så tænderskærende chok gennemtrænge en så umiddelbart lineær film, som når den tilberedte dug pludselig rives af bordet og al...

03/05-08Tågesnak
Frank Darabont og Stephen King har tidligere arbejdet sammen om to virkelig gode film, "The Shawshank Redemption" og "The Green Mile". "The Mist" er så den tredje King-Darabont-film - baseret på Kings mini-roman fra 1980, som Darabont længe har ønsket at filmatisere.

"The Mist" er horror i klassisk King-stil. Vi er ude på landet i Maine, hvor en tyk tåge en dag ruller ind over en lille by. Nogle af egnens beboere er på indkøb i det lokale supermarked, og da det går op for dem, at der lurer store farer i tågen, barrikaderer de sig i butikken.

Selv om der både er splatterscener og cthulhuide monstre i filmen, er det ikke i den direkte horror, at historiens spændingspunkt ligger. Det er i stedet inde i butikken, hvor filmens virkelige drama udspiller sig blandt de indespærrede. Efte...

03/05-08Bedste film i år, so far
Jeg er overvældet. Blæst væk. Absolut fantastisk. En film om monsteret i os alle (og dem fra andre dimensioner).

02/05-08Fremragende film
Forstår virkelig ikke jer der giver denne film 1 stjerne!

Den er fremragende, giver meget at tænke over. Synes den er spændende hele vejen igennem og slutter fantastisk.

Næsten topkarakter, den bedste film jeg har set i denne genre

27/04-08Øv...
Kan kun tilslutte mig MRK og Darth Vader... Jeg er utroligt skuffet over denne film!

Ikke uhyggelig
Ikke spændende
Utroligt forudsigelig
Alt for lang (Af denne type film)
Halvdårlige skuespillere (Hovedpersonen er ikke troværdig)
Hvis jeg havde set den på kanal 5 1:30 lørdag nat havde den nok været ok, men det er sq en B film...Fakta

Medvirkende
David Drayton Thomas Jane
Fru Carmody Marcia Gay Harden
Amanda Dunfrey Laurie Holden
Brent Norton Andre Braugher
Ollie Weeks Toby Jones
Jim Grondin William Sadler
Dan Miller Jeffrey DeMunn
Irene Frances Sternhagen
Sally Alexa Davalos
Billy Drayton Nathan Gamble
Bag kameraet
Instruktion Frank Darabont
Produktion Frank Darabont, Liz Glotzer
Manuskript Frank Darabont
Forlæg Stephen King
Fotografi Ronn Schmidt
Klip Hunter M. Via
Scenografi Gregory Melton
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Videnskabeligt eksperiment
Premieredatoer
Biograf 17.04.2008
Dvd 19.08.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 10.798
Selskab Dimension Films, Darkwoods Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...