Funny Games (Funny Games U.S.)

George, Ann og deres 10-årige søn Georgie tager på ferie i en hytte langt fra alfarvej. Her bliver de opsøgt af to unge mænd med hvide handsker, der tilsyneladende er naboer, og gerne vil låne et par æg. Det bliver begyndelsen på et dødbringende og dybt psykopatisk spil, hvor den lille families idyl på få øjeblikke bliver forvandlet til et mareridt. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Michael Haneke
Medvirkende Naomi Watts, Brady Corbet, Siobhan Fallon, Arno Frisch
Spilletid 107 min.
Biopremiere 04.04.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Naomi Watts

Med sin dobbeltrolle i David Lynchs 'Mullholland Drive' (2001) fik Naomi Watts noget der lignede sit store gennembrud efter i en årrække at have kæmpet sig igennem en række primært ubetydelige film og tv-produktioner. 'Mulholland Drive' havde nær aldrig set dagens lys. Oprindelig blev den optaget som pilotafsnit til en tv-serie for ABC. Da p...

Anmeldere

Politiken
"Har man lyst til at blive virkelig skræmt, klam og forknyt, er ’Funny Games’ sagen."

Berlingske
"...uden tvivl en stærk og rystende oplevelse, hvis man ikke har set den oprindelige udgave. Vær blot forberedt på, at der er tale om en usædvanlig væmmelig filmisk humørdræber."

Weekendavisen
"Tilbage står en ekstrem stiløvelse, der vil gøre os til medsammensvorne, men spørgsmålet er, om vi er det. Argumentet fremlægges overbevisende, men konklusion virker fortænkt."

Information
"...den er et modigt værk, som man ikke kan andet end respektere for sin konsekvens og et ønske om at stille en række vigtige spørgsmål om det samfund, vi lever i, og den måde vi lader os underholde på."

Ekstra Bladet
"...der tilbydes ingen form for forløsning eller forklaring undervejs. Der er blot tale om portrætteret afstumpethed i sin reneste form. Det kan man alt efter humør tage som en anbefaling eller advarsel."

B.T.
"...den på én gang væmmelige, manipulerende og rent ud sagt fantastiske filmoplevelse er hjemme."

Cinemazone
"I en tid, hvor afskyelige fænomener som "happy slapping" er "på mode", er det ikke mindre ubehageligt at se den. Men måske mere nødvendigt?"

Brugere

08/01-098 mennesker musestille,vildt.....
tja jeg ka se at ret mange mennesker ikke kan lide denne film,men jeg synes nu den er ret fed,vi sad 8 mennesker og drak rødvin og snakkede osv,og så skulle vi lige se hvad for en film vi ikke nået at se og aflevere igår,og vups vi så den færdig og var muse stille,den ku vi nu godt li,og vi snakkede selvfølig om film resten af netten til den lyse morgen,den er ret dyb og psykologisk på sin egen måde,helt klart en jeg vil anbefale,men er som sagt en voksen film,for der er nu ikke meget funny over den.

25/11-08Not so funny! 7
Funny Games er en meget ubehagelig og voldsom thriller. Sarte sjæle burde holde sig på lang afstand. Jeg har desværre ikke set den originale, som har et godt og berygtet ry blandt mange, og man kan derfor undre sig lidt over, hvorfor instruktøren laver et amerikansk remake af sin egen film? Ja, svaret kender man jo sådan set godt. Derfor kan jeg kun udtale mig om udgaven her, som jeg synes var en meget vellykket film. Henke udnytter først og fremmest virkemidlerne optimalt. Der er tale om en simpel historie og simpelt udspil, men bagved dette gemmer der sig nogle spændende problematikker. Hvad Funny Games sådan konkret går ud på vil jeg helst ikke fortælle alt for meget om i indlægget, men det er en thriller som kører på det fysiske og psykiske terror udspil på en tilfældig familie. Og h...

21/04-08Kedelig
kedelig filkm.. kedede mig i løbet af hele filmen, alt for forudsigelig.

14/04-08Umorsom leg med publikum
*spoilers*

Michael Haneke blev for alvor et navn i filmverdenen, da han lavede den oprindelige "Funny Games" i sit hjemland Østrig i 1997. Ti år senere har han så genindspillet den i USA. Jeg har ikke set den østrigske original, men den amerikanske version skulle være en kopi ned i de mindste detaljer, bortset fra at handlingen er flyttet til USA.

Filmens hovedpersoner er en rig familie - far, mor og søn - der er taget ud til deres sommervilla i The Hamptons. Her får de besøg af et par unge fyre, som de tror er venner af naboerne, men som viser sig at være et par psykopater, der vil more sig med at terrorisere familien psykisk, inden de slår dem ihjel.

Den type historie er selvfølgelig set i masser af andre thrillere. Men Hanekes mission er ikke at lave traditionel spænding; ...

13/04-08Sikke noget pis!!!! 2
Det lyder nok usagligt...

Men er du gal noget lort. Så er jeg lige glad med hvad filmen er baseret på.

Filmen formår at irritere mig helt absurd. Gad næsten ikke se den færdig.

Skuespillet er fantastisk, men det drukner bl.a. i flere af scenerne, som til tider går totalt i stå.

Det virker som om, man har prøvet at lave en film, som ikke blot har det almindelige psykopat-jeg-jager-folk-rundt-i-huset plot.

Men de "udsatte" reagerer simpelthen så hjernedødt i op til flere situationer, at jeg næsten ikke har medlidenhed med dem.

De uindbudte gæster er to splejsede fyre. Og det får lov at komme alt for vidt, uden at familien gør modstand, når det meget tidligt er helt klart, hvad de 2 fyre er ude på.

Uden at afsløre alt for meget, vil jeg gerne afsløre, at denne film er ...

31/03-08Med fingeren på 'repeat' 7
At bedømme remakes – eller ’genindspilninger’ - af ældre film kan være en noget så svær og utaknemmelig opgave. Spørgsmålet om hvorvidt det opdaterede remake skal ses i sammenligning med sin ophavsfilm eller som et selvstændigt stykke arbejde, er ikke altid lige let at svare på. Med ”Funny Games U.S” er opgaven dog om muligt blevet sværere end nogensinde før, for har man på forhånd set Michael Hanekes originale ’horrorfilm’ fra 1997, en helt igennem utilregnelig, trøstesløs og overrumplende veldrejet gyser, der utvivlsomt står markeret som noget af det mest morbide filmverdenen nogensinde har budt på, er det noget nær en umulighed at håndtere det engelsksprogede remake, der så småt nærmer sig den officielle biografpremiere herhjemme.

Har man først en gang ladet hårene rejse sig ved sy...


Fakta

Medvirkende
Anna Naomi Watts
Peter Brady Corbet
Betsy Siobhan Fallon
Arno Frisch
Fred Boyd Gaines
Georgie Devon Gearhart
Robert Robert LuPone
Eva Linda Moran
Paul Michael Pitt
George Tim Roth
Bag kameraet
Instruktion Michael Haneke
Produktion Christian Baute, Chris Coen, Hamish McAlpine, Andro Steinborn
Manuskript Michael Haneke
Fotografi Darius Khondji
Scenografi Kevin Thompson
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Ferie, Sadisme, Spil, Tortur
Relaterede film Funny Games
Premieredatoer
Biograf 04.04.2008
Dvd 23.09.2008
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2007
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.367
Selskab Celluloid Dreams, Celluloid Nightmares, Dreamachine, Halcyon Pictures, Tartan Films, X-Filme
Biodistributør Nordisk Film

Se også...


Skjult
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Funny Games
1997
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Saw II
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Godsend
2003
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Ring
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk