Mamma Mia! - The Movie (Mamma Mia!)

Den selvstændige, enlige mor Donna driver et lille hotel på en græsk ø sammen med sin datter Sophie. Men nu skal Sophie giftes, og der er ingen til at føre hende op af kirkegulvet. Derfor inviterer hun tre mænd fra Donnas fortid til brylluppet, for måske en af dem er hendes far? © Scope

Produktionsår 2008
Genre Komedie, Musical
Instruktør Phyllida Lloyd
Medvirkende Colin Firth, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried
Spilletid 109 min.
Biopremiere 11.07.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pierce Brosnan

Irske Pierce Brosnan blev i 1987 kendt som tv-skuespilleren, der var blevet den nye James Bond, hvis det ikke var fordi han havde kontrakt med tv-serien 'Remington Steele' (1982-87) Efter 'Remington Steele' og miniserien 'Noble House' optrådte han i en række mestendels uopsigtsvækkende biograffilm, hvoraf kun 'Mrs. Doubtfire' (1993) blev en eg...

Anmeldere

Politiken
"...egner sig ikke som biograffilm og selvom skuespillerne anstrenger sig hæmningsløst, falder de i flere tilfælde igennem."

Berlingske
"...er man til underholdning »super light«, hvor man lader hjernen få et hvil, mens stemmebåndet bliver slidt, er »Mamma Mia!« sagen denne sommer."

Jyllands-Posten
"Det er ikke god smag, men det er ekstremt underholdende. Er man til pop, pep og pastiche er ”Mamma Mia!” sommerens stensikre hit."

Weekendavisen
"Det er ikke verdensomstyrtende drama, men Mamma Mia! er blevet en eftertænksom og vellykket filmmusical, som forstår at udnytte formens love og regler."

Ekstra Bladet
"Når musikken klinger ud, kniber det dog gevaldigt med at ramme de rene toner."

B.T.
"...deres entusiasme og tydelige glæde ved projektet smitter af. Og man skal dreje hovedet godt på skrå for at få det lykkelige smil med ud ad døren."

Cinemazone
"Man forlader biografen med at hilse lærredet med et anerkendende "Thank you for the music", velvidende at man har oplevet en af årets mest substansløse film. Men heldigvis også en af de mere medrivende."

Brugere

05/07-12Anmeldelse af Mamma Mia 1
Da Meryl Streep var omkring de 40 blev hun gravid, men hun var en rigtig luder, og var sammen med tre mænd i træk. I Grækenland vel at mærke. Hendes mor blev sur på hende, og siden har hun kørt et hotel. Nu er hun 60 og hendes 20-årige datter skal giftes.

Så kommer de tre mulige fædre Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård, og så synger de alle sammen indtil der ikke er noget der giver mening, og alt hvad der hedder rigtigt og forkert ikke længere kan kendes fra hinanden.

Musikken er ABBAs, men den bliver fremført af skuespillere på autotune, som trods manglende talent på det felt, giver alt hvad de har i sig uden frygt for at blive til grin.

03/10-09Musik i hjertet
Fantastisk film. Fyldt med livsglæde og musik der rammer lige i hjertet. Virkelig gode scener, og skuespillerne gør det rigtig godt. En film der er bygget op på en lidt tynd historie, men omgivelserne og kemien vejer op for det. En rigtig "feel good" film

25/04-09MARY STREEP! PIERCE BROSNAN!
Denne film er og bliver en klassiker i mit hoved. Den gjorder indtryk på mig, eller det gjorder de'. Og de er: Marry Streep og Pierce Brosnan, som betyder mest for mig i denne film.

Filmen handler om at den unge Sophi skal giftes, men vil finde sin far først. Hun finder hendes mors (Marry Streep) dagbog. Der er 3 mænd der kan være hendes far, derfor sender hun bare tre invitiasioner. En dag dukker tre mænd op. hvem af dem er hendes far?

Som sagt er de eneste der betyder noget for mig i denne film Mery Streep og Pierce Brosnan fordi de er de bedste skuespillere og de bedste sangere. De tre mænd i filmen er: Pierce Brosnan, Colin Firth, og Stellan Skarsgård, som også er de bedste mandelige skuespillere i filmen.

Problemet med denne film er at det er meningen man skal intresere ...

19/10-08Humør Bombe
Mamma Mia er en musical der spreder smil og godt humør. Den er lavet med nerve, og Abba sangene har fået et tiltrængt moderne løft.

Befriende at se modne kvinder i front i stedet for rækken af film, hvor barbie stereotypen hersker

Virkelig en film med nerve

29/09-08Money, money, money
"Den største grund der sikkert har været til at lave denne film, har været penge. Musicalen er jo én af de mest succesfulde i mange, mange år, så Universal har helt sikkert set en guldgrube i projektet...
Det er fuldstændig ligegyldig underholdning - et nostalgi-trip - men trods alt af den slags, der gør én godt glad. Så jeg har bestemt ikke fortrudt, at min kæreste slæbte mig afsted i biografen..."

25/08-08Mamma-Mia!
Jeg er altså helt vild med Meryl Streep. Hun er så fantastiks i alt hvad hun laver, om det så er dramaer eller komedier og nu Musicals. Og synes også filmen er rigtig god, den er sjov uden at være overdrevet, og Meryl Streep og de andre skuespillere er rigitg gode. Slutningen er måske lidt plat, men med godt skuespil og gode Abba-sange får den 5 stjerner

25/08-08øh
mamma mia lorte film. ja det var min mening

12/08-08De så da ud til at more sig
Kan huske, da jeg i sin tid så 'Mars Attacks', hvordan jeg fik det indtryk, at skuespillerne havde taget sig en time out for at lave en vanvittig film, og havde det forrygende morsomt i processen. Samme fornemmelse fik jeg af 'Mamma Mia'.

Filmen er en spøjs konstruktion, hvor handlingen er bygget op omkring et bredt uddrag af ABBAs sange (nogenlunde samme formel blev brugt i 'Moulin Rouge'), noget jeg oplevede som en smule anstrengt, og ikke nær så flydende, som når det er musikken der er bygget op om handlingen.

Jeg holder meget af ABBA's musik og tekster, men foretrækker at høre dem sunget af folk, som virkelig KAN synge. Og det kan Pierce Brosnan ikke. Meryl Streep derimod imponerede, men i mine øjne var både hun og hendes veninder (Julie Walters og Christine Baranski), som ...

04/08-08fantasik film
der er romatik og erklælse og kærlighed,drama .
det er en god film for dem der er til musikal og romatik

04/08-08M U S I C A L
Tror desværre at folk tager fejl´, når de anmelder filmen som andet end end Musical

GREASE .- var handlingen tynd - ja gu var den så - men holder den - JA !

Abbas musik som fantastisk kulisse giver alle muligheder - og Ja Brosnan sun som en skuespiller og Streep overrasker - som i A Prairie home Companion med nye sider - men hun kan synge - og så er den sgu da SJOV

Jeg får lyst til dels at høre ABBA og dels tage til Grækenland - se den !!Fakta

Medvirkende
Harry Bright Colin Firth
Donna Meryl Streep
Sam Carmichael Pierce Brosnan
Sophie Amanda Seyfried
Bill Stellan Skarsgård
Rosie Julie Walters
Tanya Christine Baranski
Sky Dominic Cooper
Petros Juan Pablo Di Pace
Eddie Chris Jarvis
Bag kameraet
Instruktion Phyllida Lloyd
Produktion Benny Andersson, Judy Craymer, Gary Goetzman, Tom Hanks, Björn Ulvaeus, Rita Wilson
Manuskript Catherine Johnson
Fotografi Haris Zambarloukos
Klip Lesley Walker
Scenografi Maria Djurkovic
Musik Stig Anderson, Benny Andersson, Björn Ulvaeus
Genrer og relationer
Genre Komedie, Musical
Undergenre Romance
Relaterede film Mamma Mia! Here We Go Again
Premieredatoer
Biograf 11.07.2008
Dvd 25.11.2008
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 450.852 (#129)
Selskab Playtone, Littlestar Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...