Untraceable

FBI-agent Jennifer Marsh er ekspert i cyberkriminalitet og sidder sikkert bag skærmen. Det ændrer sig, da en seriemorder åbner en hjemmeside, hvor man kan se hans ofre blive dræbt. Antallet af besøg på siden afgør hvor lang tid de stakkels mennesker får lov at leve. Jennifer bliver sat i spidsen for jagten på psykopaten, og det viser sig at blive en væsentlig farligere opgave end FBI-agenten er vant til. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Gregory Hoblit
Medvirkende Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross
Spilletid 100 min.
Biopremiere 16.05.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gregory Hoblit

(INSTRUKTØR)
Gregory Hoblit trådte sine barnesko som instruktør på talrige afsnit af politiserierne "Distrikt Hill Street" (1981-87), "Advokaterne" (1986-94) og "New York Blues" (1993-), inden han debuterede på det store lærred med retssalsdramaet ”Primal Fear” (1996), der stadig regnes for hans bedste film. Hoblit har været nomineret til ni E...

Anmeldere

Politiken
"...ganske gedigen spændingsfilm en hel del mere substantiel end gennemsnittet af den slags film."

Berlingske
"...alt i alt en beundringsværdigt original film, men man bør vide, at den med sine sadistiske torturscener også er voldsomt ubehagelig..."

Jyllands-Posten
"...forventer man ikke andet end en jævnt underholdende thriller, vil man formentlig ikke blive skuffet."

Weekendavisen
"Hvad Hoblit kan, er at skabe tekstur og atmosfære, så filmenes hverdag overbeviser, ja er til at flytte ind i, og de fortænkte intriger trods alt får substans."

Cinemazone
"...selvom Diane Lane er et vedkommende holdepunkt i hovedrollen, og grundstemningen giver tilskueren svedige håndflader, er der lang vej op til Finchers mesterværk."

Brugere

28/09-08Høje seertal dræber!?
Fy for den lede. Din nye film er ikke særlig god, Gregory Hoblit. Denne film er desværre et kikset forsøg på at lave en samfundskritisk og relevant thriller. Den gode intention har måske nok været der, men udførelsen er kikset. Historien er ganske ligetil. En internet morder kidnapper folk og laver tortur, og det kommer op på nettet. Politiet kan intet stille op.

Folks nysgerrighed for at se vold på internettet vokser, og er et nyt fænomen. Jeg tænker i særdeleshed på begrebet "happy slapping". Det er også fint nok at emnet bliver taget op, men filmen prædiker for meget, og der gås ikke nok i dybden med temaerne. Man opdager også ganske hurtigt, at filmen vil følge det skematiske Hollywood koncept. Det er så også derfor filmen knækker. Den er alt for forudsigelig.

Det bedste ved ...

02/08-08Fed idé - Godt skuespil
En spændende film, hvor man ikke kigger væk fra skærmen - Jo måske de sarte sjæle.

22/05-08Det skader også at kigge
Begavet lille thriller, hvor en seriemorder har fundet på et rigtig ondt trick: Han streamer sine ofre live på nettet, og de bliver så tortureret til døde hurtigere, jo flere brugere der besøger hans website.

"Untraceable" er en grim film. Morderens hjælpeløse ofre dør på ekstremt ubehagelige måder, og det bliver vist helt tæt på. Men i modsætning til mange af de moderne torturgysere er der her en klar pointe med ubehagelighederne. For den underliggende pointe er - selvfølgelig - at det ikke er hverken uskadeligt eller ansvarsløst, når man surfer rundt og ser mærkelige videoer på tilfældige websites. Og det er en pointe, der er værd at tænke over - også selv om filmen serverer den med højt løftet pegefinger, når det eksempelvis skal bredes ud til, at der ikke ville være kvinder, der ...

09/05-08Intet nyt i mørket
En thriller der byder på brutale og blodige scener a la Saw filmene, men prøver også at være en "catch the killer" film a la Seven.

Desværre er der intet nyt at hente i Untraceable.
Skuespillet er mildest talt ikke særligt overbevisende. Hvad Diane Lane laver i denne her film må stå lidt som et mysterie. Det er nok en af de svageste roller jeg har set hende i.

Filmen er ret forudsigelig og uden nogle overraskelser, da vores morder allerede efter en halv time introduceres.

Filmen prøver selvfølgelig at skabe debat omkring mennesker's nysgerrighed overfor andre's lidelser. Bare en skam at historien fremstår som en fattigmands udgave af Seven.

Gense hellere Seven eller Saw filmene igen, end at bruge penge på dette kopiprodukt

Fakta

Medvirkende
Agent Jennifer Marsh Diane Lane
Kriminalbetjent Eric Box Billy Burke
Agent Griffin Dowd Colin Hanks
Owen Reilly Joseph Cross
Stella Marsh Mary Beth Hurt
Richard Brooks Peter Lewis
Tim Wilks Tyrone Giordano
Annie Haskins Perla Haney-Jardine
Herbert Miller Tim De Zarn
David Williams Christopher Cousins
Bag kameraet
Instruktion Gregory Hoblit
Produktion Andy Cohen, Hawk Koch, Gary Lucchesi, Steven Pearl, Tom Rosenberg, Richard S. Wright
Manuskript Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett
Fotografi Anastas N. Michos
Klip David Rosenbloom
Scenografi Paul Eads
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Seriemorderfilm
Nøgleord FBI, Seriemorder
Premieredatoer
Biograf 16.05.2008
Dvd 23.09.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 11.349
Selskab Lakeshore Entertainment, Cohen / Pearl Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...