Righteous Kill

Rooster og Turk har overlevet 30 år som kriminalbetjente i New York, og makkerparret overvejer at lægge pistolerne på hylden, da en seriemorder melder sig på scenen. Gerningsmanden har tilsyneladende sat sig for at rense The Big Apple for alle de kriminelle som politiet af den ene eller den anden grund ikke får ram på. Desværre for morderen bliver Rooster og Turk sat på sagen. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Krimi
Instruktør Jon Avnet
Medvirkende Al Pacino, Robert De Niro, Carla Gugino, John Leguizamo
Spilletid 101 min.
Biopremiere 10.10.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Al Pacino

Alfredo James Pacino er trods sin ringe fysiske størrelse noget af en kæmpe i amerikansk film. Efter at have gjort sig bemærket på teatret debuterede han på celluloid i 1969 og slog igennem i 1972 med "The Godfather". Han havde nogle meget magre år i 80’erne og skrabede bunden med ”Vi vandt Amerika” (1985), der kastede Pacino ud...

Anmeldere

Politiken
"I værste fald er vi på kanten af selvparodien, i bedste fald er det trygt og rart, fordi hverken film eller skuespil overrasker."

Jyllands-Posten
"Man kan se mere overbevisende produceret, velspillet og generelt begavet storbykrimi snart sagt hver eneste aften på én eller anden tv-kanal."

Information
"Det, der på papiret har lignet en god idé - at bringe Robert De Niro og Al Pacino sammen for alvor - viser sig for længst at have overskredet sidste holdbarhedsdato."

Ekstra Bladet
"...man skal nok være inkarneret idoldyrker, hvis filmen skal forrente sig i hukommelsesbanken."

Cinemazone
"Uden fortællemæssige overraskelser eller blot antrittet til filmteknisk vovemod, bliver Righteous Kill aldrig mere end bleg kopivare. En billig manifestation af idéen krimi."

Brugere

31/01-10

19/06-09Lad jer ikke narre - filmen er udmærket!
Jeg begriber ikke den dårlige rating, denne film har fået. Al Pacino og Robert De Niro spiller fremragende i denne krimi-thriller.

De Niro er den klassiske "ballade-øjne-guy" mens Pacino er, som vi kender ham - dog lidt mindre hidsig. Okay, det er ikke deres bedste film, men plottet er sgu bedre end så meget andet lo**, der findes.

Jeg nød denne film - der tager lidt af samme idé som "The Usual Suspects". Ikke alt er helt, som man tror det er. Og man bliver overrasket - hvis man da ikke har luret den af inden.

Filmen er ikke bare tju-bang vilde dyr med kæmpe eksplosioner uden noget egentlig plot. Plottet ER der, og det er tilmed ret gennemtænkt.

Må ikke misses, hvis man er Pacino og/eller De Niro fan.

- SunKJ.

19/05-09Gnavne, Gamle Politimænd
Det er ikke fordi, at det har regnet med roser over Pacino og De Niro's anden joint venture Righteous Kill, men som stor fan af de aldrende stjerneskuespillere var man vel nærmest tvunget til at se denne film. At se de to herrer sammen igen skulle så også være den eneste grund, for alt andet i filmen er et grimt opkog af samtlige klicheer nogensinde set i krimigenren.

Det værste ved filmen er manuskriptet. Det springer frem og tilbage i tid, så man nemt farer vild i det nærmest barnlige basale plot. Det går også galt i actionscenerne hvor det aldrig opnår en elementær spænding. I disse scener løber De Niro eller Pacino blot rundt og ser trætte ud, hvilket ikke ligefrem er ophidsende for seeren.

Historien er heller ikke synderlig interessant, og filmen begår den store brøler at lave...

16/10-08Svar
Jeg har ikke set Righteous Kill, men jeg har kigget lidt på den på Imdb, og jeg ville bare dele følgende billede fra premieren:
http://www.imdb.com/media/rm3398079488/tt1034331
Det er to herrer på toppen af deres karriere, ha ha ha!

Jeg kunne for øvrigt også godt lide Cinema's kommentar:

"Specielt Pacino er irriterende i filmen. Han ævler og ævler løs i vanlig stil og er iført den samme sorte læderjakke som det må være indskrevet i kontrakten, at han skal bære."

Ha ha ha!

14/10-08Formålsløst stjernetræf 13
Al Pacino og Robert De Niro i samme film. Det er set før i både "The Godfather Part II" og "Heat", men i de film havde de to superstjerner sammenlagt én scene sammen. Så Pacino og De Niro spiller for første gang rigtigt sammen i "Righteous Kill", hvor de er to rutinerede kriminalbetjente fra New York, som har været makkere i lang tid. Der er bare én af dem, der er begyndt at tage loven i egen hånd ved at skyde de kriminelle, de ikke kan få dømt. Og de to bliver selvfølgelig selv sat til at opklare sagen.

Det er ikke nogen dum præmis, men filmen ender som en gang rod, ikke mindst genremæssigt. Den vil gerne være klassisk politifilm, samtidig med at den er seriemorder-krimi og selvtægtsfilm. Af de tre stilarter synes jeg, den fungerer bedst som politifilm, primært på grund af flere god...

07/10-08De gamle hunde
De 2 stjerne Robert DeNiro og Al Pacino er 2 trætte politifolk på jagt efter en seriemorder i en ørkenvandring af en thriller så fyldt med klichéer at det giver genbrug en helt ny mening. Fordelen ved genren er at når manuskript-forfatteren løber tør for idéer så kan man blot lade der ske endnu et mord og så kører vi igen. Specielt Pacino er irriterende i filmen, han ævler og ævler løs i vanlig stil og er iført den samme sorte læderjakke som det må være indskrevet i kontrakten at han skal bære. Se hellere en af de herrers ældre gode film igen.

Fakta

Medvirkende
Rooster Al Pacino
Turk Robert De Niro
Karen Kleisner Carla Gugino
Kriminalbetjent Perez John Leguizamo
Kriminalbetjent Riley Donnie Wahlberg
Spider 50 Cent
Løjtnant Hingus Brian Dennehy
Randall Frank John Hughes
Rob Dyrdek
Dan Futterman
Bag kameraet
Instruktion Jon Avnet
Produktion Jon Avnet, Boaz Davidson, Randall Emmett, George Furla, Lati Grobman, Avi Lerner, Alexandra Milchan, Daniel M. Rosenberg
Manuskript Russell Gewirtz
Fotografi Denis Lenoir
Klip Paul Hirsch
Scenografi Tracey Gallacher
Genrer og relationer
Genre Krimi
Undergenre Seriemorderfilm, Strømerfilm
Nøgleord Selvtægt, Seriemorder
Premieredatoer
Biograf 10.10.2008
Dvd 24.02.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 9.098
Selskab Millennium Films, Nu Image Films, Emmett/Furla Films, InVenture Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...