Johnny Mad Dog

Laokole er 13 år og på flugt sammen med sin forkrøblede far og sin lillebror. Hendes landsby er blevet terroriseret af militsstyrken the Death Dealers, der gør alt for at få nye medlemmer - uanset deres alder. De hjernevasker børn helt ned til 12 år og får dem til at udøve frygtelige overgreb på civilbefolkningen. Én af soldaterne i The Death Dealers er en 15-årig, der går under navnet Johnny Mad Dog. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Jean-Stéphane Sauvaire
Medvirkende Christophe Minie, Daisy Victoria Vandy
Spilletid 97 min.
Biopremiere 27.03.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Engang imellem kan man opleve, at en rigtig vigtig film ikke nødvendigvis samtidig er en rigtig god film."

Berlingske
"...alt i alt virker filmen mest af alt som et brutalt politisk budskab, der er så svært at kapere, at man sidder tilbage meget mut."

Jyllands-Posten
"Jean-Stéphane Sauvaires fremragende, barske skildring af alt for unge børnesoldater i et unavngivet afrikansk land får de små hår til at rejse sig på publikums arme, mens man uden held forsøger at bilde sig selv ind, at det ikke ville kunne ske i virkeligheden."

Weekendavisen
"...et visuelt knytnæveslag."

Information
"Johnny Mad Dog er en filmteknisk bedrift, men en moralsk tvivlsom affære, fordi den konsekvent prioriterer det ydre over det indre."

Ekstra Bladet
"...en af den slags sjældne, uforglemmelige og nødvendige film, som giver et uhyggeligt indblik i en rystende virkelighed."

Cinemazone
"...som skildring af et helvede på jord, hvor børn tvinges til mord, hvis de da ikke bare overlades til sig selv, er den formidabel."

Brugere

26/04-09Virkelig gribende og tankevækkende film
Det er en rigtig god film. Jeg elsker især filmens budskab og holdning. Før jeg så denne film, tænkte jeg ikke så meget over de samfunds-problemerne i Afrika, man ser i Johnny Mad Dog. Nu har jeg total medliddenhed til de mennesker, som oplever de ting. Det tror jeg faktisk, alle har, efter de har set filmen.

03/04-09Smukt mareridt
Børnesoldater er nogle sære skabninger. Ikke helt voksne, men heller ikke helt børn. De er for uskyldige til at være dæmoner, men for skyldige til at være engle. De er børn af deres bizarre, brutale omstændigheder, men også voldelige agenter der påvirker deres omstændigheder med koldt blod og skarpladte våben.

Jean-Stephane Sauvaires film fanger denne ambivalens i nogle stærke, smukke billeder i ”Johnny Mad Dog” om en enhed af 12-15 årige soldater i en blodig borgerkrig i et unavngivent afrikansk land. Oprørshæren skyder deres forældre, giver dem stoffer og våben, og fører dem til slagmarker og terroraktioner for at skabe ravage.

Mad Dog (Christophe Minie) er enhedens 15-årige leder, hvis unge ansigt er forstenet og udtryksløs af de massevis af meningsløse krigshandlinger, han ha...


Fakta

Medvirkende
Johnny Mad Dog Christophe Minie
Laokole Daisy Victoria Vandy
Bag kameraet
Instruktion Jean-Stéphane Sauvaire
Produktion Benoît Jaubert, Mathieu Kassovitz
Manuskript Jean-Stéphane Sauvaire
Fotografi Marc Koninckx
Musik Jackson Tennesse Fourgeaud
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Nøgleord Afrika, Børnesoldat
Premieredatoer
Biograf 27.03.2009
Dvd 18.08.2009
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig
Produktionsår 2008
Spilletid 97 min.
Solgte billetter 2.058
Selskab Explicit Films, MNP Entreprise, SCOPE Invest, Scope Pictures
Biodistributør Miracle Film

Se også...