Lars and the Real Girl

Lars Lindstrom er både venlig og uskyldig, men også så indesluttet og genert, at han har svært ved at slå igennem hos kvinderne. Det bringer derfor stor glæde, da han fortæller sin bror og svigerinde, at han har mødt den eneste ene, Bianca, på nettet. Men Lars' familie får en overraskelse, da de inviterer Lars og Bianca til middag. Bianca er nemlig en dukke. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Komedie
Instruktør Craig Gillespie
Medvirkende Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, R.D. Reid
Spilletid 106 min.
Biopremiere 25.07.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et interessant filmisk eksperiment i og om illusionens kraft imellem os."

Berlingske
"Ud af beskedne kår vokser den til en smuk, rørende og fulds­tændig original oplevelse om noget så mærkeligt som en ung mands kærlighed til en oppustelig dukke."

Weekendavisen
"Ryan Gosling slipper forbavsende godt fra at spille figuren, der skal være kedelig, sød, genert og semi-autistisk, for nu og da at gå i ægte panik."

Information
"... ren som nyfalden sne og charmerende som bare pokker."

Ekstra Bladet
"Goslings spil er så raffineret, at selv mikroskopiske nuancer får enorm betydning..."

Cinemazone
"...humoren flyder ubesværet og sømløst sammen med filmens ramme alvor og resultatet deraf er en oprigtig rørende og hjertevarm komedie om noget så svært som at overkomme et barndomstraume."

Brugere

27/04-11Lars and the Real Girl
"..nok er den langsom og spændingsniveauet er lavt, men det en 1'er og den hører til sjældenthederne ."

08/07-09Rablende gal
Lars and the Real Girl er for mig en smuk, anderledes og tankevækkende film.

At lars i filmen får et forhold til en Lolita dukke, som var hun et rigtigt menneske kan synes vanvittig, men er det nu også det?

Dukken er vel blot et symptom på noget andet (lars´ psykiske traume) og filmen viser på intelligent vis, hvordan samfundets accept af Lars´ selvopfundne kæreste faktisk bliver en del af helbredelses processen for Lars.

Filmens budskab om at acceptere det der er i stedet for at have modstand imod det, er i mine øjne et intelligent budskab, og viser at en simpel ting som accept kan være helbreddende i sig selv. Et budskab vi som mennesker, samfund og endda i psykiatrisk regi kan lære meget af.

Derfor er Lars and the Real Girl for mig en revolutionær film der kører i sit eget...

17/01-09Ikke speciel oprivende..
Jeg så den her film sammen med min partner. Vi er begge ret uenige i, om filmen var god eller ej. Jeg selv synes, det var spild af tid, da der ikke rigtigt var noget at rive op i - men den var da meget sød.

Vi begge havde problemer med at se, hvad budskabet skulle være i filmen, men efter at have læst "laks'" anmeldelse (under denne) gik der da nogle lys op for mig.

Den kan ses, men forvent ikke et kæmpe drama og neglebidderi.

28/07-08Glimrende skrig!
Lars and the real girl er overfladisk set en møjhamrende kedelig langsommelig tragi/komisk komedie...½ milimeter under overfladen handler filmen dog, på mere end et konkret plan, om berøringsangst i hele vores, på skræmmende mange områder, så rigide og homogeniserede samfund. En berøringsangst, angst og kærlighedshunger i det hele taget, der tvinger folk af alle køn i alle aldre ud i bizar ensomhed med fordærvende sjæls-smadrende fantasifascinationer gennem det ene eller andet medie. Datingsites, dark rooms og anden opium over en bred kam - ene og alene..ene og alene for midlertidig overlevelse. Bare tænk på alle de alkoholikere der sidder derhjemme alene med Vores Øl(sutteflasker/silikonedukke..) Lars er således på en måde inkarnationen af maleriet "Skriget" et af de mange tavse skrig i...

27/07-08Lolita pr. postordre
Bizar, charmerende og rørende film om en fyrs forhold til en lolitadukke.

"Lars and the Real Girl" foregår i en canadisk lilleby. Hovedpersonen Lars er en enspænder, der bor i garagen bag sine forældres gamle hus - som hans bror og svigerinde nu bebor. Lars er vellidt, men har meget lidt reel kontakt til andre, og da han så køber en RealDoll på internettet og præsenterer 'hende' som sin nye kæreste, ved folk i byen ikke rigtig, hvilket ben de skal stå på.

Det her er en dejlig lille film, og det er den først og fremmest på grund af Nancy Olivers begavede manuskript, som da også blev nomineret til en Oscar. Ud over det fundamentalt fantastiske i at skrive en historie om en fyr, der har et platonisk forhold til en lolitadukke, er det også en historie med masser af dybde og indhold u...

25/07-08God lille film - og da ganske orginal
Filmen formår på en og samme tid at være både morsom og alvorlig: den absurde situation Lars mere eller mindre frivilligt putter sig selv i ved at date en sexdukke, og Lars' (og omgivelsernes) forvandling som følge heraf. Måske smører filmen lidt for tykt på i skildringen af de "Åh-så-gode" medborgere i det samfund, hvor vores hovedperson befinder sig - spillet af Ryan Gosling, som igen igen spiller suværent. Alt i alt en god film, og en rimelig orginal en af slagsen.

Fakta

Medvirkende
Lars Lindstrom Ryan Gosling
Karin Emily Mortimer
Gus Paul Schneider
Reverend Bock R.D. Reid
Margo Kelli Garner
Fru Gruner Nancy Beatty
Hr. Hofstedtler Doug Lennox
Hr. Shaw Joe Bostick
Fru Schindler Liz Gordon
Fru Petersen Nicky Guadagni
Bag kameraet
Instruktion Craig Gillespie
Produktion Sarah Aubrey, John Cameron, Sidney Kimmel
Manuskript Nancy Oliver
Fotografi Adam Kimmel
Klip Tatiana S. Riegel
Scenografi Arvinder Grewal
Musik David Torn
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Dukke, Outsider, Umage par
Premieredatoer
Biograf 25.07.2008
Dvd 09.12.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2007
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 11.153
Selskab Sidney Kimmel Entertainment
Biodistributør Miracle Film

Se også...