WALL-E

Menneskeheden har for længst forladt jorden. Tilbage er efterladt én enkelt lille robot, Wall-E, der har brugt et par århundrede på at rydde op. Men en dag ankommer undersøgelsesrobotten EVA og noget tyder på, at der stadig er noget af interesse på jorden. Og Wall-E er bestemt også interesseret i EVA. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Familiefilm, Komedie, Science Fiction
Instruktør Andrew Stanton
Medvirkende Peter Røschke, Sara Poulsen, Rasmus Bjerg, Jarl Friis-Mikkelsen
Spilletid 98 min.
Biopremiere 29.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er sjældent, en gigantisk løftet pegefinger er blevet brugt så gennemført afvæbnende og vittigt som i denne rørende og regulært nyskabende computeranimerede love story udfoldet på en dyster og kun alt for aktuel baggrund."

Berlingske
"...en usædvanlig begavet og fantasifuld film primært med appel til voksne..."

Jyllands-Posten
"Familiefilm i ordets bedste forstand bliver ikke meget mere begavede eller underholdende."

Weekendavisen
"Filmens første time er regulært mageløs..."

Information
"Det er fantastisk, at Pixar kan blive ved med at lave film, der kan forbløffe og fornøje selv de mest blaserte animationsfans. Selskabet højner den tekniske, fortællemæssige og intellektuelle standard for snart sagt hver ny film..."

Ekstra Bladet
"...en nærmest åbenbarende oplevelse præget af udsøgt poetisk billedsans og et enormt visuelt overskud. Mageløst."

B.T.
"...årets mest nyskabende og rørende film på tværs af alle genrer, stilarter og landegrænser."

Cinemazone
"Wall E forener fortsat teknisk udvikling med en appel, der bør række helt ned på bagerste række, og hvis ungerne (og de voksne) fremover lærer at tænke lidt over, hvad der sker med pizzabakken, når man lægger den i skraldespanden, så skader det næppe heller vores fælles fremtid."

Brugere

28/11-12En Herlig Animeret Stumfilm - men til det Større Publikum!
"Tja, 'Wall·E' er først og fremmest en sød, sjov, sublim, rørende og ufatteligt opfindsom tegnefilm, for den er udstyret med smukke billeder og en god morale. Desværre må jeg bekende, at den heller ikke er en film for "Hele familien", for lige ved siden af de flotte og imponerende sekvenser, gemmer der sig også en del ulemper, når den skal ses som en børnefilm."

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b.../08/walle.html

04/01-09Eva & Teknik
I en grå og beskidt storby finder vi Wall-E. En laber lille skraldekompressor på larvefødder.
Her rydder han op efter menneskeheden, som forlængst har forladt jorden til fordel for et luksuskrydstogt på et rumskib. Den ganske trivielle hverdag kun omgivet med en lille trofast græshoppe og et gammelt gemt videobånd til fyraften, ændre sig pludselig en dag. En Rumsonde ved navn Eva, har nemlig fået til opgave at finde ud af om der stadig er liv på jorden. Wall-E bemærker straks den feminine rumsonde som fører ham med ud på rumskibet, hvor en lille spirende plante skal overbevise menneskene om at det stadig er værd at satse på at pleje jorden ordentligt.
I gamle dage hed det Disneys forunderlige verden. I dag hedder det Pixars. Wall-E er som mange andre af hans slags udstyret med mange te...

18/10-08En rigtig god film!
Wall-E er rigtig god og menneskerne er alt for fucking tykke og sidder foran en lorteskærm hele dagen lang og taler med andre tykke mennesker og deres mad er på væske fordi de er så dovne! Alligevel 6 stjerner til Wall-E.

03/10-08Rumrejsen 2001 - nu for børn
Alle der har filmhistorien godt indekseret i baghovedet vil sikkert spotte de mange referencer til Kubrick's Rumrejsen 2001: Det bedrageriske røde øje hos computeren HAL og det musikalske tema er tydelige.

Men det er mere end fåtallige citater der udgør inspirationen. Hele temaet er spændt op omkring samme ideologi, så basalt set er Wall-E en børneudgave af Rumrejsen 2001. Kubricks nøglebegreb var den cykliske livsfilosofi (derfor de mange cirkler) og genfødselstemaet.

Og genfødsler bliver der brug for når menneskeheden degraderer sit eget eksistensgrundlag og returnerer til det inaktive babystadie. Først derefter kan vi atter lære at gå og stå - og regenerere. Jo, det er brede armbevægelser for en film at være, men når Kubrick kan, så kan Pixar vel også.

(ADVARSEL: MINDRE SPO...

04/09-08God film....
En god og smuk film...med en masse ting, vi mennesker burde tænke mere på...bla. behandle hinanden og vores jord bedre...
Mine drenge var vilde med den...
4 med pil op....

31/08-08Vidunderli og rørende film
Det her er simphelthen filmen, alle skal se. Wall-E er vidunderlig på alle planer. Den er sjov, spændende, uimodtåelig og vanvittig rørende. Tårene løb ned af kinderne på mig tll sidst. Musikken af Thomas Newman er noget af det bedste i filmen. Newman laver det ene flotte stykke musik efter det andet. Han skal 100& nomineres til en oscar til februar. Snyd ikke dig selv for sådan en dejlig oplevelse, som Wall-e er.

Fakta

Medvirkende
WALL•E (dansk stemme) Peter Røschke
EVA (dansk stemme) Sara Poulsen
Kaptajnen (dansk stemme) Rasmus Bjerg
Shelby Forthright (dansk stemme) Jarl Friis-Mikkelsen
Auto (dansk stemme) Peter Zhelder
M-O (dansk stemme) Lars Thiesgaard
John (dansk stemme) Niels Olsen
Mary (dansk stemme) Joy-Maria Frederiksen
Skibscomputer (dansk stemme) Jette Sievertsen
Bag kameraet
Instruktion Andrew Stanton
Produktion Jim Morris
Manuskript Andrew Stanton, Jim Reardon
Klip Stephen Schaffer
Scenografi Ralph Eggleston
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie, Science Fiction
Undergenre Animation, Romance
Premieredatoer
Biograf 29.08.2008
Dvd 16.12.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2008
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 219.968
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...