The Reader

I efterkrigstidens Tyskland rammes teenageren Michael af skarlagensfeber. Da han bliver rask opsøger han sin sygeplejerske Hanna for at sige tak. Efter først at opfylde hendes glæde ved at få bøger læst højt, så indleder Michael en hemmelig affære med Hanna. En dag forsvinder hun pludselig og Michael ser først igen 10 år senere, da hun anklages for at have begået forbrydelser som nazist. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Thriller
Instruktør Stephen Daldry
Medvirkende Ralph Fiennes, Kate Winslet, Bruno Ganz, Jeanette Hain
Spilletid 124 min.
Biopremiere 08.04.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet er en kødelig ung englænder med store fødder og en endnu større udstråling. Hun begyndte at studere drama allerede som 11-årig og medvirkede siden i et par tv-serier inden sin bemærkelsesværdige spillefilmsdebut 'Engel, min engel' (1993). Kønne Winslet har primært gjort sig gældende i periodefilm baseret på litterære sv...

Anmeldere

Politiken
"Tilbage står indtrykket af en ambitiøs, flot film, der er bange for at kigge ind dér, hvor det gør mest ondt..."

Berlingske
"...er ikke et helt igennem helstøbt værk og dog en fascinerende filmoplevelse om ondskab og lidenskab, forbrydelse og forsoning. Og som sådan en poetisk, men usentimental storfilm."

Jyllands-Posten
"Hvordan man end vender og drejer den historie - der er noget galt! Er det mon kun en halvrådden skrøne, der omgås letfærdigt og overfladisk med grusomheder og lidelser pakket ind i lækker sex?"

Information
"Man sidder tilbage i sædet og anerkender værdien af historien og ikke mindst kvaliteten af skuespillet, men man savner passionen."

Ekstra Bladet
"...formår på overbevisende, bevægende og tankevækkende facon at kombinere en fortælling om seksuel vækkelse og umulig kærlighed med nogle af de helt centrale moralske, politiske og eksistentielle spørgsmål i det 20. århundredes historie."

Cinemazone
"...et stykke ganske vist vellavet, lydefri litterær-filmatisering, men også lidt af en kold og fersk affære, man hurtig glemmer. Det respektfulde tema til trods."

Brugere

11/03-11Tjaaa..
Super skuespilspræsentationer, meeeen jeg må indrømme, at den er en smule kedelig og meget lang.
Er glad for at have set den, men ser den højst sandsynligt aldrig igen.

03/10-09Uægtefølelser, og kedelig udføring.
Kan godt lide idéen med den forbudte kærlighed mellem en ung dreng og en voksen kvinde, men den fortjener altså ikke efter min mening, så meget anerkendelse som den har fået. Jeg synes at når man bruger så speciel en historie, så skal man altså også kunne gøre filmen speciel. Men jeg synes den er fyldt med kedelige minutter, og filmen er heller ikke helt troværdig. Jeg synes Kate Winslet spiller fantastisk, men det er næsten også det bedste jeg kan sige. På en eller anden måde så føles historien også lidt opbrugt, til trods for den egentlig aldrig har været brugt før. Synes heller ikke at den unge mand som voksen, er troværdig og mangler efter min mening ægte følelser. Filmen er kedeligt udført.

16/09-09En rigtig god film :)
Jeg var blevet positivt overrasket, da jeg læste bogen i skole sidste år, og tænkte at man nok hellere også måtte leje filmen og se, om den levede op til bogen.
Og det synes jeg faktisk den gør!

Den kommer fint igennem de mange af siturationer og spørgsmål som bogen har skrevet, og synes også det sker i et tempo hvor man kan følge med, uden det går for langsomt.

Var faktisk meget i tvivl om, hvordan filmen ville kunne fungere som en 2 timers film, fordi bogen er forholdsvis kort, og samtidig meget beskrivende at Michaels tanker og omgivelser, men det klarer den jo rigtig godt.

Det sker ved hjælp af det rigtig gode cast filmen har.
Kate Winslet passer perfekt som Hanna, og har både kroppen og ansigtet der minder meget om den Hanna jeg forstillede mig, og hun fortjente helt s...

16/09-09Fantastisk Winslet!
Jeg synes virkelig, at The Reader er en helt fantastisk film.
Jeg blev fanget fra 1. scene og var vildt begejstret næsten hele vejen igennem. (dog var sidste scene lidt for lang!)

The Reader er blevet kaldet for en Holocause, hvilket den også på en måde er. Men det er også en smuk og erotisk kærlighedshistorie.
De mange sexscener og aldersforskellen kan for mange virke lidt stødende, men jeg synes de var meget stærke og troværdige.
Det skylles specielt David Kross og ikke midt Kate Winslet

Skuespillet er faktisk rigtig godt. Alle roller er tænkt godt igennem og støttes af en masse stærke skuespillere inkl. Finnes og Olin, men det er altså Winslet der stjæler billedet. Hun rammer alle tonerne i rollen og jeg fik virkelig ondt af denne kvinde på trods af hendes fortid. Det Kate g...

19/07-09Fuldstændig fantastisk!
Du har der efterhånden været mange hårde indlæg om denne film, så nu synes jeg, at det er på tide at der kommer et lidt mere possitivt indlæg om filmen :-)

Og helt personligt, synes jeg, at The Reader var en helt vild god oplevelse.

Jeg læste bogen for ca. 2 år siden, og da den kom i biografen vidste jeg, at jeg SKULLE se den, og den overgik alle mine forventninger.

Jeg var grebet af filmen fra den begynde til den sluttede.
Den tager bogen vigtige budskaber og dialoger op, og ligesom i bogen bliver vi nærmest tvunget til at sætte os ind i en forbudt affære og føle fortåelse for Hanna, selvom hun har gjordt noget forfærdeligt.

Kate Winslet er helt perfekt i rollen som Hanna, og passer helt til Hannas beskrivelse i bogen. Hun rammer tonerne helt rigtigt og hun formod at ramm...

19/07-09Holocaust og patter
Handler om tysk dreng i 1950erne, der scorer en MILF. Fedt.

Indtil han finder ud af, at hun var en sadistisk strigle fra SS. Awkwaaaard.

En nøgen Kate Winslet er altid et plus. Og her er hun meget nøgen. Mange gange.

Briter med tysk accent er derimod forfærdeligt.

Elendig dialog. Hun går hen til ham nøgen, mens han er i bad. Griber fat om hans penis. Han siger ”You are so beautiful.” Hvortil hun svarer: ”What are you talking about?” Og så med den tyske accent. Den går mig virkelig på. Det hele virker forceret og kunstigt.

Filmen er fortalt af den gamle udgave af drengen, der boller med Winslet. Han er spillet af Ralph Fiennes. Hans datter, en biperson, kommer ind ud af det blå og flæber over, at han holdt ting skjult fra hende. Med piano og det hele. Ingen opbygning. ”...

27/06-09En kedelig omgang
Fandt filmen meget kedelig og ikke spor dramatisk.
Kate Winslet og David Kross er gode i deres roller, men vi kommer aldrig rigtig til at kende dem. Deres "romance" virker meget firkantet.

Historien er enkel og deprimerende. Men det er sikkert meningen.

Det er en kunststil indenfor film, som jeg ikke finder interessant.
En kedelig film, pakket ind i en grum tid.

Nok den mest forkerte film nomineret til oscar for bedste film i 2009. Sammen med Benjamin Button.

03/05-09Den kollektive skam
Interessant og moralsk kompleks film om skylden og skammen efter holocaust, baseret på en bestseller-roman af Bernhard Schlink. Hovedpersonen er 15 år, da han i 1958 forelsker sig i en 21 år ældre kvinde. Deres tid sammen handler meget om sex, men også om højtlæsning, for kvinden elsker at få læst højt. En dag rejser hun dog pludseligt bort, og hovedpersonen ser hende først igen otte år senere, hvor han som jurastuderende følger en krigsforbrydersag. Her sidder hans gamle flamme nemlig på anklagebænken på grund af sin tid som SS-vagt i bl.a. Auschwitz.

På overfladen handler historien om hovedpersonens indre konflikt ved at elske én med en så uhyrlig fortid, om at han ikke kan gemme sine følelser væk, selv om han forstår, hvad hun har gjort. Og på det tematiske plan bredes det ud til ...

14/04-09ikke for åndelige analfabeter
formidabelt spil hvilke biroller ,roller ,carsting,m,m.en ren nydelse

07/04-09Filmnørden anmelder The Reader 1
Sikke dog en dejlig film. Ja, den handler om KZ-lejre, massemord og fortabt kærlighed, men sikke dog en dejlig film. Ikke så lidt imponerende, at det er dén følelse Filmnørden sidder med, efter to timer i selskab med førnævnte, men det er jo nok fordi The Reader er meget, meget mere end det.

Året er 1958. 15-årige Michael Berg bliver syg på vej hjem fra skole i Neustadt, Tyskland. Han stopper i en tilfældig port og kaster op. En ukendt kvinde kommer ham til undsætning. Hun skyller resolut opkast væk fra fortorvet og Michaels fødder. Så sender hun ham hjem. Michael er syg med skarlagenfeber i flere måneder, og tvinges efterfølgende af sin mor, til at opsøge den ukendte dame og give hende en buket blomster. Dette bliver starten til Michaels første rigtige kærlighedsaffære. Han og kvinde...Fakta

Medvirkende
Michael Berg Ralph Fiennes
Hanna Schmitz Kate Winslet
Professor Rohl Bruno Ganz
Brigitte Jeanette Hain
Rose Mather / Ilana Mather Lena Olin
Carla Berg Susanne Lothar
Unge Ilana Mather Alexandra Maria Lara
Thomas Berg Florian Bartholomäi
Emily Berg Alissa Wilms
Unge Michael Berg David Cross
Bag kameraet
Instruktion Stephen Daldry
Produktion Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti, Redmond Morris
Manuskript David Hare
Fotografi Roger Deakins, Chris Menges
Klip Claire Simpson
Musik Nico Muhly
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Retsalsdrama, Romance
Premieredatoer
Biograf 08.04.2009
Dvd 15.09.2009
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 32.547
Selskab Mirage Enterprises
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Oscar 2009, Bedste kvindelige hovedrolle
Golden Globes 2009, Bedste kvindelige birolle

Se også...