Mammut

Leo og Ellen har masser af succes! Leo har udviklet et succesfuldt web-site, og Ellen er en dedikeret kirurg på en skadestue. Men parret har ikke meget tid til deres 8-årige datter, som tilbringer langt det meste af dagen med den fillipinske barnepige Gloria. Da Ellen begynder at tvivle på, hvorvidt de har skruet tilværelsen rigtigt sammen, og Leo samtidig skal på forretningsrejse i Thailand, sker der en række radikale begivenheder i den lille familie. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Lukas Moodysson
Medvirkende Michelle Williams, Gael García Bernal, Thomas McCarthy, Sophie Nyweide
Spilletid 125 min.
Biopremiere 07.05.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lukas Moodysson

(INSTRUKTØR)
Med sin debutspillefilm fik Lukas Moodyson et meget velfortjent gennembrud og fik samtid placeret en lille flække ved navn Åmål fast på verdenskortet. ”Fucking Åmål” (1998) er et sjælden indfølt og nuanceret portræt af teenagere i et lille provinshul, og skildringen af Agnes forelskelse i sin jævnaldrende klassekammerat Elin fremkald...

Anmeldere

Politiken
"...Moodyssons lettest tilgængelige film siden ’Tillsammans’, men langt mere universel og vidtrækkende i sine ambitioner."

Berlingske
"Der er besnærende billeder i filmen – stor respekt til dens kreative danske cheffotograf Marcel Zyskind – men også en stærkt ujævn fortælleform med irriterende skift mellem det dvælende og det hektiske..."

Jyllands-Posten
"Vi forstår tragedien i verdensordenen og i den menneskelige fremmedgørelse, men forbliver distanceret betragtende."

Information
"Det er velment, men alt for tydeligt konstrueret, og det, der burde gøre ondt, irriterer, fordi det er så overtydeligt og utroværdigt iscenesat."

Ekstra Bladet
"Smukke billeder og godt spil af især Bernal kan ikke fjerne fornemmelsen af klæg, politisk korrekthed og mangel på subtilitet."

B.T.
"Den lader mig iskold."

Cinemazone
"Mammut tirrer frem for at forløse, og turen ned i afgrunden er med bremserne helt i bund. En skuffelse, om end en mindre en af slagsen, når potentialet for storhed er så truende nær og alligevel går tabt i oversættelsen."

Brugere

15/11-09> Helt håbløst er det vel ikke? >
Mammoth er på trods af sine til tider forcerede pointer og konstruerede væsen en både storslået, flot og til tider poetisk filmoplevelse, som vil sit publikum noget – og det er sgu altid et plus i min bog.

Det er en herlig ambitiøs fortælling, som tager sig god tid til at berøre en række komplekse problematikker og kontraster man finder i verden. Og selvom det til tider bliver lige sort/hvidt nok, så er der heldigvis også med god sans malet interessante gråtoner op i spændet mellem rig og fattig, menneskelig fremmedgørelse og tilhørsforhold i en global verden.

Full review:
http://blog.mtv.dk/movies/2009/...hele-vel-ikke/

21/05-09Globaliseret ensomhed
Lukas Moodyssons film insisterer fra starten på patos. Mødre græder. Børn er rastløse. Mennesker er adskilt fra hinanden. Det hele før, vi lærer folks navne at kende. Og lang tid før, vi kommer under huden på dem.

Men med sprød musik af Ladytron og Cat Power og forførende billeder fra luksuslejligheder i New York, thailandske strande og filippinske slumområder fører Moodysson os langsomt, men sikkert ind i sine hovedpersonernes usikre univers. Ingen har styr på noget. Alle har gode intentioner, men de kan ikke udleve dem. De kommer i vejen for sig selv.

Omdrejningspunktet for filmen er en amerikansk familie på tre. I starten af filmen tager faren Tom (Gael Garcia Bernal) på forretningsrejse til Thailand, hvor han må vente i flere dage på et hotelværelse på at sætte en streg på en...

17/05-09For naiv til mig
Lukas Moodysson har for en stund forladt de ekstremt provokerende avantgardefilm for at lave "Mammoth", som er hans største produktion til dato - med et par halvstore stjerner og førsteklasses teknik. Men selv om den er lettere tilgængelig end mange af hans tidligere film, har den stadig Moodyssons typiske skarptskårne holdninger.

"Mammoth" handler om de negative effekter af globaliseringen. Hovedpersonerne er et succesfuldt newyorker-ægtepar, hvor han rejser verden rundt på højeste niveau i spilindustrien, mens hun er ved at arbejde sig ihjel som kirurg på en skadestue. Derfor ser deres datter mere til den filippinske barnepige end sine forældre. Mens barnepigen til gengæld ikke ser sine egne børn, for dem har hun været nødt til at efterlade hjemme på Filippinerne.

Filmen minder...


Fakta

Medvirkende
Allison Gould Michelle Williams
Tom Gael García Bernal
Bob Thomas McCarthy
Jackie Vidales Sophie Nyweide
Gloria Marife Necesito
Cookie Natthamonkarn Srinikornchot
Bedstemor Maria Esmeralda del Carmen
Manuel Martin Delos Santos
Salvador Jan David G. Nicdao
Linda Rudina Hatipi
Bag kameraet
Instruktion Lukas Moodysson
Produktion Lars Jönsson
Manuskript Lukas Moodysson
Fotografi Marcel Zyskind
Klip Michal Leszczylowski
Scenografi Josefin Åsberg
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 07.05.2009
Dvd 10.11.2009
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Tyskland
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 125 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.360
Selskab Memfis Film
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...