District 9

For over 20 år siden kom en gruppe fremmede væsener fra rummet til jorden. De var flygtninge fra en anden verden, og man gav dem et midlertidigt hjem i Sydafrikas Distrikt 9, mens man diskuterede, hvad man skulle stille op med dem. Da det private selskab MNU forsøger at aktivere væsernes våben, bliver situationen farlig og spændingerne mellem menneskene og de fremmede blusser op. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Science Fiction
Instruktør Neill Blomkamp
Medvirkende Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike
Spilletid 112 min.
Biopremiere 21.08.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Med sin blanding af splat, action, effekter og pseudo-hyperrealisme er ’District 9’ en film, der beviser, at man på trods af al konservatisme i filmens underholdningsbranche stadig kan hive en seriøs kanin op af hatten."

Berlingske
"...de groteske rumskabninger bliver forbløffende troværdige. Og filmen yderst troværdig."

Jyllands-Posten
"Midtvejs taber filmen desværre højde, skønt spændingskurven stiger lodret."

Information
"Neil Blomkamp har klogeligt valgt en lavteknologisk tilgang til science fiction-genren, og District 9 er en meget rå og på sin vis realistisk film, både visuelt og indholdsmæssigt. Man sidder med fornemmelsen af, at det her faktisk kunne ske."

Ekstra Bladet
"En på alle måder mageløs film."

B.T.
"...et ambitiøst værk, der sidder fast, lang tid efter man har forladt biografens mørke."

Cinemazone
"District 9 holder et tempo fuldt på højde med sommerens Terminator- og Transformers-blockbustere, og er derudover en langt bedre film."

Brugere

03/11-12Aliens i Sandholmlejr

15/11-10En film vi alle manglede!
"..enten vil du synes at det hele er meget plat og indviklet, eller også vil du synes det hele er meget facinerende, spændende og top underholdende.."

30/04-10den bedste film jeg nogensinde har set
sådan et mesterværk 1000 gange bedre end avatar. peter jackson har gjort det igen

26/03-10Et lille mesterværk
District 9 er beviset på, at der stadigvæk findes filmskabere, som er i stand til at skabe en historie, der er både original, tankevækkende og god. Filmen falder ind under kategorien mockumentary, hvor man ved hjælp af alle dokumentarfilmens fortællemæssige konventioner har skabt en historie, der synes ægte, men er ren fiktion. Denne fremgangsmåde er som sådan ikke ny, men jeg har sjældent set den så spændende effektueret som her. Instruktør Neill Blomkamp blander nyhedsudsendelser, interviews og klassisk spillefilm sammen og får skabt en verden, der emmer af realisme. Du tror på, at det du ser, vil kunne ske i virkeligheden.

Læs hele anmeldelsen her http://www.navlefnuller.dk/?id=2

21/01-10Spetakulær, fremragende film
Da jeg hørte omtale af film, synes jeg konceptet lød enormt spændende. Det er dog tit et dårligt udgangspunkt, fordi jeg tilsyneladende tit for skruet min forventninger for højt op. Men ikke i det her tilfælde, filmen overgik omtalen, efter min mening.
Suveren filmen, hvor historien holder en grebet hele vej.
Helt sikkert kadidat til være årtiets bedste film, i min filmsamling.

26/12-09"I will return for you in three years, I promise"
- Christoffer Johnson
District 9 er et enestående genremix af science fiction, action, dokumentar, og er således en original film, som skiller sig ud fra mængden.
Mockdocumentary-præget aftager i filmens anden havldel til fordel for langt mere action i form af en nervepirrende forfølgelsesjagt og vilde kampe mellem mennesker og aliens. Special-effekterne er af OK kvalitet, men det er bestemt ikke filmens styrke. Til gengæld byder filmen på eminent skuespil fra Sharlto Copley.
District 9 er efter min mening årets bedste film, og jeg håber derfor inderligt på en "District 10", da slutningen er ret åben (kunne man forestille sig en invasion?). Om det vil lykkedes Neill Blomkamp at holde standarden fra District 9, og her tænker jeg særligt på dokumentar-præget, er usikkert. Men det ville ...

21/12-09Sur smiley til Sydafrika
Selvom nogle måske vil mene, at jeg har kommenteret denne film rigeligt, så vil jeg dog gerne lige lave den på skrift, som den vil have set ud i sin anmelderform. Den kommer her:

Sydafrika og Peter Jackson lyder som en mærkværdig cocktail. Nærmest som Transformers møder Tsotsi. En kontroversiel film er der kommet ud af disse sammenføringer på tværs af grænser. En sydafrikansk skuespiller ved navn Sharlto Copley giver den for fuld gas som specialagenten Wikus Van de Merwe. Hvad der så byder sig til for Wikus, er en trængt ghetto fyldt op med rejelignende monsters, hvis rumskib ulykkeligvis er gået i stå, og som oven i købet lægger en tung skygge over Johannesburg. Monstrene har dog tilsyneladende indfundet sig side om side med den lokale ghetto, med de småskavanker det nu måtte medføre...

17/10-09Imponerende
Fremragende film.
Meget anderledes og alligevel virker filmen nem og simpel. Det hele virker utrolig realistisk og alligevel meget sci-fi agtigt.

Uden at kunne forklare det, sad jeg til sidst og sagde til mig selv, at jeg nok havde set en af de bedste film indtil videre i 2009.

Filmens hovedrolle spilles helt eminent af Sharlto Copley. Ham kommer vi til at se meget til fremover. Han er efter min mening en der klart kunne oscar nomineres for sin rolle. Det samme vil jeg sige om filmen.

District 9 burde alle se. Snyd ikke dig selv fra denne imponerende filmoplevelse.

23/09-09Mærkelig
Man læser mange af de andres anmeldelser og stiller spørgsmålet om man har set den samme film.

Det eneste positive man kan sige er at den har et spændende tema, den er anderledes og man kunne meget vel tænke sig at en del af handlingen kunne være virkeligt.

Men selve filmen er ikke ret godt skruet sammen, den er mærkelig og der er så mange ting som ikke hænger sammen. Plottet er ikke særlig godt gennemtænkt, den er forvirrende men allerværst er vel at den ikke rigtig når ind til en selv om den har et tema man kunne have spillet meget mere på og som virkelig kunne være trængt dybt dybt ind. Det formår de desværre ikke. I stedet går man ud af biografen med et ord i tankerne - MÆRKELIG (og ikke på den gode måde). Var man så underholdt? - til dels, men aldrig rigtig, man sidder hele t...

17/09-09Fluen afsnit 2341
Undskyld mig mange gange. Total fantasiløs, samt mangel på spænding. Dårlig B-film med stort buget.
I gamle dage kunne Peter Jackson i det mindste lave morsomme og underholdende B-film.
Ikke engang værd at gense på dvd.
Kan få 1 stjerne fordi jeg ikke faldt i søvn.Fakta

Medvirkende
Wikus Van De Merwe Sharlto Copley
Grey Bradnam - UKNR Chief Correspondent Jason Cope
Sarah Livingstone - Sociologist Nathalie Boltt
Dr Katrina McKenzie Sylvaine Strike
Les Feldman - MIL Engineer John Summer
Dirk Michaels William Allen Young
Interviewer Greg Melvill-Smith
Francois Moraneu - CIV Engineer Team Nick Blake
Bag kameraet
Instruktion Neill Blomkamp
Produktion Peter Jackson
Manuskript Neill Blomkamp, Terri Tatchell
Fotografi Trent Opaloch
Klip Julian Clarke
Scenografi Philip Ivey
Musik Clinton Shorter
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 21.08.2009
Dvd 12.01.2010
Øvrige oplysninger
Land New Zealand
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 81.077
Selskab WingNut Films, QED International, Key Creatives, Wintergreen Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...


Bad Taste
1987
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lies Inc.
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Starman
1984
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thunderbirds
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Akira
1988
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk