Bean

Mr. Bean arbejder som kustode på et smart kunstmuseum i London og bliver af hadefulde kolleger sendt til USA sammen med et amerikansk maleri til 50 millioner dollars. Job? Doktor i kunst!!! Joke? Ja, den allerbedste af slagsen. Røber man for meget, hvis man siger, det både går galt for Bean og billedet? © Scope

Produktionsår 1997
Genre Komedie
Instruktør Mel Smith
Medvirkende Rowan Atkinson, Peter MacNicol, John Mills, Pamela Reed
Spilletid 88 min.
Biopremiere 05.09.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rowan Atkinson

Rowan Sebastian Atkinson vil altid være uløseligt forbundet med to af hans mest kendte og elskede figurer - Mr. Bean og Edmund Blackadder. Hans karriere på det store lærred virker derimod lidt tilfældig. I slutningen af 1970’erne blev Atkinson medlem af holdet bag BBC's satireserie 'Not The Nine O’Clock News' som forfatter og skue...

Anmeldere

Scope
Han kom, han så, han gryntede

Mr. Bean som doktor? Næppe! Ikke desto mindre er det hvad der får Mr. Bean til at synke dybere end nogensinde før i filmen af næsten samme navn - "Bean".

Mr. Bean sidder som sædvanligt og hyggesover, som han gør det 8 timer om dagen, 5 dage om ugen, i sit job som kustode på et kunstmuseum i London. Hans liv tager imidlertidig en uventet drejning, da onde kræfter, der vil af med ham, sender ham 2 måneder til staterne som doktor i kunst. For et fancy L.A kunstmuseum har for 50 millioner dollars købt den nationale stolthed hjem, maleriet "Whistlers Mother". Med billedet følger altså en doktor, der ved indvielsesceremonien skal kunne fortælle vidt og bredt om billedet, og helst lade hvert et ord ende på -isme. Ikke lige Mr. Bean - og det går da også grueligt galt for både ham, billedet, og hans protegé David Langley (Peter MacNicol).

For en enkelt gangs skyld vinder tv
Yup, Mr. Bean er gået til filmen, og man får ham at se i en lang række gammelkendte situationer - sådan som man vil ha' ham, som da han i starten af filmen f.eks barberer sig med en elektrisk barbermaskine: Overlæben, kæben, PANDEN (!) og til sidst TUNGEN (!!!) - hysterisk morsomt. Den første del af filmen er klart den mest vellykkede, men pusten og religionen omkring Mr. Bean går fuldstændigt tabt den sidste time. Det eneste der tilsyneladende berettiger filmen, er at "Mr. Bean" er en succes på tv i Europa - men "Bean", som film bliver ikke bedre af den større tv-skærm, den kollektive oplevelse, eller den bedre lyd. Tværtimod. Desuden grænser det næsten til blasfemi, at han taler så meget i filmen, en egenskab der er sket på bekostning af hans altid overvældende kynisme. Det betyder, at der kun er en amerikansieret og overforklaret (tør man sige udpenslet?) Mr. Bean tilbage, i en temmelig vandet historie, og om man kan li' det (ham) eller ej, vil jeg lade være op til den enkelte at afgøre.

Brugere

28/09-09Bean (Mr)
Efter at have genset Bean som jeg ikke huskede for at være noget særligt er jeg blevet positivt overrasket. Den er ikke helt så sjov som de små Bean-afsnit eller Mr. Beans Holiday, men den formår at underholde fra start til slut og man keder sig aldrig. De sjove scener den inderholder skal da bestemt også huskes og bemærkes (eller omvendt).

Det er svært overhovedet at finde noget at kritisere her, udover at den godt måtte have været en lille smule sjovere. Det kunne måske have hjulpet den op på den femte stjerne.

For resten er musikken af Howard Goodall også fantastisk god!

10/12-07Whistlers Mother....
"Mr. Bean Ultimate Disaster Movie" er Bean's første film på det store lærred, og den formår så sandelig også at underholde sit publikum.

23/06-07Ikke Sjov Nok
Bean er en figur der egner sig bedre til små Tv-episoder.

15/05-05Mr. Bean
Det er alt i alt en ganske morsom, hyggelig, dejelig og smuk film.

Den er ikke noget direkte særligt, men der en dejelig tryg og hyggelig dejelig stemning over den, som gør den en rigtig god film.

28/04-05best
Anonym
mr. bean er den besdte

23/10-03En katastrofe!
Anonym
Føj, hvor dårligt!
Hvad i alverden, er der dog gået galt?
Tv-serien er LANGT bedre. (Og sjovere.)
Men en ting vil jeg give, folkene bag denne film, ret i. Det ER en katastrofefilm!!!
(Jaja, idet mindste er de ærlige.)

20/04-03Hvor han dog kan sit kram.....
Anonym
Filmen har fået den succes man regnede med, og det er meget forståeligt, da filmen er vellykket og måske også en af de bedste komedier overhovedet. Men jeg er da sådan set ligeglad med dens succes, jeg finder denne komedie meget vellykket om utrolig morsom, og Bean kan altså sit kram.

Bean er en sympatisk og utrolig underholdende komiker, selv om han siger ikke ret meget i hans film. Hans kropssprog taler for sig selv. Men han har da meget at sige i hans nye film "Johnny English", hvor han nærmest snakker uafbrudt. Men sjov er han i aller højeste grad, dem der ikke kan se det, må have utrolige høje forventninger til en komedie eller de komikere.

02/11-02Og Jeg Så Den Endda I Tv
Anonym
Filmen her er et eller andet sted, ganske uforståeligt blevet kaldt en af de sjoveste film i '97. Her er jeg ikke enig, men jeg er måske bare lidt træt af figuren Bean, for jeg har svært ved at se at denne film i det hele taget skulle være morsom, og da langt fra en af de mest morsomme det år.

Bean er en figur der egner sig bedre til små Tv-episoder end biografens spillefilm. Som en enkelt kritiker sagde om filmen, det store lærred kan være ubarmhjertig ved de små komikere.

Fakta

Medvirkende
Mr. Bean Rowan Atkinson
David Langley Peter MacNicol
Bestyrelsesformand John Mills
Alison Langley Pamela Reed
George Grierson Harris Yulin
General Newton Burt Reynolds
Elmer Larry Drake
Buck, sikkerhedsvagt Danny Goldring
Stingo Wheelie Johnny Galecki
Detektiv Butler Chris Ellis
Løjtnant Brutus Richard Gant
Bag kameraet
Instruktion Mel Smith
Produktion Peter Bennet-Jones, Tim Bevan, Eric Fellner
Manuskript Richard Curtis, Robin Driscoll
Fotografi Francis Kenny
Klip Christopher Blunden
Scenografi Peter Larkin
Musik Howard Goodall
Genrer og relationer
Genre Komedie
Relaterede film Mr. Beans Ferie
Premieredatoer
Biograf 05.09.1997
Dvd 12.10.2010
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Bean - den ultimative katastrofefilm
Land England
Produktionsår 1997
Spilletid 88 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 324.528 (#245)
Selskab PolyGram, Working Title Films
Biodistributør All Right Film

Se også...