Virus

Et stort russisk forskerskib er blevet inficeret af en fremmed alien udefra. Nu er det op til besætningenen på en lille trækkebåd, at få det russiske skib bugseret i land for at høste bjærgninsløn. Men først skal besætningen overleve... © Scope

Produktionsår 1999
Genre Action, Science Fiction
Instruktør John Bruno
Medvirkende Jamie Lee Curtis, William Baldwin, Donald Sutherland, Joanna Pacula
Spilletid 115 min.
Biopremiere 18.03.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Donald Sutherland

Den alsidige canadier Donald Sutherland har medvirket i et utal af stærkt svingende film siden debuten i horrorfilmen "Castle of the Living Dead" (1964). Han slog igennem som Hawkeye i Altmans "M.A.S.H." (1970) og nåede andre karrieretinder i thrilleren "Klute" (1971), den møguhyggelige "Rødt Chok" (1973) og "En helt almindelig familie", Redfords...

Anmeldere

Scope
Skrækkelig science-fiction splat

"Virus" er en andenrangs science-fiction gyser, der ikke byder på noget nyt inden for genren. Den er som usaltede popcorn og gammel cola light " uden smag og lutter tomme kalorier. Og det bedste bevis for, at der faktisk er intelligent liv ude i rummet: det holder sig langt væk fra jorden og nogle menneskers uintelligente forestilling om intelligent liv i rummet.

En orkan ødelægger vore heltes eget skib, og de tvinges til at gå ombord på et tilsyneladende øde russisk satelitskib. Skibet er blevet inficeret af noget mystisk fra rummet, som har overtaget skibets computere og andre elektriske installationer. Dette "noget" er intelligent nok til at skabe sig en fysisk tilstedeværelse ved at bygge robotter af skibets udstyr og dets besætning, en slags biomekanismer, der består af lige dele maskinelle og menneskelige dele. Fordi mennesket nu engang kæmper desperat for sin egen overlevelse, og derfor gerne ser disse mekaniske aliens udryddet, betragter disse techno-frankensteins mennesker som en virus, der skal udryddes.
Den klassiske kamp mellem menneske og maskine kan begynde.

Sølle skuespillere
Rollelisten er spækket med kendte navne, hvilket på ingen måde er en garanti for kvalitet. Jamie Lee Curtis spiller den kvikke og modige navigatør, som der står i pressematerialet, men virker mere som en Netto-Sigourney Weaver. Donald Sutherland har en forkærlighed for skurkeroller, og denne er bestemt ingen undtagelse, blot dummere og mere latterlig end sædvanlig. Som Kaptajn Skurk (Everton) allierer han sig for eksempel med det biomekaniske uvæsen, for derved at genvinde den magt han mister, da hans besætning begår mytteri. Eftersom han betragter sig selv som en højerestående repræsentant for menneskeracen, tegner dette træk ikke godt for de resterende homo sapiens.

En af de mange Baldwin-brødre, William, gør et ihærdigt forsøg på at spille en rigtig machohelt, i sig selv en heltmodig gerning, den elendige historie og det rådne manuskript taget i betragtning. Eftersom resten af skuespillerne alligevel dør som fluer " sandsynligvis grundet deres etniske baggrund " og vist ikke kan siges at levere mindeværdige dødscener, er der ikke rigtig nogen grund til at nævne dem.

Sølle efterligning
Det eneste positive der kan siges om "Virus" er, at for en novice udi sci-fi gysergenren, er den god til at give chok, og effekterne ser nogenlunde anstændige ud. Ellers er den som "Terminator" uden motiv " hvad er egentlig grunden til at dette såkaldte intelligente rumvæsen vil bemægtige sig jorden?, som Alien i en billig robotudgave, og som en Ed Wood-film på et 1999 budget, men uden kulttække. Med andre ord er "Virus" bare makaber, racistisk og uoriginal. Modsat det "intelligente" væsen fra rummet, har producenterne ikke høje tanker om biografgængere i al almindelighed, eftersom de tror at der er nogen, der vil betale penge for en film, der ikke engang lever op til tømmermænds-søndag-pizza-og-videofilm-standarden.

"Virus" er med andre ord ulækker, unødvendig og yderst uintellingent

Brugere

22/08-05spild af ord 1
Gennemført forfærdelig og ufrivillig komisk sci-fi actiongyser, som man virkelig kun kan undre sig over, at nogen overhovedet gad producere. Allerede i manuskriptfasen må man da have kunnet ane, hvor terrible og stupidt et produkt, man var i gang med at kreere, og når man i tilgift hyrer en smagløs, absolut talentløs og filmisk uerfaren instruktør, så må Virus siges at være et håbløst spild af tid, penge og kræfter.

Instruktøren John Bruno må have haft forrygende overtalelsesevner siden han har kunnet overtale fordums stjerner som Jamie Lee Curtis og Donald Sutherland (der virkelig har ramt bunden op til flere gange i løbet af de sidste mange år) til at agere skræmte overfor et morderisk væsen af udefineret karakter, der ville udslette de ombordværende mennesker på et russisk skib. S...

09/06-04action gyser
Anonym
hvis du vil have et rigtigt godt gys med smadder olækre blodige og voldelige billdeder
så se den her film den er vild grotesk
spændeende
alle skal dø går denne her film ud på men hvis du ikke kun synes en film er god fordi at den har en god handling så se den her. p s ikke for sarte sjæle!!!!!!!!

08/10-03Gys i ægte drengerøvs sci-fic
Anonym
Hvis man går ind på denne films præmisser er der virkelig gys for alle pengene - Dejlig befriende renset for tykke amerikanske moralske drivende episoder eller smarte intelektuelle hint til 1. moses bog osv. Ikke en gang lidt lir for husaren er der blevet til. Kun nervepirrende gys som fik mig og min kærest6e til at kigge væk - op til flere gange.
Selvfølgelig er der mange ikke så realitiske ting i filmen - det hører lige som til genren, så begynde at tale om dem er fuldstændig malplaceret.
Har du brug for at en film "dagen efter", hvor hjernen ikke kan arbejde på højtryk, så vil du ikke blive skuffet.

28/10-02Lad Dem Alle Dø
Anonym
Latterlig sci-fic gyser der dramaturgisk ikke holder og kun hæves op på en stjerne af den gode lyd, nogenlunde fotografering og rimelige speciel effekter.

Replikkerne er groteske selv for denne genre, handlingen spinkel og skuespillet er rædsomt. Selv simple forfølgelses scener er rodet skruet sammen.

Curtis kæmper forgæves for at holde denne dødssejler over vande og Sutherland spiller mere skrækkeligt end nogensinde før (han har måske vist hvor det bar hen).

27/10-02Virus i filmen......
Anonym
En flot teknisk film, med masse af flotte scener og billeder. Men det kan man blive træt af. Andet i filmen er der sådan set ikke. Virus spreder sig, og begynder at skabe robboter som går amok og slår ihjel.

Fakta

Medvirkende
Kit Foster Jamie Lee Curtis
Steve Baker William Baldwin
Kaptajn Everton Donald Sutherland
Nadia Joanna Pacula
J.W. Woods Jr. Marshall Bell
Richie Sherman Augustus
Hiko Cliff Curtis
Sqeaky Julio Oscar Mechoso
Oberst Kaminski Yuri Chervotkin
Kaptajn Lonya Rostov Keith Flippen
Bag kameraet
Instruktion John Bruno
Produktion Gale Anne Hurd
Manuskript Chuck Pfarrer, Dennis Feldman
Fotografi David Eggby
Klip M. Scott Smith
Scenografi Mayling Cheng
Musik Joel McNeely
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 18.03.1999
Dvd 01.08.2003
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA, Japan
Produktionsår 1999
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 6.981
Selskab BBC
Biodistributør Constantin Film

Se også...