Parterapi

Efter 11 eller 15 års samliv - herom er de ikke helt enige - flytter Anders og Puk ind i et faldefærdigt 'håndværkertilbud'. Deres tvære teenagedatter får værelse i kælderen, men hun fortrænges hurtigt af Ulrik, en anmassende parterapeut, som lejer sig ind for at arbejde på sin afhandling. Snart får han også møvet den rygradsløse Anders ud af billedet. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Komedie
Instruktør Kenneth Kainz
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen, Søren Pilmark, Georgia Katerina Potsos
Spilletid 99 min.
Biopremiere 25.02.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Søren Pilmark

Enkelte vil stadig huske Søren Louis Pilmark som den selvglade 3B i Bent Mejdings komedieserie 'Een stor familie' (1982), mens praktisk talt alle til gengæld husker ham som den luskede reservelæge Krogshøj i begge omgange af Von Triers hospitalsgyser 'Riget' (1994 og 1997). Selv om Pilmark har primært brugt sine kræfter på teatret og som ente...

Anmeldere

Politiken
"Selv den dejlige Sidse Babett Knudsen er her reduceret til ren rappenskralde uden den selvironi, hendes rolle i Susanne Biers ’Den eneste ene’ trods alt havde."

Berlingske
"Dens humor er skurrende og skærende, og det betyder, at hvor nøjsom man end er, oplever man den skuffet som grov og trættende. Øv."

Jyllands-Posten
"...det eneste, der ud over et par sjove replikker er ved at hæve filmen over den velmenende ubehjælpsomhed, er Søren Pilmark som den uigennemskuelige terapeut Ulrik."

Cinemazone
"...underholder adækvat, mens vi venter på mere himmelstræbende højdepunkter i dansk filmkomiks historiebog."

Brugere

13/05-11Njaaa-eeej 1
Når man laver komedier og film i det hele taget, virker det altid bedst på mig, når man har noget på hjertet, der bare må vises. og når man virkelig mener det. Derimod virker et eller andet halvhjertet forsøg der blot fremstår som endnu en metervare sjældent på mig - heller ikke i dette tilfælde.

31/03-10Øv øv
Ikke lige mig, min kæreste slæbt mig ind for at se den. Selvfølgelig heller ikke det bedste udgangspunkt at man ikke gad at se filmen til at starte med.

25/02-10Helt vild sjov !
Så filmen til forpremiere i går og morede mig herligt, sammen med alle andre på en ellers grå og kedelig onsdag aften. Jeg havde ellers ikke store forventninger.

Folk skraldgrinede virkeligt og man blev i godt humør. Klart den bedste danske film i lang tid. Kan slet ikke forstå de andre sure anmeldelser, specielt af medierne. Det er muligvis dem som burde gå i terapi og få arbejdet lidt med deres dårlige humør ! SE DEN !

25/02-10Hovedrystende pinlig...
... at det burde forbydes, at lave så dårlige danske film. Hvem fanden sidder og får sådanne elendige film gennemført..?! Det er mig en gåde. Spild af penge og mandetimer.

Der ligger så mange gode danske uproducerede filmmanuskripter gemt i skuffer rundt omkring i landet. Problemet i dansk film, er ikke historierne. De er der! Nej, det er de magtfulde personer i dansk film det er galt med.

Fakta

Medvirkende
Anders Nikolaj Lie Kaas
Puk Sidse Babett Knudsen
Ulrik Søren Pilmark
Bitten Georgia Katerina Potsos
Bo Rasmus Bjerg
MIchael Jonas Wandschneider
Nanna Ditte Hansen
Svenden Ali Kazim
Tømrer Peter Milling
Pige med overskæg Ditte Arnth
Bag kameraet
Instruktion Kenneth Kainz
Produktion Rene Ezra, Tomas Radoor
Manuskript Kenneth Kainz, Jannik Tai Mosholt
Forlæg Mikkel Serup, Maya Ilsøe
Fotografi Philippe Kress
Klip Mikkel E.G. Nielsen
Scenografi Lars Nielsen
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Parforhold
Premieredatoer
Biograf 25.02.2010
Dvd 31.08.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 143.214
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...