Frozen River

Da Ray Eddys mand to dage før jul stikker af med familiens opsparing, er hun under hårdt pres for at forsørge sine to sønner. Ved en tilfældighed møder hun mohawkindianeren Lila Littelwolf, der tjener til dagen og vejen ved at smugle illegale indvandrere ind i USA. Til dette projekt kunne Rays firhjulede Dodge Spirit være en velkomment bidrag... © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Courtney Hunt
Medvirkende Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermott, Michael O'Keefe
Spilletid 97 min.
Biopremiere 20.11.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er et fornemt eksempel på, hvad amerikansk independent film formår, når den er mest koncentreret og renset for mislyde."

Berlingske
"...præget at barsk og uglamourøs realisme og ville have været dybt deprimerende, hvis ikke tonefaldet havde været så ægte og Melissa Leos indsats så uforfængeligt indtrængende, at man føler sig beriget."

Jyllands-Posten
"Melissa Leo, der spiller den handlekraftige, men forbandede Ray, er intet mindre end formidabel. Hun blev retfærdigvis nomineret til en Oscar for rollen."

Information
"Det er ikke mindst Melissa Leos stilfærdigt stærke og overbevisende præstation som desperat mor og modvillig menneskesmugler, der gør Frozen River værd at se."

Cinemazone
"Det er solidt instrueret, pokkers velskrevet ... men ikke mindst en ramme om to gribende og meget naturlige præstationer."

Brugere

11/04-10Fantastisk god
Denne film udkom helt tilbage i 2008, men takket være en særdeles ringe markedsføring i Danmark og en ærligt talt meget sølle fremvisningsrate i danske biografer (den gik ét sted – Grand i København – i ca. 10 dage), fik den hverken stor publikumsmæssig succes eller kritikermæssig dækning, hvilket den heller ikke fik i USA.

Og det var en skam!

Filmen er klart en af 2008's bedste bud på en oscarvinder, selvom akademiet aldrig fik øje på den lille film, med det store hjerte, omend den blev nomineret til bedste kvindelige hovedrolle og bedste originale screenplay, dog uden at vinde. Årets bedste film, ja, den burde også have været med der! Heldigvis vandt den mange andre priser.

Læs mere på http://navlefnuller.dk/index.php?id=66

23/10-09Indie, når det er bedst 2
Én af sidste års store overraskelser i amerikansk film var "Frozen River", som kom ud af ingenting fra en debuterende forfatter-instruktør, Courtney Hunt, og endte med to store Oscar-nomineringer.

Det er amerikansk indie-film, når det er bedst. En ubehageligt virkelighedsnær, men også empatisk film om en underklasse-kvinde, hvis ludoman-mand stikker af med de penge, familien havde sparet sammen til et nyt hus. Nu mangler hovedpersonen både penge til huset og til at forsørge sig selv og sine to børn, og det er svært på en deltidsløn fra det lokale supermarked. Så da hun ved et tilfælde bliver blandet ind i menneskesmugling i det nærliggende mohawk-reservat, slår hun til og begynder at køre flere mennesker over floden fra Canada. Bare indtil der er penge nok til huset ...

Det er en...

Fakta

Medvirkende
Ray Eddy Melissa Leo
Lila Littlewolf Misty Upham
Troy J. 'T.J.' Eddy Charlie McDermott
Trooper Finnerty Michael O'Keefe
Jacques Bruno Mark Boone Junior
Ricky Eddy James Reilly
Guy Versailles Jay Klaitz
Bernie Littlewolf John Canoe
Jimmy Dylan Carusona
Billy Three Rivers Michael Sky
Bag kameraet
Instruktion Courtney Hunt
Produktion Chip Hourihan, Heather Rae
Manuskript Courtney Hunt
Fotografi Reed Morano
Klip Kate Williams
Scenografi Inbal Weinberg
Musik Peter Golub, Shahzad Ismaily
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alene-mor, Illegal immigrant, Menneskesmugling
Premieredatoer
Biograf 20.11.2009
Dvd 02.06.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 1.240
Selskab Cohen Media Group, Frozen River Pictures, Harwood Hunt Productions, Off Hollywood Pictures
Biodistributør Det Danske Filminstitut
Dvd-distributør Sandrew Metronome

Se også...