Robin Hood

Efter Richard Løvehjerte dør på sit korstog, føres kongekronen tilbage til England af hans bueskytte, Robin Longstride. I Nottingham afleverer han ridderen Loxleys sværd til dennes enke, Lady Marion. Hendes far overtaler Robin til at blive i byen en stund, og snart hjælper han de trængte landboer mod overmagten. For den nye konge er en sand despot, der nyder at udpine sit folk med uhyrlige skatter. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Drama
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt
Spilletid 148 min.
Biopremiere 13.05.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Russell Crowe

Russell Ira Crowe er født i New Zealand og vokset op i Australien, hvor hans forældre stod for catering ved filmoptagelser. Allerede som 6-årig debuterede Crowe i tv-serien 'Spyface'. Med sin Oscar-belønnede rolle som Maximus i Gladiator (2000) cementerede han sin stjernestatus. Fra 1986 til 1988 tournerede han i Australien med en opsætning af...

Anmeldere

Politiken
"Selv om jeg er behørig imponeret over Ridley Scotts historiske scenerier, vil jeg til enhver tid foretrække 90 minutter i selskab med Errol Flynn."

Berlingske
"Det spektakulære, dramatiske og elementært medrivende mestrer Scott bedre end de fleste."

Jyllands-Posten
"Flot nok, men langt fra godt nok - især, når filmen signeres af ham. (Ridley Scott)"

Weekendavisen
"Der er dømt riddertid med stort R, men filmen begynder med flimrende natbilleder af de jagende skovbørn i Sherwood. Man er aldrig ganske sikker på, hvordan denne film vil dreje legenden. På den måde bliver Ridley Scotts Robin Hood en stærk og betimelig genfortælling af den gamle historie..."

Information
"Alle de elementer og personer, man kender fra en mere traditionel Robin Hood-historie, er da også med i Ridley Scotts film - bare ikke i de sammenhænge og roller, man forventer. Længden er dog Robin Hoods største problem."

Ekstra Bladet
"Bevares, det tekniske håndværk fornægter sig ikke, og 'Robin Hood' er som sådan ikke nogen dårlig film. Det er blot en umanerlig kedelig skovtur."

B.T.
"Det er rask sværdfægteri 0g umiddelbar kampgejst på den gode gammeldags facon."

Cinemazone
"Robin Hood anno 2010 er temmelig alvorlig og tangerer det dystre."

Brugere

26/07-12Genforeningen!
Russel Crowe møder endnu engang Ridley Scott i en episk fortælling om manden, der stjal fra de rige og gav det til de fattige!
Den fortæller historien, vi kender så godt, på en mere dyster og farlig måde end de forrige film, og det var lige det, historien havde brug for!
5 stjerner er hvad den har fortjent!

08/11-10Ok film, under et andet navn.
Som kæmpe Robin Hood fan, glædede jeg mig meget til denne her. Og da det også var Russel Crow og Kate Blanchett, som spillede med, var forventningerne sky høje. Men der er ikke rigtig så meget at komme efter. Filmen er rodet. At det er en forhistorie til Robin Hood, som vi kender den, gør det endnu mere rodet. Historien hænger ikke rigtig sammen med den gamle og man skal virkelig være klar i hovedet, for at finde sammenhængen imellem de forskellige personer. Sikkert en oki film, hvis den bare var en stand alone historie.

22/09-10En autentisk filmatisering af en myte???
Allerede fra starten mister man overblikket over filmens fortælling og handling - Og hvem er Robin Hood egentlig i filmen? Filmen mangler en balance af fortælling og action samt en stærk karakteristika af Robin Hood.

Vores forventninger til en Robin Hood film er først og fremmest en film indeholdende en Robin Hood som den samfundsrebelske person der kæmper for retfærdighed til folket på den provokerende og eventyrlige måde "Tag fra de rige, giv til de fattige". Derudover burde filmen indeholde masser af Robin Hoods overdrevne eventyrlige talenter såsom hans perfekte bueskydning, energisk adræt og sværdfægtning.

Med udgangspunkt i vores forventninger til en rigtig Robin Hood film så mangler denne film ALT dette.

Filmen minder os mere om Brave Heart filmen da de heri forsøger at l...

21/09-10Robin hvem?!
For billeder og andet fra filmen bliv medlem af "Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents" på facebook!

Efter Richard Løvehjerte dør på sit korstog, føres kongekronen tilbage til England af hans bueskytte, Robin Longstride. I Nottingham afleverer han ridderen Loxleys sværd til dennes enke, Lady Marion. Hendes far overtaler Robin til at blive i byen en stund, og snart hjælper han de trængte landboer mod overmagten. For den nye konge er en sand despot, der nyder at udpine sit folk med uhyrlige skatter.
Ridley Scott vender tilbage til en genre han kender så udmærket (Kingdom of Heaven, Gladiator, 1492: Conquest of Paradise ) med en ny film om legenden Robin Hood. Desværre er det ikke så godt som det plejer at være når Scott svinger med sværdet. Filmen er prequel til den klassiske h...

16/09-10Lummer
Jeg kan godt følge tanken med denne film. At skabe en mere autentisk udgave af fortællingen om Robin Hood, og ikke så eventyrindspireret som tidligere versioner.
Men men men, filmen bliver bare aldrig rigtig medrivende og man bliver ikke suget ind i historien.
Konklusion, for lang og for kedelig.

24/05-10Robin Hood
Som udgangspunkt Fungere Scott's fortolkning af det klassiske eventyr, ganske udmærket. Dog har han valgt at fokusere på historien bag legenden, som han selv formulerer det. Dette er et spændene intiativ, da det forhåbentlig ville kunne skabe nogle nye kontraster, til den alleredde så genfortalte historie.

Som stor Ridley Scott fan havde jeg bestemt forventet, et brag af en storfilm og en mere seriøs eller hård side af den titelbærende karakter. Filmen start og indledende scener fungere på alle måder efter hensigten og jeg var sat i et lys af ren begejstring. Alle scener fungere som forventet, og med et mix af slow effect og heftige real time stunts, spiller Scott op til en storfilm uden lige.

Hans action scener er virkelig gennemførte, og virker efter hensigten hele filmen igenn...

19/05-10Ganske medrivende
Før jeg havde set denne film og kun havde set traileren, var det mest presserende spørgsmål hos mig : "Har verden brug for endnu film om Robin Hood"? Denne historiske figur er siden 1922 blevet portrætteret utallige gange af såvel store som små stjerner på såvel det store som det lille lærred. Stjerner som Patrick Bergin, Kevin Costner, Errol Flynn og Cary Elwes har boltret sig i blandt Sherwoodskovens grønne træer og taget kampen op mod stjerner som Jürgen Prochnow, Claude Rains og Alan Rickmann i form af Prins John. Selv Disney har lavet en udgave.

Har vi så virkelig brug for denne film, hvor Russel Crowe og Ridley Scott igen, som de tidligere har gjort i bl.a. 'A Good Year' og den overvurderede med underholdende 'Gladiator', arbejder sammen i en såkaldt sværd-og-sandal-film.

Læs...

15/05-10Robin uden sjæl og Sherwood 6
Ridley Scott og Russell Crowe jager en ny "Gladiator" med denne alternative version af Robin Hood-myten, som da også er en teknisk flot storfilm, men til gengæld fejler fælt på næsten alle andre punkter.

Rygterne vil vide, at Scott oprindelig arbejdede med et manuskript, hvor sheriffen af Nottingham var historiens helt, men forkastede det og i flere omgange fik skrevet filmen om, senest af rutinerede Brian Helgeland. Resultatet er en slags alternativ forhistorie til Robin Hood, hvor han er en veteran-bueskytte i Richard Løvehjertes hær. Efter Richards død under belejringen af et fransk slot bliver Robin ved tilfældighedernes spil blandet ind i storpolitikken, så han forklædt som ridder fragter den engelske krone hjem til London og senere får en nøglerolle i striden mellem den nye kon...

15/05-10Scott med endnu en uimponeret præstation!
Så er Robin Hood set. Jeg kan allerede konstatere nu, at Scott fortsætter den middelmådige stime. Den første halve time fungerede fint som ren underholdning, men midterpunktet var simpelthen så ligegyldig og uinteressant, uden nogen forrm for indlevelse i de enkelte personer. Vi ser dem kun drikke og danse til ligegyldigt musik for det meste, mens forholdet mellem Crowe og Blanchett aldrig slår gnister. Crowe går for det meste og ser muggen ud. Der er slet ikke noget gejst eller udstråling i hans skuespil, og resten behøver jeg næsten ikke nævne. Helt igennem hullet persongalleri.

Historien har sine politiske oplæg, men det bliver simpelthen sjældent vedkommende eller interessant. Klimakset vækker minder om landgangen på Omaha Beach fra krigsfilmen, Saving Private Ryan, men langt mere...

14/05-105 pile ud af 6
"Rise and rise again, until lambs become lions." - Suveræn nytolkning af Robin Hood legenden der stadig er tro mod hovedlinjerne i den klassiske legende. Jeg var fremragende underholdt alle 148 min!Fakta

Medvirkende
Robin Longstride Russell Crowe
Marion Loxley Cate Blanchett
Sir Walter Loxley Max von Sydow
William Marshal William Hurt
Godfrey Mark Strong
Prins John Oscar Isaac
Richard Løvehjerte Danny Huston
Eleanor af Aquitanien Eileen Atkins
Broder Tuck Mark Addy
Sheriffen af Nottingham Matthew Macfadyen
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Russell Crowe, Brian Grazer, Ridley Scott
Manuskript Brian Helgeland
Forlæg Brian Helgeland, Ethan Reiff, Cyrus Voris
Fotografi John Mathieson
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Marc Streitenfeld
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Periodefilm
Premieredatoer
Biograf 13.05.2010
Dvd 12.10.2010
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 148 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 147.462
Selskab Universal Pictures, Scott Free Productions, Imagine Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...