Soul Kitchen

I et lidt gustent kvarter i Hamburg driver den unge tysk-græske Zinos en restaurant, der serverer bratwürst, makaroni med ost og frosne pizzaer. Kæresten er flyttet til Shanghai, broren er tæt på en kriminel løbebane og myndighederne truer med at lukke biksen. For at få styr på sit liv hyrer han en stjernekok og smider saftig soul på stereoanlægget. Men det er ikke lige noget for stamkunderne. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Komedie
Instruktør Fatih Akin
Medvirkende Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke
Spilletid 99 min.
Biopremiere 17.06.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Moritz Bleibtreu

Tyske Moritz Bleibtreu fik sin første store rolle i landevejsfilmen "Knockin' On Heavens Door" (1997) og spillede over for Franka Potente i Tom Tykwers succesfulde actionkomedie "Lola" (1998). Bleibtreu har ønsket at være skuespiller, siden han var fem. Når man tænker på, at begge hans forældre er skuespillere, kan det næppe overraske. Han o...

Anmeldere

Politiken
"Trænger man til at se en feel good-film uden at føle sig omklamret og manipuleret, er det en rigtig god idé at besøge ’Soul Kitchen’."

Berlingske
"...en film om rigtige mennesker med rigtige liv, blot beriget med et usædvanligt fedt soundtrack."

Jyllands-Posten
"en underfundig film er det med visuel fremdrift, skøn musik og slap stick og lettere anarkistisk humør. Fornøjeligt. Derfor: God fornøjelse."

Information
"Som tilskuer kan man kun være glad for, at han som instruktør favner bredt. Det er svært at lave det sjove, men Soul Kitchen får det til at fremstå som en leg."

Ekstra Bladet
"'Soul Kitchen ' stikker måske ikke helt så dybt som forgængerne, men er derimod en veloplagt feel good-film med et elskeligt persongalleri, herlige miljøskildringer og et fængende soundtrack samt skønne billeder."

B.T.
"Hård og kontant underholdning."

Cinemazone
"Mere feelgood end lårklaskende morsom, men tyskere kan minsandten også være lidt sjove."

Brugere

24/08-10Let om hjertet
Jamen, det er rigtigt, at denne film er let om hjertet. Godt håndværk, en positiv vinkel på tilværelsen og en god flydende hurtig rytme. Men altså: Næste dag kunne man knap huske, hvad den handlede om.

29/06-10Klodset
Zinos Kazantsakis har en restaurant. Den er temmelig luset, men folk kan uforståeligt nok lide maden, så Zino tjener lidt penge. Diverse omstændigheder giver imidlertid Zino mulighed for arbejde mere seriøst med sin restaurant, da den iltre kok Shayne fyres og med det samme tilbyder Zino sin ekspertise. Menukortet udskiftes sammen med de mangeårige stamkunder, og den genfødte restaurant Soul Kitchen bliver en bragende succes overnight. Zino selv skal til Kina for at pleje forholdet til sin kæreste, hvilket får ham til at overlade restauranten til sin spilleglade bror, der hurtigt får vendt op og ned på det hele.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/?id=112

26/06-10Folkekomedie i spraglet tøj
Tysk-tyrkiske Fatih Akin har i de seneste år etableret sig som ét af de største navne i tysk film med "Mod muren" og "På himlens kant", der begge var skarpe dramaer om indvandrermiljøer og -identitet. Med "Soul Kitchen" bevæger han sig over i komedie, men stadig med udgangspunkt i det multikulturelle miljø i Akins hjemby Hamburg.

Hovedpersonen er en græsk-tysker, der ejer en relativt succesfuld restaurant, men gerne vil følge med sin kæreste, da hun bliver udstationeret i Kina. Problemerne tårner sig bare op: Hans bror vil have hjælp til at blive prøveløsladt, den nye kok er smågal og skræmmer gæsterne væk, og nogle skumle finansmænd forsøger at presse ham til at sælge restauranten billigt.

"Soul Kitchen" er lidt som at se en Erik Clausen-film på tysk. Den foregår i et antiautori...

Fakta

Medvirkende
Zinos Kazantsakis Adam Bousdoukos
Illias Kazantsakis Moritz Bleibtreu
Shayn Weiss Birol Ünel
Lucia Faust Anna Bederke
Nadine Krüger Pheline Roggan
Lutz Lukas Gregorowicz
Anna Mondstein Dorka Gryllus
Thomas Neumann Wotan Wilke Möhring
Sokrates Demir Gökgöl
Nadines Großmutter Monica Bleibtreu
Bag kameraet
Instruktion Fatih Akin
Produktion Fatih Akin, Klaus Maeck
Manuskript Fatih Akin, Adam Bousdoukos
Fotografi Rainer Klausmann
Klip Andrew Bird
Scenografi Tamo Kunz
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Restaurant, Soul-musik
Premieredatoer
Biograf 17.06.2010
Dvd 02.11.2010
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Sprog Tysk
Produktionsår 2009
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 25.429
Selskab Pyramide Productions, Corazón International, Dorje Film
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør MIS.Label/Midget Entertainment

Se også...