15 minutes

De østeuropæiske forbrydere Emil og Oleg ankommer til New York fast besluttede på at opnå berømmelse. Derfor filmer de deres udskejelser i håb om at sælge optagelserne til en tv-station. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Thriller
Instruktør John Herzfeld
Medvirkende Robert De Niro, Edward Burns, Kelsey Grammer, Avery Brooks
Spilletid 121 min.
Biopremiere 23.03.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert De Niro

Robert De Niro voksede op i New Yorks Little Italy og debuterede i en alder af 10 år som løven i en opsætning af "Troldmanden fra Oz". Efter at have kæmpet med småroller siden midten af tresserne fik han et mindre gennembrud i Martin Scorseses "Gaden uden nåde" (1973). Året efter fulgte "The Godfather II", og resten er historie, som man siger. ...

Anmeldere

Politiken
"Hvad man får i `15 Minutes´er 118 minutters absolut rimelig underholdning med mediekritik som tyndbenet alibi."

Jyllands-Posten
"...ikke nogen uinteressant historie, men den forsimpler og overeksponerer sit tema, så den slår sig selv på munden..."

Information
"....filmen viser New York som et helvede - kultfilmen Taxidriver (De Niros glansfilm)bliver her revitaliseret i en ganske vist langt mere banal og primitiv heltedyrkende film, der tager munden for fuld, fordi den også vil være politisk korrekt."

Ekstra Bladet
"Den er på én gang rørstrømsk og følelseskold, banal og bombastisk, og så ved den ikke, hvornår den skal stoppe, hvornår pointen er gentaget så mange gange, at den netop bliver pointeløs."

B.T.
"...det hele bliver bare for meget, for søgt og for kluntet."

Aktuelt
"`15 minutes´ er et voldeligt show, som hverken Robert De Niro eller Eddie Burns kan redde hjem. Den skulle nok have været tankevækkende, men nu bliver den bare trættende."

Bogart
"`15 Minutes´ er en dygtigt lavet film, som spiller på underholdningsværdien i den sygelige kriminalitet."

FilmReactor
"...en knudret og hårdtpumpet film. Den vil være rå og realistisk, men lægger samtidig op til for mange karikaturer."

Brugere

14/08-05- 15 minutter for lang -
Middelgod poltithriller der egentlig mere handler om mediernes rolle omkring forbrydelser, og deres smagsløse udnyttelse af samme til egen fordel.

Filmens problem er, at den vakler mellem et uldent samfundskritisk budskab og en traditionel og småkedelig kriminalhistorie. Det er som om den ikke helt kan beslutte sig for, om den vil være en rendyrket thriller, eller om den vil opstille en samfundsrelevant problemstilling omkring mediernes rolle og et retssystem, der håndhæver loven om, at en forbryder ikke kan blive dømt for den samme forbrydelse to gange. Og det betyder desværre, at ingen af delene er gennemførte og derfor ikke fungerer optimalt.

Men hvor filmens samfundskritiske aspekt halter, er det knapt så slemt hvad genrekonventionerne angår. Jovist, som spændingsfilm lider den...

02/10-04Elendig
Anonym
Denne dybt elendige, kedelige og meningsløse film, med Robert De Niro i en af hans mest ringe præstationer, kan kun frarådes. Der er intet positivt ved den. Spild af tid.

21/10-03bare lidt
Anonym
En moralsk, men ikke prædikene, film, der underholder jævnt. Det er en beundringsværdig historie, som grænser sig til at være urealistisk. Edward Burns gør det godt, men det virker lidt som om han ikke føler sig hjemme i denne direkte underholdningsgenre. Robert De Niro flader sig tyndt ud i rollerne, og det er ret surt. Hans rolle i denne film er dog lidt overraskende. Instruktøren (vistnok debutant) trækker historien for langt ud og spilletiden er for lang, men visse scener i filmen er rigtig gode. Absolut seværdig, men ikke så anderledes og provokerende, som den gerne vil være.

19/03-03Middelmådig film
Anonym
15 minutes er et forsøg på at vise hvor mange huller der er i det amerikanske retssystem, og hvor forholdsvist nemt det er at slippe fra et mord hvis bare man tænker sig om og påstår at man var sindssyg i mord-øjeblikket. Ideen er sådan set god nok, men filmen skuffede mig en smule, og det eneste der ligger over middel er skuespil-præstationerne fra Robert De Niro & Edward Burns der begge levere varen. Filmen kan ses, men handlingen kan blive kedelig og uinteressant ind imellem og det er nok de ferreste der vil blive helt imponerede. Filmen kryber sig op på 3 stjerner, da der er nogen gode elementer i.

31/10-02Urealistisk
Anonym
Urealistisk, irriterende og slet ikke værd at spille tid på...

19/10-02Jævnt affære......
Anonym
Veldrejet og seriøs actionfilm, men den virker lidt langt ude. Man skal ikke skrue forventningerne helt til tops, fordi det er ikke det man tror, filmen handler om. Lidt underligt plot, men den er dog anderledes fra andre film.........og det er godt nok....

21/07-02På det jævne
Anonym
Ja, jeg vil gi' Thomas Nielsen ret, det er ikke det store sus. Okay filmen har sine gode ting, og spændende drejninger,,, men så er det også det.
Hvorfor Edward Burns har fået en hovedrolle i denne film er jo ikke til at forstå...
Men alligevel kan jeg godt anbefale at man ser den, man skal bare ikke have vildt store forventninger til filmen bare fordi Rober De Niro er med.

23/06-02For urealistisk
Anonym
Tankevækkende og veldrejet actionthriller der forstår at overraske, men som virker lidt for urealistisk, overdreven og plat til at blive rigtig god og så kan den virke lidt lang.

Fakta

Medvirkende
Eddie Fleming Robert De Niro
Jordy Warsaw Edward Burns
Robert Hawkins Kelsey Grammer
Leon Jackson Avery Brooks
Nicolette Karas Melina Kanakaredes
Emil Slovak Karel Roden
Oleg Razgul Oleg Taktarov
Daphne Handlova Vera Farmiga
Bobby Korfin John DiResta
Captain Duffy James Handy
Bag kameraet
Instruktion John Herzfeld
Produktion John Herzfeld
Manuskript John Herzfeld
Fotografi Jean-Yves Escoffier
Klip Steven Cohen
Scenografi Mayne Schuyler Berke
Musik Anthony Marinelli
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 23.03.2001
Dvd 09.10.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.304
Selskab Tribeca Productions, Industry Entertainment, New Line Cinema

Se også...