The Kid

Den 40-årige Russ Duritz er en succesfuld og selvsikker imagekonsulent. En aften finder han en 8-årig udgave af sig selv i sin lejlighed, og bliver pludselig mindet om, hvor kejtet han dengang var. Men den 8-årige Rusty er heller ikke imponeret af sit voksne jeg. Han blev ikke pilot, er ikke gift og har ikke engang en hund. Spørgsmålet er om Russ og Rusty overhovedet kan blive gode venner. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Komedie
Instruktør Jon Turteltaub
Medvirkende Bruce Willis, Spencer Breslin, Emily Mortimer, Lily Tomlin
Spilletid 104 min.
Biopremiere 23.03.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"... den varsomhed, poesi og livsindsigt, tema og plot kalder på, har Jon Turteltaub vanskeligt ved at mobilisere. I stedet vælger han at iføre sig både livrem og seler, smøre tykt på og spænde sikkerhedsnettet ud."

Jyllands-Posten
"Og det nytter ikke, at filmen advokerer intenst for barnets rene og ukorrumperede uskyld. Netop dér har instruktøren tabt for længst og "The Kid" forbliver en gennemført kalkuleret affære, hvis primære berettigelse er at hive penge op af lommen på voksne og børn - på en gang."

Information
"Desværre er der ikke mange overraskelser i forudsigelige historie, som Turteltaub filmer ret statisk med mange reaktionsbilleder frem og tilbage, ledsaget af alt for meget af Marc Shaimans overorkestrerede musik. Willis lader til at spille på rutinen."

Ekstra Bladet
"Bruce Willis og barneskuespilleren Spencer Breslin yder en brav indsats for at indgyde liv i deres papfigurer, godt sekunderet af den altid fremragende Lilly Tomlin som en uforståeligt overbærende sekretær. Men mod så et ubehjælpeligt manuskript kæmper selv de største talenter forgæves."

B.T.
"Det bliver hurtigt indlysende af The Kid ikke er en biografbillet værd, om det så er på en billigdag."

Aktuelt
"Hollywoods historie er fyldt med film, der ikke skulle være blevet lavet. Den her er en af dem. Den vil blive husket som en svipser i Bruce Willis' ellers imponerende karriere."

Bogart
"Egentlig en herlig ide til en film, desværre er den ikke herlig hele filmen igennem. Den sidste tredjedel går til i karamelliseret sentimentalitet."

FilmReactor
Disneys The Kid er tænkt som en vaskeægte familiefilm, men jeg tror nu at forældrene vil kede sig bravt hvis de går med i biffen. For tøser og knægte på Rustys alder vil der derimod nok være lidt kulørt fornøjelse at hente.

Brugere

12/06-05Bruce willis forever
Nogen vil mene det er noget sentimentalt pladder,men jeg synes det er en charmerende lille film.

Jeg har det godt med den her slags film der ikke vil mere end den kan og levere varen til det publikum den er lavet til.

Men hvis du ikke kan li "feel good" genren så lad være med at se den!!

30/12-03bavl
Anonym
Det eneste seværdige ved denne film er en velspillende, men malplaceret Bruce Willis i en ligegyldig rolle. Det lugter langt væk af tommetyk moral og kvalmende feel-good, og det er det også. Knægten i filmen er mest af alt irriterende, og jeg kunne tælle de sjove scener på en finger. Det værste er dog nok Disney’s normale tendens til at overkomponere hver eneste sekvens. Uudholdeligt. To stjerner, og begge går til Bruce Willis.

03/03-03Sentimentalt Sludder
Anonym
Succesfuld og lettere arrogant forretningsmand (Willis) med tjek på det hele, får på magisk vis besøg af sin egen knapt så perfekte, men noget mere charmerende personlighed, i form af ham selv som 8 årige (Breslin).

Det er næppe svært at gætte hvordan denne her supersentimentale komedie udarter sig, og hvordan den slutter. Den handler selvfølgelig om alle de “sande” værdier i livet, som vores hovedperson har mistet i jagten på succes og flugten fra sig selv, og må genfinde.

Det er set mange gange før, og det bliver ikke bedre af den grund, slet ikke præsenteret så kønsløst og nuttet som her. Men jeg var vist lige i hjørnet, og nød denne forudsigelige film som behagelig søndagsunderholdning, hvor man ikke behøver at forholde sig til hvad man ser, men blot kan lade sig &...


Fakta

Medvirkende
Russ Duritz Bruce Willis
Rusty Duritz Spencer Breslin
Amy Emily Mortimer
Janet Lily Tomlin
Kenny Chi McBride
Deirdre Jean Smart
Dr. Alexander Dana Ivey
Sam Duritz Daniel von Bargen
Bob Riley Stanley Anderson
Giselle Susan Dalian
Bag kameraet
Instruktion Jon Turteltaub
Produktion Hunt Lowry, Christina Steinberg, Jon Turteltaub
Manuskript Audrey Wells
Fotografi Peter Menzies Jr.
Klip Peter Honess, David Rennie
Scenografi Garreth Stover
Musik Frank Gari, Marc Shaiman
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 23.03.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...